Imam jedan problem i ne znam koliko je ozbiljan ili ne. Naima posedujem Ford Focus-a 1.8 tdci MK2 2005 godiste (karavan). Auto je sve OK ali posto zivim u CG (Podgorica, a inace sam iz Nisa) pre neki dan sam isao do Herceg Novog novim putem preko Niksica i Risna. Put je OK (super pejzazi ko voli planine) ali sta je problem. U autu smo 3 odrasle osobe i 1 dete. Kada vozim na blagoj uzbrdici u 4 brzini broj obrtaja oko 1800-1900 i dodam gas (ne do dake nego kao da hocu nekog da pretelnem) broj obrtaja naglo skoci do 2500-2700 i cuje se motor kako radi na vecem broju obrtaja ali se ne oseca da auto puvuce. Kao da "prokliza". Onda i ako ja drzim konstantan gas, broj obrtaja padne na 1900 i onda auto pocne da ubrzava (mada mislim da nije bas kao pre ali mozda i umisljam). Ranije u takvim slucajevima i sa istim opterecenjem auto je dobro ubrzavao. Citao sam stvari na internetu i nekamo mi po logici zvuci da je nesto sa lamelom. Da li moze da ima veze EGR (Exhaust gas recirculation).
Inace, danas sam ga malo testirao ali nisam uspeo to da ponovim, mada sam bio sam u kolima i bilo je ravno.
Ako neko ima neku ideju neka napise nesto. U svakom slucaju sledece nedelje ga teram na redovan servis pa cu i tamo da pitam da li oni mogu da ustanove sta je.
Hvala.
Miroslav
Broj obrtaja naglo poraste pa onda padne
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 20:27h
Broj obrtaja naglo poraste pa onda padne
Poslednja izmena: mnejkov, na dan nedelja, 13. maj 2012. u 17:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Poruka: 2
- Član foruma od: subota, 11. jul 2009. u 20:27h
Re: Broj obrtaja naglo poraste pa onda padne
Tebi dobra slika.
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Broj obrtaja naglo poraste pa onda padne
Nije nesto sa njom nego je lamela odradila svoje 
To je jedino mesto gde je moguce da se poveca broj obrtaja motora, a da se ne promeni brzina auta (naravno ako je auto u brzini).
Dok je ne promenis, budi jako nezan na gasu, da je ne bi spalio totalno, pa da ne mozes ni do majstora da dobacis.

To je jedino mesto gde je moguce da se poveca broj obrtaja motora, a da se ne promeni brzina auta (naravno ako je auto u brzini).
Dok je ne promenis, budi jako nezan na gasu, da je ne bi spalio totalno, pa da ne mozes ni do majstora da dobacis.
Djak pesak