Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
Re: Chat (free talk)
a ja pokusavam da smislim kako da ga ubodem u otvor za cunak 

rust is not a crime
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
E, kamo lepe srece. Kod mene je samo 1, i to u kuhinji.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2787
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
- Lale
- Domacin foruma
- Vladan
Ako se prepuni. U principu isparava samo, kao kod frizidera Posuda je blizu motora, ....
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
ako se hladiš umjereno, neće se nikad napunit, a ako je odvrnuta do daske cijelo vrijeme, onda ćeš imat lokvu vode poredLale piše:I kad se napuni...ručno prazniš?
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- Lale
- Domacin foruma
- Vladan
Auuu, to je bio pigvin? Ja mislio 'volicka kaludjerica.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Moj pingvin na placu se isključi kad se napuni rezervoar.
Borise i Vladane: Pa gde vam je adapter, tj. levkasti nastavak creva za manju odvodnu rupu toplog vazduha?
Borise i Vladane: Pa gde vam je adapter, tj. levkasti nastavak creva za manju odvodnu rupu toplog vazduha?

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ne kapiram,jel pingvin ubacuje svez vazduh?
- Lale
- Domacin foruma
Šta onda radiš Totti?Kako prazniš rezervoar..(pingvin naopako) ..ili kako već?totti piše:Moj pingvin na placu se isključi kad se napuni rezervoar.

- totti
Praznim posudu (izvuče se rezervoar u koji staje otpr. 3-4 litre) ...ali ne može da se prepuni i iscuri kondenz, jer se automatski isključi i predje na režim ventilatora kad se napuni posuda
@cabrio
To ti je klima gde su, da kažem, spoljna i unutrašnja jedinica integrisane u jednu celinu. Ne ubacuje svež vazduh, radi na istom principu kao i split, samo što to crevo odvodi topao ( kad je u režimu hladjenja) ili hladan vazduh (kad je u režimu grejanja). To je isti onaj vazduh (topao ili hladan) koji oslobadja i spoljna jedinica kod split sistema

@cabrio
To ti je klima gde su, da kažem, spoljna i unutrašnja jedinica integrisane u jednu celinu. Ne ubacuje svež vazduh, radi na istom principu kao i split, samo što to crevo odvodi topao ( kad je u režimu hladjenja) ili hladan vazduh (kad je u režimu grejanja). To je isti onaj vazduh (topao ili hladan) koji oslobadja i spoljna jedinica kod split sistema

-
- Ljubitelj životinja
OK/. videcu u ponedeljak ako nisu guzve da odem do thenomanijaka da vidim jel ima negde da se vidi prozorska kako radi. mozda imaju u nekoj od prodavnica.
- Vladan
Moguce da i ovaj moj tako, posto nikad nisam praznio tu posudu.totti piše:Moj pingvin na placu se isključi kad se napuni rezervoar.
A nastavak imam, kao kod fena za kosu, on je i naguran kroz prozor. U stvari, dosao je uz njega i neki plasticni kit, da se time zameni neki deo drvenarije ili sl. sad se secam. Ali sve su to radovi. Dovoljno ohladi i ovako, taman da se ne slogiram na promene.
@Cabrio, jos jednom, stare prozorske nisu ubacivale vazduh. One su bile kao pingvin, ali ga celog zaglavis u prozor, tako da mu motor bude napolju, a ventilator i frizider unutra. Proveri to pre nego ga pazaris.
-
- Ljubitelj životinja
proverio sam to,ove moderne imaju naglaseno to kao opciju. Pogldcu sutra vi da danas ne rradii niio bas
- Boris88
- VIP
- Poruka: 1693
- Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h
@totti ovo je sve sto sam dobio a mozda se jos neki deo u medjuvremenu izgubio,ne secam se vise,odavno sam je uzeo,pre neke 3 godine,jeste govance ali sam je tada platio na akciji 12500 pa je ok sto se tice ulozeno,dobijeno
posuda je sa strane i praznis je sam kada se napuni ali ne moze da se prepuni i procuri zato sto prestane da radi i signalizira kada je puna.inace napuni se samo kada ima dosta vlage u vazduhu
posuda je sa strane i praznis je sam kada se napuni ali ne moze da se prepuni i procuri zato sto prestane da radi i signalizira kada je puna.inace napuni se samo kada ima dosta vlage u vazduhu
rust is not a crime
- totti
Ma što govance... hladi dobro, ima sve funkcije (čak i on/off timer), buku nisam ni čuo kad upeče pa treba da me raz'ladi 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
- Ljubitelj životinja
I to sto kazes,bas ti je do buke po ovoj vrucini. ...bio sam do tehnomanije,rade i nedlejom, nema prozorskih ,samo sedmica ,a to je ipak premalo i na kraju nemam izobra, tj moracu da uzmem ovu: http://www.tehnomanija.rs/klime/galanz- ... 130v2.html Problem je sto je izgleda i montaza skuplja,jer ovo ima jos taj dovod za vazduh.totti piše:Ma što govance... hladi dobro, ima sve funkcije (čak i on/off timer), buku nisam ni čuo kad upeče pa treba da me raz'ladi
E sad, je cilj sto vise smanjiti posao a pitam se da li bi ispod postojece spoljne jedinice bilo moguce staviti od ove nove klime gore? Da li nesto smeta (neka toplota ili nesto)? imal ko iskustva ili komotno da stavim ispod ove (osim sto je nisko) , visok covek moze da dohvati rukama ako tako resim

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
jel je to komsijina klima? ako se ne varam po zakonu komsijina klima ne sme da bude na "tvom" zidu 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
-
- Ljubitelj životinja
jok, moja ,trenutna, koja ostaje i dalje,samo se unutrasnja jedicnia premesta u drugu prostoriju
- totti
Spoljna jedinica toplotu koju oslobadje usmerava ka spolja, tako da nema bojazni od pregrevanja i sl.
Btw, skupa je, bez obzira na ove nano i plazma fore, jedino zbog tog ubacivanja spoljnog svežeg vazduha...baš me zanima kako je to izvedeno
Btw, skupa je, bez obzira na ove nano i plazma fore, jedino zbog tog ubacivanja spoljnog svežeg vazduha...baš me zanima kako je to izvedeno

-
- Ljubitelj životinja
da, neopravdano je skupa, nisam planirao,ali je jedini nacin osim prozorske da se ubaci vazduh (relativno mala soba sa velikom kolicinom tehnike). Kolko nano,mano i ostel fore rade posao,zaista ne znam (verovatno nikada necu ni saznati). mnogi koji je nude u stvari je nemaju na stanju uopste nego bezveze kace. Kontaktirao sam ih. nemam alternativu,il prozorska,(a sedmica ili devetka su malo) ili ovo. Kolko sam danas pricao sa ovim tipom u thenomaniji,non stop ubacuje svez vazduh (?) i ima posebna rupa da se busi za to. Videcu sutra, moram prvo da resim diskove na kolima,imam zakazano,da vidi sto trese, pa cu u povratku da pokusam (ako nije prevruce) da svratim za detalje i vidim kolko je ugradnja.
- totti
Ako ti je mala prostorija a nemaš velike staklene površine izložene suncu, ako je izolacija dobra, ako nije velika kubikaža prostorije, ako spoljna jedinica nije direktno non-stop izložena suncu, onda će ti i devetka sasvim dobro vršiti posao
Ali ako ti je uslov to ubacivanje svežeg vazduha - onda i nemaš neki izbor...

Ali ako ti je uslov to ubacivanje svežeg vazduha - onda i nemaš neki izbor...