Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Polako, da li je ovde reč o "paralelnom" rastojanju od mesta gde je početak/kraj pune linije do zaustavljenog vozila, ili o "okomitom" rastojanju između zaustavljenog vozila i pune linije (tj. slobodnom prostoru kroz koji može da prođe drugo vozilo bez gaženja srednje linije)?
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pričate o 2 različite stvaritotti piše:Mene pandur i operater na pauku lično upozorili na to jednom prilikom, tj savetovali mi da maknem auto 5 metara od početka/kraja pune linije da me ne bi odneli. E sad, možda ni oni ne znaju zakon...

Ti govoriš o podužnom rastojanju, a ovde je reč o bočnom prostoru, od vrata automobila, levo do pune linije.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
okomiti rub, znači od ruba vrata do ruba ceste...
član zakona kaže vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti bila manja od 3m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4m, odnosno u krugu od 3m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta.
u odgovoru od pandurije kaže da je bilo manje od 4 m do ruba ceste
no bez sekiracije, past će to na sudu
s tim da su prije par godina u zakon uveli "neposredno zapažanje", i probali starom neposrednim zapažanjem zabiberit kaznu, pa stari na sud dono onaj papir iz banke što dobiješ kad podižeš pare, a banka 50 km dalje.. razlika par min
član zakona kaže vozač ne smije zaustaviti ili parkirati vozilo na dijelu ceste gdje bi širina slobodnog prolaza od zaustavljenog ili parkiranog vozila do neisprekidane uzdužne crte na kolniku ili do neke zapreke na cesti bila manja od 3m, odnosno do suprotnog ruba kolnika manja od 4m, odnosno u krugu od 3m od posebnim oznakama na kolniku označenog podzemnog ili nadzemnog hidranta.
u odgovoru od pandurije kaže da je bilo manje od 4 m do ruba ceste
no bez sekiracije, past će to na sudu

s tim da su prije par godina u zakon uveli "neposredno zapažanje", i probali starom neposrednim zapažanjem zabiberit kaznu, pa stari na sud dono onaj papir iz banke što dobiješ kad podižeš pare, a banka 50 km dalje.. razlika par min
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Da, ja govorim o ovome što Fancy kaže, tj Bojanova druga varijanta 

- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Da li je normalno da da postar umesto poziva,
ostavi onaj kartoncic poste gde imate podatke do kad podici paket/posiljku?
Koliko me pamcenje sluzi, poziv mozda ali posiljku necekam.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Preporučeno pismo je takođe pošiljka, koja mora da se uruči lično. Ako nisi bio kod kuće, poštar ostavi obaveštenje gde možeš da podigneš pošiljku (šta god ona bila).
pozdrav, Bojan

- fancy
- Kontakt:
Sudski pozivi / presude, pošiljke (domaće i inostrane), preporučena pisma... Za sve to, kad nisi tu, ostave ti onaj žuti kartončić.Scorpio 696 piše:Da li je normalno da da postar umesto poziva,
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Prosli petak. Vece, pred izlazak neki djavo me natera da ne registrovan auto upalim i provozam po selu (do bla bla) i pafff MURIJA! snimim ih na 30m zabodem levi zmigavac i parkiram se ispred neke kuce, KAD!!! pandur utrcava u auto i gass prema meni... Dobro vece... dobro vece, kako sta, daj dokumenta, ja dadoh kaze pa tebi je istekla registracija pre 5 dana, reko da. Kad on ''e super!'' i vadi blokcice sa kaznama i raspise testament... ko zna kolika ce mi kazna stici, ko zna sta ce biti. Sva sreca pa nisam cepno koju pre toga... 

- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
i brate...ne znam kolika ce biti kazna i kako al osecam da bi za te pare registovao bar 2x...
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sto se nisi pravio blesav.. Molio,kumio... Nikad mi nisu napisali kaznu bez borbe.. 

- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Imas zakonski rok od 30 dana da produzis registraciju.Zasto im tako nisi rekao ?
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
U zivotu ih nisam molio. Mene su jednom uhvaltili za isto,jos sam im bezao.jer su mi prethondi dan skinuli tablice njihove kolege jer su me navatali neregistrvanog,al ja nastavio da vozim. Auto je trosio toliko ulja da je ostavljao dim iza sebe tako da su me nasli po oblaku dima u malim ulicama kad sma se parkirao. Nisma platio kaznu nikada. ni jednu,ni drugu
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Seronja, takvima treba omotati metalnu šipku oko glave. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- totti
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
nema veze registracija sto moze da se prolongira..nema osiguranje..
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ima zakonski rok da produzi registraciju,ali ne sme da vozi ne osiguran auto.
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
RS_Cabrio ,kolko mi se cini.totti piše:Ko?Iosis piše:Seronja

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kazna za vožnju neregistrovanog auta se kreće od 6.000 do 15.000 dinara.
S obzirom da su mi pre skoro tri godine napisali jednu takvu, išao sam kod sudije za prekršaje. Pitala me sudija - da li je istina ovo što piše u zapisniku, da ste upravljali neregistrovanim vozilom, reko' - jeste, čime se bavite, čime vam se bave roditelji, OK pošto do sada niste imali nijednu kaznu a i izdržavano ste lice kazniću vas najmanje što mogu, 6.000 plus neka taksa od 800 dinara, ukupno 6800.
Još je istekla bila 13 meseci pre toga

S obzirom da su mi pre skoro tri godine napisali jednu takvu, išao sam kod sudije za prekršaje. Pitala me sudija - da li je istina ovo što piše u zapisniku, da ste upravljali neregistrovanim vozilom, reko' - jeste, čime se bavite, čime vam se bave roditelji, OK pošto do sada niste imali nijednu kaznu a i izdržavano ste lice kazniću vas najmanje što mogu, 6.000 plus neka taksa od 800 dinara, ukupno 6800.
Još je istekla bila 13 meseci pre toga

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Iosis
- VIP
Pa taj pandur, naravno!totti piše:Ko?Iosis piše:Seronja
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cena malo porasla 
Члан 332.
Новчаном казном у износу од 6.000 до 20.000 динара казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
...
100) члана 268. став 1, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
plus:
Члан 335.
За повреде одредби из следећих чланова овог закона изричу се кумулативно и казнени поени:
...
95) члана 268. став 1. - 2 казнена поена, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
Sto se tice udaljenosti od pune linije, nigde u zakonu ne postoji uzduzno rastojanje, vec se samo govori o "sirini slobodnog prolaza".
Eventualno bi mogli da se okace o clan 62:
Возач не сме да заустави, односно паркира возило на месту на коме би оно угрожавало безбедност других учесника у саобраћају или представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретање пешака.
Mada, to je dosta klimavo. Zasto bas 5 metara ne ugrozava, a 4 ugrozava.
Pogotovu sto clan 66 nije definisao da li je u pitanju uzduzno ili poprecno rastojanje (kaze samo "sirina slobodnog prolaza"), tako da uvek mozes da se pozoves na njega.

Члан 332.
Новчаном казном у износу од 6.000 до 20.000 динара казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
...
100) члана 268. став 1, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
plus:
Члан 335.
За повреде одредби из следећих чланова овог закона изричу се кумулативно и казнени поени:
...
95) члана 268. став 1. - 2 казнена поена, уколико је истекао рок важења регистрационе налепнице,
Sto se tice udaljenosti od pune linije, nigde u zakonu ne postoji uzduzno rastojanje, vec se samo govori o "sirini slobodnog prolaza".
Eventualno bi mogli da se okace o clan 62:
Возач не сме да заустави, односно паркира возило на месту на коме би оно угрожавало безбедност других учесника у саобраћају или представљало сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретање пешака.
Mada, to je dosta klimavo. Zasto bas 5 metara ne ugrozava, a 4 ugrozava.
Pogotovu sto clan 66 nije definisao da li je u pitanju uzduzno ili poprecno rastojanje (kaze samo "sirina slobodnog prolaza"), tako da uvek mozes da se pozoves na njega.
Djak pesak 

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Ma to je najveci pandurski indijanac u opstini, nije hteo da se dogovara, odbio je svaku saradnju i nastavio sa pisanjem testamenta. Ma svakako moram ici u NS na sudjenje, a tamo cu dati izjavu da sam se bio davno parkirao i da su oni dosli do mene, kad su videli NS table odma su trazili dokumenta itd.. a kao sto sam i pandurima rekao, da sam doterao auto kod majstora... ma videcu, sta bude, bude.. jbti ga sad... 

