Ako hoćeš da središ Juga kako dolikuje i da imaš zaista unikatan auto moj predlog ti je da baciš pogled na ZFC i vidiš kako ljudi sređuju Jugiće. Ima i tamo par primera sa spojlerima. Kada ih budeš video biće ti jasno iz kog razloga to Jugu stoji k'o piletu sise

Ako ipak ostaneš pri tome da praviš spojlere postoji par stvari koje bi trebao da znaš o materijalima koji su ti neophodni. Smola se meša sa nekom vrstom učvršćivača koji je jako agresivna hemikalija. U koliko staviš nedovoljno učvršćivača smola će se jako sporo stvrdnuti i samim tim neće vezivati vlakna kako treba, a u koliko staviš previše dobijaš instant kamen koji ti može služiti samo ako praviš tegove. Takođe sam čuo (do duše iz ne proverenih izvora) da može doći i do agresivnije reakcije smole i učvršćivača u koliko smeša nije kako treba.
Takođe bi trebao da znaš da fiberglas po nekada zna da se deformiše kada je predugo izložen sunčevoj svetlosti i visokim temperaturama (kapiram da ovo zavisi i od kvaliteta materijala koji se koriste pri izradi delova). Ovo takođe delimično zavisi i od smeše učvršćivača i smole, kao i od samih vlakana koja se koriste.
Poenta cele priče je da se nikako ne upuštaš u ovo sam u koliko nisi spreman na jako visoke troškove i mali milion neuspešnih pokušaja.