Otkljucavanje volana...
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Otkljucavanje volana...
Imam problem sa otkljucavanjem volana... Kada se zakljuca nekad i po 3-10min e mogu da ga otkljucam... Otkljuca tek na cim levo-desno i to ne bas uvek iz prve...Nekad bude bolje sa drugim kljucem... Ima li uradi sam resenja? Focus 2002 1.8TDdi.
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
Re: Otkljucavanje volana...
u kakvom stanju su ključevi?
i kako ide otključavanje auta na bravicu (bez daljinskog)
i kako ide otključavanje auta na bravicu (bez daljinskog)
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

-
- Kontakt:
Pa kljucevi mi deluju ok, sta znam... Prvi put se srecem sa ovakvim kljucevima pa nemam pojma. Nemam daljinac, a otkljucavanje/zakljucavanje vrata radi super. Jedino nisam uspeo gepek da otvorim preko bravice, mozda nisam dovoljno okrenuo nemam pojma...
- CrnaTica
jel možeš na oko razlikovat "visine" podioka na ključu? treba bit 6 podioka u 4 moguće visine (ne moraju bit sve 4)
naravno, ako je okrugli ključ (nisam siguran od kojeg focusa su prešli na plosnati)
naravno, ako je okrugli ključ (nisam siguran od kojeg focusa su prešli na plosnati)

- mbole
- Poruka: 14901
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ako je volan "nategnut" kada je zakljucan, prilicno je nomalno da kljuc nece da se okrene, i da tek mrdanjem volana mozes da ga "otpustis".
Kada probas da okreces zakljucan volan, ako na jednu stranu nece ni da mrdne, a na drugu "zateze" ali se pomera, ubacis kljuc, MALO nategnes u tu stranu na koju hoce da se pomera i onda okrenes kljuc (ne okreci kljuc pre toga). Bitno je ono malo. Da ne bi otisao na drugu stranu zuba, i sad ga tamo zaglavio.
Kada probas da okreces zakljucan volan, ako na jednu stranu nece ni da mrdne, a na drugu "zateze" ali se pomera, ubacis kljuc, MALO nategnes u tu stranu na koju hoce da se pomera i onda okrenes kljuc (ne okreci kljuc pre toga). Bitno je ono malo. Da ne bi otisao na drugu stranu zuba, i sad ga tamo zaglavio.
Djak pesak 

-
- Kontakt:
Probacu tako. Mislim da sam istovremeno radio obe stvari... Ali generalno, jedan kljuc nece gepek da otkljuca dok drugi hoce i to rezervni. Bravu lakse otkljucava rezervni pa je izgleda problem do kljuca... Da li ovi kljucevi mogu da se rezu ili moram da narucujem ili kako ide, cisto informativno? Nisu pljosnati vec ono, kao srafciger 

- CrnaTica
ako ključar može očitat šifru onda se može narezat, a ako je previše poglodan, onda ili rastavit jednu bravicu i preko bravice očitat, ili sve bravice mijenjat..

- mbole
Kljucevi naravno mogu da se rezu. Samo sto to ne moze bas svaki bravar (treba odgovarajuca masinica).
Ili da imas sifru kljuca, ili da imas jedan ispravan kljuc da ga kopira (a imas), ili da procita iz broja sasije sifru kljuca.
Pored rezanja imas i kodiranje.
Ili da imas sifru kljuca, ili da imas jedan ispravan kljuc da ga kopira (a imas), ili da procita iz broja sasije sifru kljuca.
Pored rezanja imas i kodiranje.
Djak pesak 

- CrnaTica
od prije par godina ključevi se kloniraju. iz starog iščita kod i napuca u novi. ili ako imaš crveni master ključ, onda upišeš taj novi kod u komp od auta. čitanje ključa iz šasije je mal zaje*ano (treba imat licencu za to), lakše ga je pročitat sa samog ključa ako nije previše potrošen. ili izvadit jednu bravicu i rastavit ju...