- totti
E sad... svi ovde pljujemo korumpiranost državnih službenika, a kad neko neće da prihvati mito, onda je seronja...Iosis piše:Pa taj pandur, naravno!totti piše:Ko?Iosis piše:Seronja

Ako svesno voziš neregistrovan auto, moraš biti spreman na posledice.

- CrnaTica
- Poruka: 363
- Član foruma od: nedelja, 8. apr. 2012. u 23:49h
aa, ne postoji 2 vrste dogovora
prvi je kad uzme pare za cugu.. e za taj ga treba prijavit
a drugi je kad neće pisat kaznu za npr pojas (ako se ne varam, to je najjeftinije) umjesto za bilo šta drugo
prvi je kad uzme pare za cugu.. e za taj ga treba prijavit

a drugi je kad neće pisat kaznu za npr pojas (ako se ne varam, to je najjeftinije) umjesto za bilo šta drugo
Ford bez hrđe je kao Mercedes bez nišana 

- Iosis
- VIP
Druže Totti, ja kažem da su seronje samo zato što nas obične ljude kažnjavaju i za najmanje prekršaje. E sad da li će ti uzeti mito ili pisati kaznu ne bitno. Znači opet mi koji i nemamo baš mnogo novca budemo kažnjeni, a one tatine sinove, tate i ostale mafijaše ne smiju ni da zaustave.
Ja prije par godina idem iz sela, vozim 50 jer znam da ih na tom mjestu bude. Krivina jako ne pregledna, puna linija itd. Mene sa bar 100 na sat pretiče crni Audi A3, pandur ga nije čestito ni pogledao.
Najmrži su mi oni koji ti lažu da si vozio preko ograničenja, tj. kaže ti vozio si preko, a nije te ni mjerio. Ćale u autu ima radar detektor koji će da detektuje bilo kakav radar osim ovih najnovijih koji ne šalju nikakav signal, ali one pištolje će obavezno detektovati. Desilo mu kod Prijedora da ga drot zaustavlja i kaže da je vozio 86 km/h, ograničenje je 60. Naravno detektor nije reagovao jer taj idiot nije ni mjerio. Ni sam ne znam zbog čega je ćale pristao da plati kaznu, ja bih se svađao sa njim ako treba. Rekao bih mu da nije ni mjerio. U BiH po zakonu nije zabranjena upotreba detektora, zabranjeno je imati ometače. Išao bih na sud, pa neka bude moja rječ protiv njegove.
Da ne grješim dušu, ima njih koji su pošteni u korektni, ali takvih je u posljednje vrjeme sve manje.
Ja prije par godina idem iz sela, vozim 50 jer znam da ih na tom mjestu bude. Krivina jako ne pregledna, puna linija itd. Mene sa bar 100 na sat pretiče crni Audi A3, pandur ga nije čestito ni pogledao.
Najmrži su mi oni koji ti lažu da si vozio preko ograničenja, tj. kaže ti vozio si preko, a nije te ni mjerio. Ćale u autu ima radar detektor koji će da detektuje bilo kakav radar osim ovih najnovijih koji ne šalju nikakav signal, ali one pištolje će obavezno detektovati. Desilo mu kod Prijedora da ga drot zaustavlja i kaže da je vozio 86 km/h, ograničenje je 60. Naravno detektor nije reagovao jer taj idiot nije ni mjerio. Ni sam ne znam zbog čega je ćale pristao da plati kaznu, ja bih se svađao sa njim ako treba. Rekao bih mu da nije ni mjerio. U BiH po zakonu nije zabranjena upotreba detektora, zabranjeno je imati ometače. Išao bih na sud, pa neka bude moja rječ protiv njegove.
Da ne grješim dušu, ima njih koji su pošteni u korektni, ali takvih je u posljednje vrjeme sve manje.
- fancy
- Kontakt:
Aj ne lupaj.Iosis piše:Pa taj pandur, naravno!totti piše:Ko?Iosis piše:Seronja
Jel napravio prekršaj? Jeste.
Jel uhvaćen? Jeste.
Jbg. Ne može zakon da važi kad nam odgovara a da ne važi kad ne odgovara.
Totti objasnio u zadnjoj rečenici 3 posta iznad.
I ono "danas ih je sve manje" je čista glupost. 90ih si ionako bio premali i za vožnju u dečjem sedištu