Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » utorak, 19. jun 2012. u 16:58h

Pancevac verovatno. (bez uvrede pancevcima)
Fiesta!!

Sharpshooter
Poruka: 5111
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » utorak, 19. jun 2012. u 16:58h

Tačno :)

Takođe, bez uvrede dotičnima koji znaju da voze. :D
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » utorak, 19. jun 2012. u 17:25h

Ode poruka u vetar, aj' ponovo...

Ja bih male prekrsaje, prestrojavanja iz pogresne trake, zmigavce, i sl. kaznjavao proporcijalno mnogo vise nego teze prekrsaje. Ukinuo bih novcane kazne za administrativne prekrsaje, istekla vozacka,..., kao i za vezivanje pojaseva (ko nece nek crkne, bas me briga), rezervnu gumu, , lance ako ne moze da ide nek ga izguraju sa puta i to mu naplate), ali bih ostavio uzimanje bodova.
Brzinu bih ostavio proporcionalno prekoracenju, ali bih pomerio ogranicenja. 40 bih spustio na 35, 50 podigao na 55, 60 na 70, 80 na 90, ukinuo bih 100, 120 na 1 30. Ukinuo bih zuto na sesmaforu u 3 boje i kao u Grckoj stavio poseban stub sa samo zutim 50- 100m pre glavnog semafora.
Takodje, ukinuo bih skretanje levo bez posebnog semafora, da nema onog cekanja i zagusenja, ali bih zato svuda i na svakom mestu stavio zelenu strelicu za desno, kako je slicno u Moskvi bilo kad sam jednom tamo bio.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » utorak, 19. jun 2012. u 18:36h

A da, naravno kakav migavac za prestrojavanje i slične gluposti, pa ja sam sam na putu.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 19. jun 2012. u 18:46h

Na ogromnoj većini T raskrsnica u Beogradu postoji uslovna strelica desno, tamo gde to ima smisla.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 19. jun 2012. u 18:47h

Sharpshooter piše:A da, naravno kakav migavac za prestrojavanje i slične gluposti, pa ja sam sam na putu.
Mda, opet, pokušao si da ga prođeš sa desne strane. kako kažeš, tako da... imam osećaj da biste u najmanju ruku podelili krivicu, ako te ne bi zakačio i veći deo.
Sharpshooter piše:...Ja prilazim sa desne strane i sve vreme vozim unutrašnjom desnom trakom (trebalo bi da me je video za tih 30 sec). Krećem da ga prolazim sa jedno 80-85 kmh, ...
Plus, koliko znam, a znam jer stanujem tu u komšiluku, ograničenje na tom delu je 40 Km/h.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 19. jun 2012. u 18:57h

Sto se preticanja tice ne bi bio kriv, u gradu mozes da pretices sa koje god hoces strane. Neko je kacio (cini mi se bole) clan zakona u kome to pise.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 19. jun 2012. u 19:01h

Ali nije problem ponovo... član 53. stav 4. ZOBS
Na putu u naselju na kome postoje najmanje dve saobraćajne trake namenjene za saobraćaj vozila u istom smeru, prolaženje sa desne strane vozila koje se ne kreće krajnjom desnom saobraćajnom trakom, ne smatra se preticanjem.
I striktno gledajući, Dule, da se precizno izražavamo..."preticanje je prolaženje učesnika u saobraćaju pored drugog učesnika u saobraćaju koji se kreće kolovozom u istom smeru", a "obilaženje je prolaženje učesnika u saobraćaju pored drugog učesnika u saobraćaju koji se ne pomera, objekta ili prepreke na kolovozu."
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 

Poruka od dule0911 » utorak, 19. jun 2012. u 19:06h

Da, greska, izmenih sad :)
Fiesta!!

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » utorak, 19. jun 2012. u 19:37h

...ove sa PA tablicama treba pod hitno poslati na Beogradsku extremnu skolu voznje...ne daj Boze da ugroze nekog lokalca koji je navikao da tu pici kolko mu gume drze asValt... :)

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » utorak, 19. jun 2012. u 19:43h

Pa kada lepo neće da se sklone u desnu traku i puste nas što vozimo 8 km u nazad vezanih tuda svaki dan :P

To napisano u zakonu može fino da važi u nekoj kulturnoj zemlji gde ljudi umeju da se sklone i znaju da nisu sami u saobraćaju. Šta bi bilo da je vozio 30 kmh levom trakom i sada svi iza njega guslamo, jer je kao zabranjeno da ga prođem sa desne strane. A šta ako taj dotični skreće iz leve trake? Da stanemo i mi u desnoj dok se ovome ne rasčisti put.

Definitivno mislim da je veći prekršaj kada se neko "prestroji" u tebe bez bilo kakvog indikatora pravca.

Inače tu gume drže do 120kmh, bar kod mene :P

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 19. jun 2012. u 19:45h

iskompleksirani beogradjani. sta reci?! najbolji vozaci u jugoistocnom delu evrope
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 19. jun 2012. u 20:20h

Sharpshooter, dela se vrati par postova iznad pa pročitaj šta u stvari piše u zakonu ;) Preticanje nije dozvoljeno sa desne strane, a ovo (pošto se ne smatra preticanjem) jeste dozvoljeno.