-
- Kontakt:
Hm. Kod se cita kako? Da li je taj kod hardverske prirode ili ima nesto u kljucu sto salje taj kod ili kako vec? Jedan kljuc ima ono dugme za lampicu i mislim da je to glavni i nije crvene boje vec je crn i ima jedan delic plave boje. A rezervni je skroz crn i on prolazi na svim bravicama... Koliko kosta ta zanimacija ako je neko radio i gde bi moglo da se odradi u Beogradu?
- CrnaTica
imaš u ključu ampulicu sa kodom.. e sad, nisam siguran koje je boje na fokusu, na eskortu je crveni glavni
nedavno sam u zagrebu platio narezivanje 100kn (kodirani ključ), imali su neku akciju, a inače cijena varira od 200 - 400, ovisno od ključara do ključara (zaokruži na 60€ ak ti je lakše računat)
za početak probaj počistit sve bravice wd-om..

nedavno sam u zagrebu platio narezivanje 100kn (kodirani ključ), imali su neku akciju, a inače cijena varira od 200 - 400, ovisno od ključara do ključara (zaokruži na 60€ ak ti je lakše računat)
za početak probaj počistit sve bravice wd-om..

- mbole
Nisam ni mislio da ide kod nekog lokalnog "Zike" bravara
vec kod nekog ko ima i licencu.
Ne pise odakle je, pa nemozemo nigde da ga uputimo.
Pre svega, postoje dva "koda".
Jedan je broj koji fizicki opisuje kljuc, to jest kaze kako kljuc treba da se nareze.
On se u principu dobija na kartici koja stize uz nov auto, al to se retko vidja, al mogu da ti ga nadju na osnovu broja sasije (opet ili bravar sa licencom, ili ovlasceni ford servis).
Drugi je kod koji se nalazi u RFID chipu unutar kljuca. Focusi nemaju "master" kljuc, to je postojalo kod ranijih serija (Esccort...).
Moguce je i da se chip klonira, a i da se nov kljuc iskodira u auto. Kodiranje moze da se obavi ili racunarom (kod bravara koji ga ima, ili u fordovom servisu), ili uz dva funkcionalna kljuca to mozes i sam. Pise u uputstvu za upotrebu kako, a pisano je i ovde na forumu.

Ne pise odakle je, pa nemozemo nigde da ga uputimo.
Pre svega, postoje dva "koda".
Jedan je broj koji fizicki opisuje kljuc, to jest kaze kako kljuc treba da se nareze.
On se u principu dobija na kartici koja stize uz nov auto, al to se retko vidja, al mogu da ti ga nadju na osnovu broja sasije (opet ili bravar sa licencom, ili ovlasceni ford servis).
Drugi je kod koji se nalazi u RFID chipu unutar kljuca. Focusi nemaju "master" kljuc, to je postojalo kod ranijih serija (Esccort...).
Moguce je i da se chip klonira, a i da se nov kljuc iskodira u auto. Kodiranje moze da se obavi ili racunarom (kod bravara koji ga ima, ili u fordovom servisu), ili uz dva funkcionalna kljuca to mozes i sam. Pise u uputstvu za upotrebu kako, a pisano je i ovde na forumu.
Djak pesak 

- CrnaTica
e to to
samo, ovaj prvi kod, što opisuje sam ključ (blade kako bi na ebayu rekli), može se iščitat i golim okom, naravno ako nije previše izlizan i ako znaš kako ga treba čitat. a velika većina bravara, barem tu kod mene, ako ne može pročitat kod sa ključa, traži da doneseš bravicu, jer naravno da nemaju licencu.. ili ić u ovlašteni, a to je još skuplje
samo, ovaj prvi kod, što opisuje sam ključ (blade kako bi na ebayu rekli), može se iščitat i golim okom, naravno ako nije previše izlizan i ako znaš kako ga treba čitat. a velika većina bravara, barem tu kod mene, ako ne može pročitat kod sa ključa, traži da doneseš bravicu, jer naravno da nemaju licencu.. ili ić u ovlašteni, a to je još skuplje

-
- Kontakt:
Hvala... Necu jos to da radim da se malo stabilizujem finansijski...
- CrnaTica
probaj očistit bravicu, tu nemaš šta izgubit, osim 3-5e za bocu wd-a