Download (programi, igrice, softveri).....
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
evo ja pisao HP,nema ga kod nas kaze, dali neke alternative,ali se placa avans 20% i cekas metar dana za toalet papir. I to kosta 3300 dinara pakovanje
- Johnny_CL
- Poruka: 457
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 15:01h
http://automationgame.com/
Još uvijek je demo igrica.
Suština priče: Imaš na raspolaganju auto tehniku od 1950 do 2020.
U ovom demu praviš motor, i to samo redne četvrtake. Pravljenje se radi u detalje, bukvalno. Sam biraš SVE!
Još uvijek je demo igrica.
Suština priče: Imaš na raspolaganju auto tehniku od 1950 do 2020.
U ovom demu praviš motor, i to samo redne četvrtake. Pravljenje se radi u detalje, bukvalno. Sam biraš SVE!

The InterceptorShe said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
Y. A. D. - Youth Against Diesel
"Ja bez tebe k'o Ford bez 'rđe. Jednostavno ne ide"
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
NI igrice više nisu ono što su bile...
Prije kada uzmeš igricu ima da se naigraš i namučiš bar 15 dana dok pređeš.
A jutros mi završio download CoD Modern Warfare i evo prije pola sata sam ga prešao.
Ako saberem sve sate danas koliko sam igrao, 11-13, 20-23, znači 5 sati.
Prije kada uzmeš igricu ima da se naigraš i namučiš bar 15 dana dok pređeš.
A jutros mi završio download CoD Modern Warfare i evo prije pola sata sam ga prešao.
Ako saberem sve sate danas koliko sam igrao, 11-13, 20-23, znači 5 sati.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Druže Losose nisu igrice krive, ti si prešao na viši nivo
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
losose igrice su krive, sve su lakse i lakse 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- Iosis
- VIP
Da li neko ima problem da mu prostor na hard disku misteriozno nešto ''jede''?
Imam Win 7, kada na particiji C koja je veličine okruglo 200 GB, saberem sve foldere koje imam oni zauzimaju 111 GB, znači treba da mi ostane 89 GB slobodno, a kada otvorim My Computer prikazuje da imam još 79 GB slobodno.
Za sada mi nije problem, tek je 10 GB ''nestalo'', ali vremenom se to povećava. Jedan dio toga uzima virtualna memorija, ali one ne uzima više od 2-3 GB.
Ne radi mi se sistem svake godine, uzeo sam preko faksa licenciranu verziju i mislio sam da neće biti cimanja kao sa onim piratima.
Ima li windows nešto da ostavlja one izbrisane fajlove ili da ostavlja negdje neku količinu podataka koja bi kasnije mogla da se iskoristi kao system backup (za ovu posljednju rečenicu me shvatajte ozibljno, lupetam, razmišljam onako stvarno me to nervira)?
Na prošlom kompu mi je tako misteriozno nestalo malo preko 20 GB memorije, a bio je HDD od 160 GB što 20 GB nije malo na disk te veličine.
Imam Win 7, kada na particiji C koja je veličine okruglo 200 GB, saberem sve foldere koje imam oni zauzimaju 111 GB, znači treba da mi ostane 89 GB slobodno, a kada otvorim My Computer prikazuje da imam još 79 GB slobodno.
Za sada mi nije problem, tek je 10 GB ''nestalo'', ali vremenom se to povećava. Jedan dio toga uzima virtualna memorija, ali one ne uzima više od 2-3 GB.
Ne radi mi se sistem svake godine, uzeo sam preko faksa licenciranu verziju i mislio sam da neće biti cimanja kao sa onim piratima.
Ima li windows nešto da ostavlja one izbrisane fajlove ili da ostavlja negdje neku količinu podataka koja bi kasnije mogla da se iskoristi kao system backup (za ovu posljednju rečenicu me shvatajte ozibljno, lupetam, razmišljam onako stvarno me to nervira)?
Na prošlom kompu mi je tako misteriozno nestalo malo preko 20 GB memorije, a bio je HDD od 160 GB što 20 GB nije malo na disk te veličine.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
-
- Ljubitelj životinja
pojmam nemam. udi neki cleaner d apobrise sve temp fajlove. takodje, hibernacija ako je ukljucena uzima prostor, ne znam kolko ti sisetem ima memorije
- peca
- VIP
- Poruka: 2469
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Skini Tune Up utilities 2012.
Taj program sređuje bukvalno sve greške/probleme koje Windows ima i koji nastaju tokom rada.
To što si misteriozno izgubio 10 gb znači da je verovatno Windows automatski napravio backup sistemskih fajlova i drajvera (po nekad to uradi pri instalaciji nekih programa ili drajvera)
.
Taj program sređuje bukvalno sve greške/probleme koje Windows ima i koji nastaju tokom rada.
To što si misteriozno izgubio 10 gb znači da je verovatno Windows automatski napravio backup sistemskih fajlova i drajvera (po nekad to uradi pri instalaciji nekih programa ili drajvera)

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Kakva epic fail izjava.Iosis piše: uzeo sam preko faksa licenciranu verziju i mislio sam da neće biti cimanja kao sa onim piratima.

Evo ti par metoda kako da vratiš nešto od tih "izgubljenih" gigabajta, plus da oslobodiš prostor na disku koji ti realno zauzimaju gluposti.
Za početak, ako nije drugačije namešteno u tvojoj 7ici, Recycle Bin ti "rezerviše" 10% prostora na drajvu. Smanji to na 1%, čak i to ti je previše.
Isprazni privremeni folder (pritisni Windows+R pa u polje Open: ukucaj "%temp%", samo bez navodnika). Ako je neki fajl u upotrebi od strane Windows Explorera (neće ti dati da ga obrišeš), njega preskoči, pa obriši sve ostale.
Isprazni sadržaj \Windows\Temp foldera, ako postoji.
Isprazni Cache / Temporary Internet Files u svim browser-ima koje koristiš... ionako ćeš ga očas posla ponovo napuniti.
Ako imaš uključeno indeksiranje fajlova (Windows Search Indexing) i ako umeš da ga koristiš, onda nikom ništa... ako nemaš pojma šta sam upravo rekao, proguglaj malo kako da ga isključiš, i to će ti osloboditi nešto prostora na disku.
Isto tako uradi za svaki program koji pravi "biblioteku" fajlova koje imaš na računaru (npr. ACDSee i Nero vole to da rade).
Ako ti je uključeno automatsko update-ovanje Windowsa, svaki patch koji si instalirao je ostavio za sobom kopije sistemskih fajlova koje je zamenio, kako bi ti mogao eventualno da ga deinstaliraš ako krene da ti nešto brljavi. Ako do sada nisi primetio neke poteškoće u radu, sve su šanse da ti dotični fajlovi nikada neće ni zatrebati. Uđi u \Windows folder i obriši sve njegove pod-foldere koji su kompresovani (plave boje) i ime im je nešto poput $NtUninstallKB2345678$ ili $NtServicePackUninstall$.
Za gomilu stvari od ovih koje sam napisao ćeš, naravno, morati da omogućiš vidljivost skrivenih fajlova i foldera.
I podrazumevano, pobriši sve programe koje ne koristiš a koji su sposobni da ti popapaju prostor.
Ima još milion načina da unaprediš higijenu svog Windowsa... što se mene tiče, to je sastavni deo posedovanja zwrndovz računara, nema tu nikakve razlike da li ti je instaliran gusar ili cvetići-leptirići-Bil-Gejts-na-Bahamima-original.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ne diraj mi zvrndovz,odlican je. Imao sam i ja slican problem. To je problem Win 7,bolji je od XP-a,pa nije zahtevao reinstalaciju,te je bio poprilicno star i pregazio tera i tera i terabajta,i vidim ja da mi fali nesto tipa oko 100Gb... Otkrijem sakrivene foldere na samom disku,znaci ne u Windows datoteci i tu nadjem sve sto mi je pravilo problem,delete-yes i cao zdravo...
-
- Ljubitelj životinja
E super, sad cu uradim ovo sa direktorijumima od updatea to nisam znao,nego ja ukljucio da se vide hidden folders i pojavili se neki sa cudnim imenima na drugom hardu kao npr: Fat Granny Threesome,Gay Arab Hardcore,Triple Cuckold Experience, Bound Latin Shemales.....jel to da brisem ? 

- Iosis
- VIP
Skinuo TuneUp, našao sam 5 i nešto giga nekih fajlova koji su ostali od prije (5 i nešto hiljada slika, 500+ pjesama i oko 5 sati videa(.
Izbrisao je to i sada 90 GB slobodnog prostora.
E sad pošto su pri prvom pokretanju programa nabacali toliko stvari, bombardovanje sa svim strana, nisam pohvatao sve stvari. Da se ja ne bi tu zamajavao i lupao glavu može jop mala pomoć.
Ponudio mi je neko isključivanje programa da bi rasteretio sistem. Prikazuje mi kao da su programi uključeni, a nisu. O čemu se tu radi, koja fora?
Npr. prikazuje da je AutoCAD i Google Earth uključeni, a nisu. Ili oni možda imaju neke stvari koje rade u pozadini bez obriza da li ja pokrenem ih?
EDIT: Cabrio jbt šta ti to gledaš?
Izbrisao je to i sada 90 GB slobodnog prostora.
E sad pošto su pri prvom pokretanju programa nabacali toliko stvari, bombardovanje sa svim strana, nisam pohvatao sve stvari. Da se ja ne bi tu zamajavao i lupao glavu može jop mala pomoć.
Ponudio mi je neko isključivanje programa da bi rasteretio sistem. Prikazuje mi kao da su programi uključeni, a nisu. O čemu se tu radi, koja fora?
Npr. prikazuje da je AutoCAD i Google Earth uključeni, a nisu. Ili oni možda imaju neke stvari koje rade u pozadini bez obriza da li ja pokrenem ih?
EDIT: Cabrio jbt šta ti to gledaš?

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Da, ima stvari koje se pokreću sa Windowsom da bi se kasnije glavni programi brže pokretali... gomila programa ima te quickstart fore, ali jedino što one realno rade kada upališ komp da bi pogledao mail i forum je da produže vreme podizanja sistema. Eliminiši.

Nikako da brišeš, nego bekapuj i daj Vedranu da se edukuje.RS_cabrio piše:ukljucio da se vide hidden folders i pojavili se neki sa cudnim imenima na drugom hardu kao npr:

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Ne treba meni to da se edukujem ima toga na xnxx.com!
Koliko inače zauzima RAMa Win 7 64 bit, meni uzme oko 1.6 GB.

- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Nisam citao, nikog nisam pitao, tako da nisam informisan, pa tako ''glup'' postavljam mozda ''glupo'' pitanje, jel se mogu povratiti fajlovi sa formatirane particije? tacnije, slike.

- Iosis
- VIP
Mogu, ali ne mora značiti da će biti sve neoštećene. Može se desiti da vidiš dio slike.
Ja znam za ovaj program, možda ima i bolji.
http://www.piriform.com/recuva
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
postoji mogucnost da povratis samo ako si formatirao sa opciom quick,a da nisi cuvao neke nove stvari posle format-a...
- Iosis
- VIP
Ne znam kako tek sad vidim ovaj post.BojanM piše:Kakva epic fail izjava.Iosis piše: uzeo sam preko faksa licenciranu verziju i mislio sam da neće biti cimanja kao sa onim piratima.![]()
Evo ti par metoda kako da vratiš nešto od tih "izgubljenih" gigabajta, plus da oslobodiš prostor na disku koji ti realno zauzimaju gluposti.
Za početak, ako nije drugačije namešteno u tvojoj 7ici, Recycle Bin ti "rezerviše" 10% prostora na drajvu. Smanji to na 1%, čak i to ti je previše.
Isprazni privremeni folder (pritisni Windows+R pa u polje Open: ukucaj "%temp%", samo bez navodnika). Ako je neki fajl u upotrebi od strane Windows Explorera (neće ti dati da ga obrišeš), njega preskoči, pa obriši sve ostale.
Isprazni sadržaj \Windows\Temp foldera, ako postoji.
Isprazni Cache / Temporary Internet Files u svim browser-ima koje koristiš... ionako ćeš ga očas posla ponovo napuniti.
Ako imaš uključeno indeksiranje fajlova (Windows Search Indexing) i ako umeš da ga koristiš, onda nikom ništa... ako nemaš pojma šta sam upravo rekao, proguglaj malo kako da ga isključiš, i to će ti osloboditi nešto prostora na disku.
Isto tako uradi za svaki program koji pravi "biblioteku" fajlova koje imaš na računaru (npr. ACDSee i Nero vole to da rade).
Ako ti je uključeno automatsko update-ovanje Windowsa, svaki patch koji si instalirao je ostavio za sobom kopije sistemskih fajlova koje je zamenio, kako bi ti mogao eventualno da ga deinstaliraš ako krene da ti nešto brljavi. Ako do sada nisi primetio neke poteškoće u radu, sve su šanse da ti dotični fajlovi nikada neće ni zatrebati. Uđi u \Windows folder i obriši sve njegove pod-foldere koji su kompresovani (plave boje) i ime im je nešto poput $NtUninstallKB2345678$ ili $NtServicePackUninstall$.
Za gomilu stvari od ovih koje sam napisao ćeš, naravno, morati da omogućiš vidljivost skrivenih fajlova i foldera.
I podrazumevano, pobriši sve programe koje ne koristiš a koji su sposobni da ti popapaju prostor.
Ima još milion načina da unaprediš higijenu svog Windowsa... što se mene tiče, to je sastavni deo posedovanja zwrndovz računara, nema tu nikakve razlike da li ti je instaliran gusar ili cvetići-leptirići-Bil-Gejts-na-Bahamima-original.

Smanjio sam količinu memorije koju može da koristi Recycle bin.
Fajlove u Temp folderu sam brisao, uglavnom ostanu ''repovi'' od nekih većih fajlova kada se radi unzip/unrar.
U TuneUp sam našao šta je zauzimalo memoriju. Fajlovi za Backup, crash reports i još neke sitnice, to sve zajedno oko 8 GB. Isklljučio hibernaciju, ona je uzimala 3.95 GB, svakako je nikad ni ne koristim, uglavnom samo sleep.
Win searsh indexing koristim, ako mislimo na isto. Čim otvorim Start pišem u search i on mi izbacuje sve fajlove koji su indexovani za sekund-dve?
Win search indexing zauzeo je oko 150 MB, to nije mnogo.
Automatski update nije uključen, a TuneUp pokazuje da tih fajlova od update tj. neki update backup ima 53 MB, nije mnogo, neka ih.
TuneUp je odradio posao, vratio sam sav prostor osim onoga što sam naveo da nije mnogo, sve ukupno nije veće od 300 MB. A 300 MB na 650 GB je oko 0%.

No jutros me probudio ''blue screen of death''

Juče oko 5h stavim da radi defragmentaciju eksternog diska 488 GB. Naravno to traje, ostavim ga preko noći da radi plus da skida neki torrent. Pustio muziku i stavio slušalice. Jutros u pola 5 me probudi onaj zvuk TTRRRRRRRRRRRRR!!! Skočio sam u krevetu ko poliven ledenom vodom!

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
R-Studio. Najbolje sto postoji. Po meni.Iosis piše:Mogu, ali ne mora značiti da će biti sve neoštećene. Može se desiti da vidiš dio slike.
- Scorpio 696
- Poruka: 1377
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Evo u x64 leru sa aftermarket start-up programimaIosis piše:Ne treba meni to da se edukujem ima toga na xnxx.com!![]()

- Iosis
- VIP
Pa tvoj Win je na dietu u odnosu na moj. 

- lasto
- Poruka: 336
- Član foruma od: sreda, 20. okt. 2010. u 18:06h
ctrl+alt+del
task manager
proceses
i videćeš ko ti deblja os.
10-tak sevisa je otprilike za win, resto ostali softver, možeš poisključivati najveći deo.
fajlovi sa quick formatiranog diska mogu da se povrate, ali taj disk nakon što je formatiran greškom NE SME da se koristi dok se ne povade podatci. Ako se koristi, vrlo su male šanse da se podaci izvade neoštećeni.
task manager
proceses
i videćeš ko ti deblja os.
10-tak sevisa je otprilike za win, resto ostali softver, možeš poisključivati najveći deo.
fajlovi sa quick formatiranog diska mogu da se povrate, ali taj disk nakon što je formatiran greškom NE SME da se koristi dok se ne povade podatci. Ako se koristi, vrlo su male šanse da se podaci izvade neoštećeni.
- Iosis
- VIP
Ma u planu mi je da ubacim još 4 GB RAMa, tako kad bude bilo 8 GB tih 1.6 GB i neće biti neki problem. 

-
- Ljubitelj životinja
ne znam dal download para sa ATM-a spada u ovu temu ,ali samo da vam kazem da me Societe Generale me zavrsnuo za 14 soma dinara. Vodi se da su iplaceni,a novac nisma dobio, jer mi je atm dao poruku da sam prkeo limita (sto naravno u startu nije bilo istina). bezite od njih ko djavo od krsta.
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
a sta kazu u banci? boli ih tuki??
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)