Na kojim pumpama sipate gorivo?
Moderator: Dragomir
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Na kojim pumpama sipate gorivo?
da li akciza vazi i za domacu lozu? ovo je samo za euro lozu odluka..da nam ne prodaju kao ed
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Neka me neko ispravi ako gresim, ali valjda jos uvek moze da se kupi loz ulje koje se koristi za grejanje bez akcize? Znaci varijanta, zoves NIS da doteraju tonu-dve na kucnu adresu loz ulja. Ako je tako, svima kojima ne treba cisto loz ulje vec i ono slicno D2 moze da posluzi - stavljajte cisterne u podrume 

Fiesta!!
- milan_gt
normalno.. 

- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Koliko sam ja skontao da za nas loz to nece biti.. mada je nase gorivo djubre ovo je bilo nesto izmedju za neke preistojne pare...
dodje mi da moj preradim da ide na suncokretovo ulje jer je ono jeftinije
ako bude tako da se moze naruciti 1 tona, pa skupicemo se nas par po 200l i miran sam 2meseca... ako se bude tako moglo naruciti EL
dodje mi da moj preradim da ide na suncokretovo ulje jer je ono jeftinije

ako bude tako da se moze naruciti 1 tona, pa skupicemo se nas par po 200l i miran sam 2meseca... ako se bude tako moglo naruciti EL
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Napravili su je*eni haos, ovde su ljudi trčali na pumpu sa punim traktorskim prikolicama burića. Negde oko 9 uveče je stigla direktiva da se obustavi dalja prodaja ložaka, jer ako sam dobro skontao, naftaši plaćaju akcizu čak i nešto retroaktivno (tj. i za gorivo koje su prodali po nižoj ceni). Nešto mi kaže da će tek da bude talasanja oko ovoga.
Inače da, koliko je pumpadžija rekao to je stupilo na snagu od ponoći.
Inače da, koliko je pumpadžija rekao to je stupilo na snagu od ponoći.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- mbole
- Poruka: 14914
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Placa se akcia na "zatecene zalihe".
'Ebi ga akciza tako funkcionise.
Mislim da malo pumpadzije drame, posto ono sto su stvarno prodali (to jest sto je fakturisano), se ne racuna u "zatecene zalihe" iako se mozda fizicki nalazi u njihovim tankovima (ako postoji neki zakonski "zez" koji kaze da iako je fakturisano jos je na zalihama, onda smo stvarno "sljiva drzava" i svako ko radi ovde nije ni zasluzio nista bolje).
Jedino ako su imali profakture sa rokom vazenja od 15-tak dana (sto cisto sumnjam) pa da budu na gubitku (koji bi kre*en izdao profakturu za gorivo, kome se cena menja dnevno, sa rokom 15 dana:))
Cela stvar naravno potice od nezajazljivosti drzavnog aparata. U ceni goriva najveca stavka je porez. Ne cudi me, posto je 90% politicara operisano od elemntarne ekonomije (o elemntarnoj matematici da ne govorinm) i zamisljaju da ako povecaju porez za 10% na artikal X samim tim ce se u budzet sliti 10% vise. Strasno.
Svedite porez na normalu, uvedite rigoroznu kontrolu kvaliteta i nikome nece pasti napamet da kupuje loz ulje umesto dizela.
'Ebi ga akciza tako funkcionise.
Mislim da malo pumpadzije drame, posto ono sto su stvarno prodali (to jest sto je fakturisano), se ne racuna u "zatecene zalihe" iako se mozda fizicki nalazi u njihovim tankovima (ako postoji neki zakonski "zez" koji kaze da iako je fakturisano jos je na zalihama, onda smo stvarno "sljiva drzava" i svako ko radi ovde nije ni zasluzio nista bolje).
Jedino ako su imali profakture sa rokom vazenja od 15-tak dana (sto cisto sumnjam) pa da budu na gubitku (koji bi kre*en izdao profakturu za gorivo, kome se cena menja dnevno, sa rokom 15 dana:))
Cela stvar naravno potice od nezajazljivosti drzavnog aparata. U ceni goriva najveca stavka je porez. Ne cudi me, posto je 90% politicara operisano od elemntarne ekonomije (o elemntarnoj matematici da ne govorinm) i zamisljaju da ako povecaju porez za 10% na artikal X samim tim ce se u budzet sliti 10% vise. Strasno.
Svedite porez na normalu, uvedite rigoroznu kontrolu kvaliteta i nikome nece pasti napamet da kupuje loz ulje umesto dizela.
Djak pesak 

- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
'ajde da ponovim pitanje tj. da se citiram od pre neki dan
:
''polako stize leto i poseta crnoj gori.posto ranije nije mi toliko bilo bitno gde sam sipao gorivo (siera\eskort),sada se postavlja pitanje za tdci-a na kojim pumpama sipati ED u crnoj gori? vasa licna iskustva,a voleo bih da cujem i preporuke nasih drugara sa foruma iz crne gore''

''polako stize leto i poseta crnoj gori.posto ranije nije mi toliko bilo bitno gde sam sipao gorivo (siera\eskort),sada se postavlja pitanje za tdci-a na kojim pumpama sipati ED u crnoj gori? vasa licna iskustva,a voleo bih da cujem i preporuke nasih drugara sa foruma iz crne gore''
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- milan_gt
vidis veliku, lepu, cistu, urednu pumpu i tu sipas.. 

- Pančevac
- dax92
-
- Poruka: 7595
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Gde da stane velika pumpa u Crnu Goru?milan_gt piše:vidis veliku, lepu, cistu, urednu pumpu i tu sipas..

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Gde god da sipas nista mu nece biti za 20-30 l.Pančevac piše:'ajde da ponovim pitanje tj. da se citiram od pre neki dan:
Moram da ponovim, nisam vozio Focusa na bolje gorivo od "euro lož ulja" koje sam sipao na lokalnoj pumpi. Primetio sam da mi se volan trese u leru kad naspem na NISu ED, cuje se "klok-klok" zvuk motora. Pod lozom miran, ne drhti jadan, i u leru se ne cuje. Nedostajace mi. Potrosnja kombinovana 5,5 l. Nikad bolje.
Doduse cela ova halabuka i jeste zbog toga sto su privatnici uvozili ogromne količine ED, prijavljivali ga kao ELU, sipali ga u zasebne tankove, a od datle direkt u rezervoare. Na toj pumpi redovno sam čekao na red da sipam. Taksisti, JTD, DCI, TDI, TDDI...svi redom zadovoljni. "Srećom" tu je država da nas "zaštiti" od ovakvih. Vise sumlje imam sta je u NISovim tankovima, nego kod privatnika pod ELU.
Mada ima nade da ce biti ponovo uvoznog ELU, a onda eto mene prvi u redu za sipanje.

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Pančevac piše:'ajde da ponovim pitanje tj. da se citiram od pre neki dan:
Sipao sam samo jednom, na INI u Kotoru, zato sto mi je najbliza, a i pasa ide s posla iz Grblja na INU kod Tivta iako ima par privatnih ispred nosa, mada to ima veze sto je kod njih otvorio racun, ali i to govori nesto. To je bilo prosle godine. Sa tim sipanjem sam ostvario najmanju potrosnju do sad, ispod 4.5l (nije precizno) od Kotora preko Risna, Niksica Zabljaka ... do Bgda.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4931
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
ed sipaj iskljucivo na jacim pumpama,sta sipas kod domacih cibera...ja u valjevu sipam samo na Petrolu,plin i evro bmb...sto se tice CG ja sam sipao samo jednom i to na Lukoilu...
-
- Poruka: 56
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 02:03h
NIS Jugopetrol i MOL
- Pančevac
sipam isključivo na molu ili eko pumpama(ređe).nisam nigde drugde sipao kod nas.mol mi je jedna od bližih pumpi.e sad,nisam čuo da je neko na forumu pominjao kvalitet goriva u CG,pa zato sam u nedoumici.ne bih voleo da se dole zeznem i sipam neke splačine na nekoj prevarantskoj pumpi.cenim da ih i tamo ima kao i kod nas.u svakom slučaju poslušaću neke saveteDjolej89 piše:ed sipaj iskljucivo na jacim pumpama,sta sipas kod domacih cibera...ja u valjevu sipam samo na Petrolu,plin i evro bmb...sto se tice CG ja sam sipao samo jednom i to na Lukoilu...

