Ford focus 1,8 Tdci 2003-Variranje obrtaja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h
Ford focus 1,8 Tdci 2003-Variranje obrtaja
Prijatelj mi kupio focusa 1,8 tdci 2003 uvežen iz Njemačke i kad ga upali obrtomjer varira od 900 do 1000, kao da sam sebi daje gas, i to traje dva do tri minuta i onda se stabilizuje, pitanje je sta bi to moglo biti. Hvala !
Poslednja izmena: Markedjani, na dan nedelja, 11. mar. 2012. u 10:49h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Naslov promenjen... ima 5345235 tema sa naslovom Ford Focus 1.8 tdci.
Razlog: Naslov promenjen... ima 5345235 tema sa naslovom Ford Focus 1.8 tdci.
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: petak, 8. okt. 2010. u 20:29h
Re: Ford focus 1,8 Tdci 2003-Variranje obrtaja
Pa zar niko ne zna sta bi bilo...JahaTuzla piše:Prijatelj mi kupio focusa 1,8 tdci 2003 uvežen iz Njemačke i kad ga upali obrtomjer varira od 900 do 1000, kao da sam sebi daje gas, i to traje dva do tri minuta i onda se stabilizuje, pitanje je sta bi to moglo biti. Hvala !
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ne bi me cudilo da ima veze sa diznama.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
-
- Poruka: 140
- Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h
Mene bi čudilo da nema ...
Mislim da bi morao da baca plavi dim(ili sivi, zavisi kako ga ko vidi) na jutarnjem paljenju.
Dijagnostika, provjeriti koliki je povrat na diznama, ujednačenost rada dizni, pritisak pumpe i sl. I prije toga svega, provjeriti da li prijavljuje nekakve greške.
Ne znam da li ima u Tuzli (vidim da si naveo u nick-u da si iz Tuzle) ovlašteni servis ili neki servis koji radi Forda, ali ni BG ti nije daleko (i tvom prijatelju).
Uglavnom, neka se čuva lošeg goriva, za rezervu neka smatra 1/4 rezervoara i ne dozvoli da mu padne ispod, dodaje kod svakog sipanja goriva cca 0,2L tvotaktola ( može da proba i neki aditiv za čišćenje sistema ubrizgavanja, ima ne forumu tema o tome).
Mislim da bi morao da baca plavi dim(ili sivi, zavisi kako ga ko vidi) na jutarnjem paljenju.
Dijagnostika, provjeriti koliki je povrat na diznama, ujednačenost rada dizni, pritisak pumpe i sl. I prije toga svega, provjeriti da li prijavljuje nekakve greške.
Ne znam da li ima u Tuzli (vidim da si naveo u nick-u da si iz Tuzle) ovlašteni servis ili neki servis koji radi Forda, ali ni BG ti nije daleko (i tvom prijatelju).
Uglavnom, neka se čuva lošeg goriva, za rezervu neka smatra 1/4 rezervoara i ne dozvoli da mu padne ispod, dodaje kod svakog sipanja goriva cca 0,2L tvotaktola ( može da proba i neki aditiv za čišćenje sistema ubrizgavanja, ima ne forumu tema o tome).