A ograničenje brzine, ako nisi bio na delu auto-puta kroz Beograd, mislim da nije bilo 80. :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » utorak, 19. jun 2012. u 20:23h

Vladan piše:...pomerio ogranicenja. 40 bih spustio na 35, 50 podigao na 55, 60 na 70, 80 na 90, ukinuo bih 100, 120 na 1 30...
Ne bi to bilo baš dobro. Kao prvo 35 i 40 nije neka razlika isto tako između 50 i 55, a bilo bi i teže pratiti. 60 na 70 je ok kao i 80 na 90. Ukinuti 100 ne bi valjalo, jer put rezervisan za motorna vozila je generalno ograničen za tu brzinu. Jedino što bi se moglo uraditi pomjeriti ograničenje na 110. Za 130 se slažem.

Što kaže Čedo da je NS, 99% bi bila registracija RU. :D Vjerovatno bi se Rumljani našli uvrjeđeni kao sada Pančevci, ali kad pogledam ove sa RU tablama stvarno je za poluditi od njihove vožnje. Vazda su izgubljeni, prestrojavanje, ma koje prestrojavanje, nije ni tako rjedak slučaj da ne znaju ko ima prvenstvo prolaza pa se desi da te puste iako oni imaju prvenstvo.
Jedan zanimljiv slučaj, kad sam bio s drugarom u busu. Vozi on bus Futoškim putem, prelazi raskrsnicu Ul. Hajduk Veljka i Fut. puta, lagano koči kako bi stao na stajalište koje je nekih 10ak metara poslije raskrsnice. Od Detelinare ulicom Hajduk Veljka uleće u raskrsnicu Yugo sa RU tablama. Drugar nije uspio da zakoči, tačnije nije ni imao mnogo vremena, jer mu Yugo izlezio na bukvalno 3-4 metara (širina jedne saobraćajne trake) ispred. Sreća pa drugar nije išao brzo, možda oko 30 km/h, ostali su tragovi kočenja busa 2-3 metra dugački. Frajer s Yugom prvo htjeo da pobjegne, ali je stao poslije 20 metara. Kad je došla policija rekao policiji kako je bus ubrzavao i da ga bacio tih 20 metara dalje. :ozid:
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » utorak, 19. jun 2012. u 21:37h

Pančevac piše:iskompleksirani beogradjani. sta reci?! najbolji vozaci u jugoistocnom delu evrope
Nemam nikakav pik na pančevce, ali sam imao više pipavih situacija sa njima nego sa nekim drugim tablicama. :zuti:

CrnaTica
Poruka: 363
Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h

Poruka od CrnaTica » utorak, 19. jun 2012. u 21:40h

mbole piše:Skoro sam negde procitao da je vise drzava Ex Yu potpisalo sporazume, tako da ti na kraju stigne cestitka od tvojih.
E sad, ko sve s kim...??? Koliko se secam Srbija je potpisala sa Eu i sa Hrvatskom, ne znam za Bosnu.
evo kaže mi pajdo da ak me na granici nisu ništ pitali, da ni neće, jer oni to rješavaju po kratkom postupku (u suprotnom ti uzmu pasoš ili osobnu i čekaš suca za prekršaje, ako imaš nekih prigovora, jel)
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana mrgreen

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 19. jun 2012. u 22:08h

Sharpshooter piše:...
Definitivno mislim da je veći prekršaj kada se neko "prestroji" u tebe bez bilo kakvog indikatora pravca.
...
Pa vidi - problem je u tome što će pre da dokažu da si ti išao neprilagođenom brzinom nego da on nije dao migavac :)

Kod veštačenja bi se utvrdilo i kad je on krenuo da skreće u tvoju traku i kojom brzinom si ti (i on) išao,

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 20. jun 2012. u 13:24h

Pančevac piše:iskompleksirani beogradjani. sta reci?! najbolji vozaci u jugoistocnom delu evrope
+1
Koji Beogradjanin daje zmigavac kad se prestrojava ? Ni jedan, upravo oni su umisljeni likovi, da su sami na putu, valjda misle to sto im pise na tablici BG da su diplomatske ili za njih ne vaze pravila...Gde se najvise udesa desava nego u Beogradu ( ruski rulet )..Kad bi oni mnogo vise vodili racuna o pravilima i ogranicenjima brzine, bilo bi sve normalno...Cast izuzecima i iskusnim vozacima thumbsuph
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 20. jun 2012. u 13:29h

Ljubavnik1 piše:Gde se najvise udesa desava nego u Beogradu ( ruski rulet )
Gde ima najviše vozila nego u Beogradu... itd. Nemojmo baš sve da gledamo kroz crno-belu prizmu.