-
- Poruka: 67
- Član foruma od: petak, 28. maj 2010. u 22:04h
Pre petnaest dana, bio sam poslom u CG. Odavde sam krenuo sa punim rezervoarom NIS-ovog ED. U kolima ( Mondeo MK2 1.8TD karavan ) ja, saputnik i nesto licnog prtljaga. Vozio sam preko BiH (preko Cemernog) do Herceg Novog. Na uzbrdicama po BiH vise III nego IV brzina (ako se izuzme Cemerno
, tu samo II dolazi u obzir ). Pri povratku za Srbiju sipao sam na EKO pumpi u HN, ali se i teret malo promenio. Izmadju ostalog novo natovarenog tereta u kolima je bio i vanbrodski motor od 127kg. Iste uzbrdice sam vozio IV ponegde cak i V brzinom. Do duse kad smo se vracali, bilo je para stepeni hladnije. Ali u svakom slucaju Mondeo je imao obrtni moment kao tenk. Zadnji put se tako ponasao zimus sa svapskim dizelom.
E sad, sta je u pitanju sam Svevisnji ce ga znati. Bice da je ED sa EKO pumpe u HN "malko kaloricniji" od naseg.
Ako nekog zanima, ovde ima par fotografija sa mog puta:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 082&type=1
EDIT:
Da ne posmisli neko da sam divljao po putu, put kroz BiH je zapravo u ovo doba godine totalno prazan. Cak ni policiju na putu nismo videli.

E sad, sta je u pitanju sam Svevisnji ce ga znati. Bice da je ED sa EKO pumpe u HN "malko kaloricniji" od naseg.

Ako nekog zanima, ovde ima par fotografija sa mog puta:
http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 082&type=1
EDIT:
Da ne posmisli neko da sam divljao po putu, put kroz BiH je zapravo u ovo doba godine totalno prazan. Cak ni policiju na putu nismo videli.
- Djole
- Master of Tanjirača
pancevac ja radim na privatnoj pumpi i uzimamo ed od mola mogu ti reci da je bas bas dobar 

- Pančevac
nisam mislio da sve privatne pumpe ''muljaju'' sa gorivom.svaka cast izuzecima.
- Djole
- Master of Tanjirača
vecina mucka...recimo ja prvi ne sipam na privatnim pumpama...za ovu kazem za ed da je takav jer licno znam...ostala goriva su iz rafinerije standardno krs...
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Sad sma isao na EKo pumpu i reko do vrha,a kod njih je stalo 37,4 litara u isti rezervoar u koji je kod lukolila stlao 42.Prazan je bio u oba slucaja, potpuno.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21505
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
A jesi li siguran da je bio potpuno prazan ili ti je recimo počeo da pišti da nemaš plina na punom gasu kad si se penjao uz neku uzbrdicu ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Čini mi se da su počeli i na Luk-u da kradu, poslednjih par sipanja je bila neka nenormalna potrošnja, 12-13
jedino sam siguran da kad sipam dole kod Bobana u Dunavskoj za 1000 dinara predjem više od 150 km.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Markedjani piše:A jesi li siguran da je bio potpuno prazan ili ti je recimo počeo da pišti da nemaš plina na punom gasu kad si se penjao uz neku uzbrdicu ?
Ma jok,nacedio sma ga da ne moze na leru da radi,tj na minimalno dodavanja gasa. Ono..nemoz da krene. E sad, nesto se razmiljam da li na smaoj pumpi tj pistolju oni imaju neke fore da ne daju da se preunjuje. Na lukoilu je skoro minut drkao pre nego sto je stao.
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Moguce da ima jaci pritisak pa ti nabije vise.
- milan_gt
nemere da mu nabije vise..