Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od RS_cabrio » utorak, 29. maj 2012. u 19:54h

mrzi me da gubim vreme i i trazim, lakse mi da kupim. Pa cek, gde kupujemo onda aplikacije,jel ima neki drugi sajt koji prihvata nas?
Evo,covek se upravo sazalio kakvi smo mucenici i poslao mi sta sam hteo besplatno :(

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 11. jun 2012. u 12:19h

Slutim da ce BojanM da zna,a i ostlai su dobrodosli. Da li je moguce sklopiti sledeci sistem a da se ponasa ovako: Instalirati karticu geovision GV 800 ( http://www.senzor.rs/index.php?meni=pro ... i=detaljno ) za video nadzor. Staviti na windows 7 jos jedan monitor i uraditi extend desktop (ili kako se vec to zove) gde bi fixiran bio prikaz onoga sto daje ta kartica (nekoliko kamera) na sekundarnom monituru dok bi glavni monitor ostao slobodan za rad.

e sad, dalje je trik: TV mi je povezan na komp i kloniran je desktop jer filmove gledam tamo,a potrebno bi bilo i to zadrzati uz ono gore navedeno

hvala

CougarXR
Poruka: 240
Član foruma od: sreda, 14. okt. 2009. u 15:31h

Poruka od CougarXR » ponedeljak, 11. jun 2012. u 13:16h

Odgovor je ne, obzirom da ne može istovremeno da radi i extend i clone.

Sve što si napisao može da se podesi ali u jednom momentu može da funkcioniše samo jedna funkcija tj. ili extend za GV ili clone za TV.

Ograničenje ti je na nivou windows-a obzirom da nije dovoljno pametan da sam prebacuje tip sekundarnog display-a u zavisnosti od app koja se vrti... :)
boost is automotive equivalent of cocaine

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 11. jun 2012. u 13:54h

RS_cabrio piše: Instalirati karticu geovision GV 800 ( http://www.senzor.rs/index.php?meni=pro ... i=detaljno ) za video nadzor.
Jel si vec zavrsio pazar ili planiras?
Ja sam licno za stand alone dvr (za ove novce moze da se uzme 8ch "dahua DVR-08LEA HDMI" ili "hikvision DS7208ST" srednje klase D1 snimanje mozda cak 25fps ali 7-8-10 fps sigurno)
kvalitet/cena "dahua LEAS-e, LEAS, LEA" "hikvision ST/se, ST"
Zakacis stari tft na njega i sve na ruter pa cak i sa mobilnog sve pratis.
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 11. jun 2012. u 15:17h

toga sam i plasio,nisma video resenje za ovaj koncept sa monitorima, al rekoh, mozda neko zna.

Nisam kupio nista, planiram upravo.Osim sto mi jedost akomponentei raznoraznihi po sobi, cinilo mi se kao dobra ideja da imam karticu na kompu koji nikada u sustini ne gasim ,i mogu lako da editujem i manipulisem video materijalom ako mi zatreba.Sto se tice cene, ovo je neka sumanuta cena, sad vidim, pasteovao sam sa google SERP nesto sto je bilo blizu. Evo cene kartice : http://www.supportho.rs/kupi/kartica-za ... -800-22883 (ako ne lazu nesto).

takodje ova kartica ima dosta interesnatnih opcija,od visokog frame rate,a do prpeoznavanja pokreta i mogao bi lako da definisem i sirim mesto na kompu za skladistenje i pristupam materijalu preko neta ili mobilnog.

Ali kljucna stvar bi bila da mi to ne onemoguci koriscenje vec postojeceg sistema,al vidim da to ne ide. Jos organizujem sve, biram kamere i uredjaj za snimanje.Prvi put se susrecem sa ovom materijom,tako da je moguce da cu da zabrljam.Bojane, postoji li mozda neka fora da se uzme neka shit graficka, sekundarna i njen tv out koristi za ovo?

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 11. jun 2012. u 16:21h

E sa tog sajta sam i ja pazario
Ds-7204ST/se (jedina greska sto nisam uzeo 8kanalni)
Kod "ST/se" ima 1 audio ulaz i 1 bnc video izlaz i nema alarm kao puna verzija "ST"
Kartica koliko sam citao na netu ima prednost (efekti, gluposti, sminka, povoljnija cena)
dok samostalni snimac samo zauzima malo vise mesta i ima malo manje sminke (koja nicemu nesluzi ako snimak nedaj boze zatreba).
Pre kupovine sam i ja razmisljao sta i kako.
Ovom mom pristupam preko kompa i skidam snimke po potrebi.
U njega sam ubacio 160gb sata hard i snima na D1@12fps na sve 4 kamere (snima/arhiva/arhiva/presnimava) drugim recima 48h +
http://img821.imageshack.us/img821/831/hikvision3.jpg
http://img845.imageshack.us/img845/6403/hikvision2.gif
http://img838.imageshack.us/img838/7621/hikvision1.gif
I kamere su druga prica ima jako puno prevara (na samoj kameri motion detection nesluzi nicemu ako dvr/kartica nepodrzava)
Slika