Izuzeci svuda postoje, i obično su ti oni koji najviše upadaju u oči... pogotovo kada "negativno" odstupaju od "norme".
pozdrav, Bojan

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » sreda, 20. jun 2012. u 13:45h

Ljubavnik1 piše:
+1
Koji Beogradjanin daje zmigavac kad se prestrojava ? Ni jedan, upravo oni su umisljeni likovi, da su sami na putu, valjda misle to sto im pise na tablici BG da su diplomatske ili za njih ne vaze pravila...Gde se najvise udesa desava nego u Beogradu ( ruski rulet )..Kad bi oni mnogo vise vodili racuna o pravilima i ogranicenjima brzine, bilo bi sve normalno...Cast izuzecima i iskusnim vozacima thumbsuph
Ovaj komentar najbolje govori o tebi samom i onome kako vidis sebe u saobracaju a paralelno i neiskustvu u velikom gradu. NIkada mi ne pada na pamed da ne dajem zmigavac, to je mehanicka operacija i neophodna a i sve drugare koje poznajem se vode istim pravilom,tj nisam primetio da ga izostavljaju. Problem je sto se u BG svake godine slije ko zna koliko desetina hiljada ljudi koji pomocu kredita dodju do automobila . Em neiskustvo (nisu pre vozili ili davno bese poslednji put upaljen wartburg karavan koga domace zivotinje vec uveliko izjedose u ambaru) em ne snalazenje u velikom gradu i navike voznje po lokalu u selima ,i onda ti to mozda tako izgleda. A takvih je najveci broj (ne znaju ni da tramvaj ima prvenstvo pa uvate da arce sirenu kada propustim tramvaj na Slaviji...ali kako i da se ljutis, verovatno prvi put vide tramvaj pa se uspanice).A tome da na osnovu registracije procenjujem da li za mene vaze pravila, zaista nemam komentar.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » sreda, 20. jun 2012. u 13:54h

Za vašu informaciju, davanje migavca je sveto pravilo što se mene tiče, kao što je i vezivanje pojasa. Semafor je svetinja, a pešake propuštam po sopstvenim pravilima. Ograničenje je samo relativna stvar i držeći se tih postulata za 15 god vozačkog staža nisam imao ni jedan jedini pravi sudar (češkanja i gurkanja ne računam, a i to ide na prste jedne ruke). To što je neko iz ovog ili onog mesta generalno nema veze da li je dobar ili loš vozač, kada neko krene da se prestrojava u tebe isti mi je q**c da li je on iz neke selendre ili iz kruga dvojke. E sada što se Pančevci osećaju prozvanima to je već druga stvar... :)

Ako ne poznajem put i njegova ograničenja naravno da ću da vozim sporije i opreznije, ali ako neku krivinu prolazim 4 puta dnevno svaki dan, naravno da ću da ga nagazim u bezbednim okvirima. :gears:

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 20. jun 2012. u 14:00h

Ja te podrzavam apsolutno. Ovde svi kao po PS-u, satro niko nikad nije prekoracio brzinu,i svi se drze iste. Vazi... thumbsuph
Ja prvi jaako cesto obilazim sa desne strane zato sto poremeceni mentoli ne shvataju znacenje "brza traka". Tako da sam u fazonu, samo se vi ne pomerajte, vozite 70 auto putem u brzoj traci ja cu sam da nadjem put da vas obidjem, makar to bila i zaustavna.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 20. jun 2012. u 14:06h

Kada vidiš auto sa BG tablama ne znači da je u njemu Beogradjanin. Možda jeste, možda je naturalizovani, možda je došljak, možda je sa juga Italije a možda je Marsovac. Oni koji dobro poznaju strukturu stanovništa u Beogradu složiće se sa mnom. Sa druge strane, vozilo sa tablicom nekog grada koji ima koju desetinu hiljada stanovnika uglavnom vozi stanovnik tog grada ili obližnjeg sela.
U Pančevu su ulice široke, obim saobraćaja je dosta manji, preglednost na raskrsnicama daleko veća... Činjenice su činjenice, nema potrebe za prozivkama, niti iznalaženjem istih tamo gde ih nema.
S obzirom da postoji oko 600.000 aktivno registrovanih automobila sa BG tablicama, normalno je očekivati da se barem 100.000 vozi divlje, bez migavaca i sa slabim poštovanjem propisa. Za neko registraciono područje sa 50.000 vozila da njih 20.000 vozi kao idioti opet bi Beogradjani bili procentualno bolji, ali po kafanskim pričama bi u globalu uvek bili najgori.
Ovde se verovatno niko ne drži ograničenja, ali to ne znači da treba tražiti stoprocentno pravo u eventualnoj nezgodi. Krajnje je licemerno kukati "e išao sam 90 tamo gde je ograničenje 40 i zamisli neka budala me nije videla i isekla".
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » sreda, 20. jun 2012. u 14:09h

Ovde je ko o cemu kurve o postenju hahahaha
Ja vozim samo po propisima, cak imam zakon ispred sebe i citam ga dok vozim.
A vi ste svi manijaci i treba vam oduzeti dozvole i kola. :D
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 20. jun 2012. u 14:12h

Ma da, a kad budeš prodao ST-a biće "vozio ga fin čovek, sudija, samo na suđenja, gle ostao mu Zakon u kaseti" ;)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“