Volan
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Re: Volan
Mislim da ti cese volan od onu plastiku iza... probaj da ga malo povuces ka sebi i tako motas da vidis da li je to....
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- knez91
-
- Poruka: 2312
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Ne mislim da ga tako izvuces, nego da ga malo ' da kazem na silu' tj nemoj rucicu da otpustas nego ga samo privuci ka sebi i okreci i vidi da li ce prestati cesati...
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
milsim da ti zvuci ne dolaze zbog cesanja volana o plastiku vec ih stvara jedan mali metalni deo koji prenosi struju na volan- za sirenu.(barem je kod mene tako bilo). kad skines one dve plastike sto oblazu vreteno volana i raketu-ablender, pogledaj sa desne strane izmedju volana (kruga) i rakete, videces gde dodiruje taj deo na mesinganu trakicu sa unutrasnje strane volana. obicno se nakupe opiljci od struganja, ocisti krpom, podmazi i vidi sta se desava, pa javi. pozzzFiestaRS piše:Pre par dana poceo da volan da ispusta neke zvukeKad motam zvuk kao da unutra nesto cese-krlja! kako skinuti sirenu tj poklopac volana... neko imao slicno iskustvo? o cemu je rec?
- GadzicRadomiR
- Poruka: 38
- Član foruma od: utorak, 29. mar. 2011. u 10:19h
da Stefan je u pravu i ja sam imao taj problem i resio sam ga bas kako je on opisao
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
- Shelby
- Poruka: 1272
- Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h
Druze evo slika , kako se skida volan
http://www.dodaj.rs/f/3v/e5/12vUXiI4/sdc19799.jpg
http://www.dodaj.rs/f/3v/e5/12vUXiI4/sdc19799.jpg
- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Meni se dešavala ista stvar.
Skinuo sam volan (koji nema airbag), očistio i podmazao taj metalni prsten tako da se sada više ništa ne čuje.
Skinuo sam volan (koji nema airbag), očistio i podmazao taj metalni prsten tako da se sada više ništa ne čuje.
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Koliko mi se čini može i bez skidanja volana, jednostavno se ukloni ablender i imate pristup tom delu koji vam vređa čulo sluha. 

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Tako je, a taj prsten koji treba podmazati - kol'ko znam, možda se varam - treba da je potpuno dostupan čim skineš ablender na kojem se nalaze kontakti koji klize po njemu.
A cenim da je većini jednostavnije da skinu ablender nego volan.

pozdrav, Bojan

- FiestaRS
- VIP
- Kontakt:
- Reppa
- Poruka: 979
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 20:03h
- Kontakt:
Sa zadnje strane volana imaš 2 šrafa,sa 5.5mm gedorom odvrneš šrafove i možeš vaditi air bag.
http://www.polovniautomobili.com/reppa
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
moze se sve odraditi bez skidanja volana, mada uz malo muke. sto se tice ciscenja opiljaka, zavuces krpu izmedju prstena i tog delica koji ga dodiruje, okreces volan levo-desno dok ne obrises svu mast (ako je ima) a zatim kompresorom produvaj. za podmazivanje uzmes mali srafciger malo masti, pa ubacis na jedno mesto, ponovo okreces volan levo desno, pa sve to ponovis par puta dok se ne podmaze kompletan prsten. pozzz
- FiestaRS
- VIP
- Kontakt: