Land Rover Freelander :)
Moderator: Dragomir
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Land Rover Freelander :)
Prvo da se izvinim sto nije u pitanju Ford, mada je pitanje manje vise generalno o commonrail motorima.
U pitanju je caletov Freelander 2.0 td4 '03 god, inace BMW-ov CR motor.
Problem je sto ponekad nece da se ugasi odmah kada se okrene kljuc, cak moze i da se izvadi kljuc a on jos uvek radi nekoliko sekundi.
E sad, ja znam da dizelasi imaju "stop solenid" iliti elektricni ventil koji prekida dovod goriva i logicno je da je on riknuo, medjutim buni me sto kod CR motora komp kontrolise dizne pa je logicno da, iako je solenoid riknuo, komp ce prekinuti rad dizni i auto ce se ugasiti svejedno.. Zna li neko nesto o tome, na guglu nisam nista nasao.
U pitanju je caletov Freelander 2.0 td4 '03 god, inace BMW-ov CR motor.
Problem je sto ponekad nece da se ugasi odmah kada se okrene kljuc, cak moze i da se izvadi kljuc a on jos uvek radi nekoliko sekundi.
E sad, ja znam da dizelasi imaju "stop solenid" iliti elektricni ventil koji prekida dovod goriva i logicno je da je on riknuo, medjutim buni me sto kod CR motora komp kontrolise dizne pa je logicno da, iako je solenoid riknuo, komp ce prekinuti rad dizni i auto ce se ugasiti svejedno.. Zna li neko nesto o tome, na guglu nisam nista nasao.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Land Rover Freelander :)
da nije u bravi nesto..
- Mosha
- Kontakt:
Moze da bude, nasao sam i dosta prica po forumima da znaju osiguraci da zezaju na taj nacin, opet ne znam da li kod CR motora moze da se desi da rade i dalje ako je neispravan stop solenoid.
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- Mosha
- Kontakt:
Jasno, hvala