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 11. jun 2012. u 17:04h

RS_cabrio piše:Slutim da ce BojanM da zna,a i ostlai su dobrodosli. Da li je moguce sklopiti sledeci sistem a da se ponasa ovako: Instalirati karticu geovision GV 800 ( http://www.senzor.rs/index.php?meni=pro ... i=detaljno ) za video nadzor. Staviti na windows 7 jos jedan monitor i uraditi extend desktop (ili kako se vec to zove) gde bi fixiran bio prikaz onoga sto daje ta kartica (nekoliko kamera) na sekundarnom monituru dok bi glavni monitor ostao slobodan za rad.

e sad, dalje je trik: TV mi je povezan na komp i kloniran je desktop jer filmove gledam tamo,a potrebno bi bilo i to zadrzati uz ono gore navedeno

hvala
Ja sam pre psr meseci kupio uredjaj monitorski na USB. Instalira se kao jos jedna video kartica itd. Onda mozes da gledas sta gde hoces. Cena je bila 4000-5000 ne secam se vise.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 11. jun 2012. u 18:55h

Scorpio 696 : Kolko si platio Ds-7204ST ? Pa da, kartica ima te neke fore,a i dodje mu i jeftinija opcija zato sto hard vec imam i lakse mi da prosirujem mesto za arhiviranje.
Koje kamere koristis? (kartica mi se dopada jer ima specifikacije koje za hardverski snimac bi morao da das grne pare)

Vladan: Jel imas link za taj proizvod?

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 11. jun 2012. u 21:24h

RS_cabrio piše:Bojane, postoji li mozda neka fora da se uzme neka shit graficka, sekundarna i njen tv out koristi za ovo?
Dapače mislim da bi ti to bila optimalna solucija za to što hoćeš, samo radi sopstvenog mira u glavi probaj da proizvođač čipa bude isti kao i na primarnoj kartici... poželjno ako možeš da isprobaš nekoliko kartica pa da uzmeš onu koja funkcioniše, jer ima i kartica istog proizvođača koje se kolju međusobno. Postoje spiskovi na netu šta sa čime ne može nikako da ide, ali uvek se zadesi neka kombinacija koja bude izuzetak (bilo to pozitivno ili negativno).

A naravno da je tek stand-alone DVR prava stvar.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 11. jun 2012. u 21:28h

al kako onda to radi?ne kapiram. Dve graficke i kako ti objasnis kojoj sta da prikazuje? Mislio sam da pricma sa tobom gore, zbog crvene boje u avataru,a ono bio Couguar :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 11. jun 2012. u 21:33h

Lepo brate, tebe ič ne zanima šta je fizički na kojoj kartici... imaš npr. 3 monitora u extended desktop režimu (ili ajde, 2 u clone i treči extended) i samo šaltaš programe tamo gde ti odgovaraju. Bitno ti je samo da znaš koji je koji ekran, a to nije teško prokljuviti, zar ne. :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » ponedeljak, 11. jun 2012. u 22:34h

RS_cabrio piše:Vladan: Jel imas link za taj proizvod?
http://www.geeks.com/details.asp?invtid=ITV-101

Ja sm kpio kod onih u Balkanskoj, gde su pre prodavali zice za gitare, Simfonija, sad nemam pojma, odmah ispod NF. Nisu ni znali sta prodaju, jedva sam ih ubedio da je to to.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 11. jun 2012. u 23:04h

Ja imam na grafickoj dva DVI i jedan HDMI. Dakle slobodan jedna DVI, ne znam jel vredi to nesto za ovu situaciju

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » ponedeljak, 11. jun 2012. u 23:08h

Nešto ne verujem da možeš sva tri izlaza istovremeno da koristiš, verovatno je jedan DVI-D ukomponovan sa tim HDMI izlazom.
pozdrav, Bojan

Slika

Scorpio 696

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 11. jun 2012. u 23:28h

RS_cabrio piše:Scorpio 696 : Kolko si platio Ds-7204ST ?
A ove 2 kamere sam uzeo ali cela specifikacija je pogresna nije ccd kamera nego cmos i ocajna je IR ploca
ali ako se malo nabudzi (delovi od drugih kamera) moze se postici dobar rezultat
http://www.supportho.rs/kupi/vandalproo ... -tvl-22544
evo ovaj dvr imam a bio je 14000din 1audio ch
http://www.supportho.rs/kupi/hikvision- ... t-se-29078
ako ti treba vise kanala onda ovaj skupli Ds-7204ST taj ima 4 audio kanala
Znaci gledas da sto vise kanala snima u D1 = 4CIF
ovaj snima 12fps po kameri ili 48fps ukupno (sto malo deluje marketing-ski ; svi stavljaju 100fps Pal 120fps Ntsc ali neki zaborave da kazu daje cif format u pitanju)
4ch 100/120
8ch 200/240
16ch 400/480
ovo je sve realtime record cif sto se moze naci 100-400e
ali gledas koliko kanala snima D1 6-7-8-12fps
Evo klip da vidis kako izgleda sa 12fps zvuci malo ali je skroz ok.
[youtube][/youtube]

ovo mi je google izbacio
"The GV-800-16 offers recording of up to 60 fps (3.75 fps per channel) at full D1 resolution with H.264 software compression"
opet nemoj gledati jeftinije kamere sa zvukom jer koliko para toliko muzike
ako treba zvuk uzmi mikrofon posebno ima na tom sajtu (ali deru)
Posto na mnogim sajtovima nisu tacne specifikacije
evo poredjenja iz manuala sa CD-a
Slika
Evo malo o rezoluciji uzivo D1 vs cif (editovana samo vertikala; znaci D1 nije 704x576 nego 704x464 )
Slika
Ali i ovo je malo naspram danasnjih rezolucija.
Slika

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 13:34h

Imam jedno pitanjce za strucnije od mene..

PC: Fujitsu Siemens,star jedno 10godina CPU 1.8Ghz Celeron 738Mb RAM prijavljeno (ne znam kako toliko),grafika neka integrisana.

Problem je sledeci: Puca Chrome bez nekog pravila,znaci jednostavno kad hoce samo izbaci ono oops i kraj,restartuje se sam od sebe bez razloga... Proteram kroz njega Registry Clean Expert i Spyware doctor i nista ne pomogne,pa mu oborim sistem. Instalacija XP-a koja me sluzi 10godina unazad i nikad problema sa njom nisam imao. I kompjuter sasvim fino radi,sve otvara relativno brzo (za tako star komp),ali i dalje pucaju programi bez ikakvog razloga (Google Chrome,Adobe Reader) samo izbaci ono "Don''t send".. Ali se za sada ne restartuje.

Jel zna neko sta moze to da bude,software sam ja mislim u potpunosti iskljucio ali mi nije jasno sta od hardware moze da pravi ovakav problem? Da probam da izvadim jednu RAM memoriju (ni ne secam se sta ima u njemu)..?

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 14. jun 2012. u 13:47h

Jel imas flasj player instaliran plugin? (predpostavjam da imas), meni puca chrome redovno na njemu,i desavalos e na razlicitim konfiguracijama,potpunno razlicitim. Mislim da je neka softwerska fora u pitanju

CougarXR

Poruka od CougarXR » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:04h

Dusan64 piše:ali mi nije jasno sta od hardware moze da pravi ovakav problem? Da probam da izvadim jednu RAM memoriju (ni ne secam se sta ima u njemu)..?
Problem može da pravi procesor, memorija, ploča, hdd... drugim rečima svašta nešto može da bude nestabilno na 10+ mašini :)

probaj sa memorijom jedan po jedan blok... ukoliko te i dalje bude zezalo daj mi na pp mail adresu da ti pošaljem BURNiTEST.PRO.5.3.1028 koji testira sve živo i ne živo :)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:08h

@Cabrio
Da,bas on najvise i puca na Chrome-u,ali meni se to npr nikad nije desavalo. Ajde Chrome,zamenicu ja njega,ali Adobe Reader da puca to mi je van svake pameti.

@CougarXR
Imas odmah PP,pa posalji to,a za memoriju cu da probam.

CougarXR

Poruka od CougarXR » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:16h

Imaš mail :)

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 14:21h

Cuj mail,dva.. :) Pretrazi ceo net i ne mogu nigde da nadjem ovo,znaci da mora da valja.. :D

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 15:00h

Evo ga rezultat,koliko ja kapiram ovo sve radi dobro,ne znam sta tripuje sa CD-om i zvukom..
Slika

CougarXR

Poruka od CougarXR » četvrtak, 14. jun 2012. u 15:05h

Duration: 14 minuta... :)

Pa nije ni krenuo da testira :D pusti ga da radi noćas kad legneš i pogledaj rezultate ujutro...

U suštini ako je ozbiljan problem iskočio bi i za tih 14 min. ali ako je neka glupost koja se ređe javlja.. javiće se tek posle par sati kada krene da se greje malo ozbiljnije i kada se pošteno "oznoji" :)

P.S. Isključi gluposti tipa network, cd i slično... to ti ništa neće značiti

Dusan64

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 14. jun 2012. u 16:33h

Kad sam slikao ekran da udjem u Paint da zapamtim sliku on izbaci nesto i prekine testiranje i kaze FAIL... Ali nije dodao nijednu gresku.

Evo pustio sam ga opet,jos bije sunce direktno u njega.. :D

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 18. jun 2012. u 23:45h

Treba mi programce za deaktiviranje PIN koda na SIM kartici, koje radi sa citacem smart cartica (citac je USB, nasao sam par, ali rade samo sa serijskim).
Treba da ukinem trazenje PIN-a na nekih 500 i kusur kartica :) Naravno PIN-ovi su mi poznati.
Trenutno koristim SimCardExplorer, i on dobro radi, samo je malo nezgodan jer nema shortcuta sa tastature, pa treba svaki put kliktati na 3 mesta u meniju (deluje da to i nije neki problem, al ubacis karticu, kliknes tri puta misem, vratis ruku na tastaturu da ukucas pin, izvadis karticu, ubacis sledecu, pa opet ruku na misa, pa u krug 500 puta...).
Program uz to treba da bude i besplatan :)
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“