Potrošnje goriva kod Fordova
Moderator: ace1
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Potrošnje goriva kod Fordova
off obrisan... sad nastavite normalno sa temom.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Malopre sam dosuo do punog.
Na meracu je pisalo da imam jos 8Km, igla je bila na 0. Stalo je tacno 39.72L.
Presao 650Km.
Znaci 6.1L/100Km.
Ako je neko pratio, zna da sam ovih dana neuobicajeno przio, isao i prvom i 2. i 3. do crvenog, trudio se da pravim sto duze ture na preko 3000 obrtaja itd. Tako da sve u svemu nije uopste lose.
Jos malo statistike, posto mi je bilo ostalo od 3.5l-5.5l u rezervoaru (ne znam da li je rezervoar 43l ili 45l, razlikuju se podaci), znaci da sam mogao da predjem jos 53Km-85Km iako je digitalni merac prognozirao samo 8Km.
Presao 650Km.
Znaci 6.1L/100Km.
Ako je neko pratio, zna da sam ovih dana neuobicajeno przio, isao i prvom i 2. i 3. do crvenog, trudio se da pravim sto duze ture na preko 3000 obrtaja itd. Tako da sve u svemu nije uopste lose.
Jos malo statistike, posto mi je bilo ostalo od 3.5l-5.5l u rezervoaru (ne znam da li je rezervoar 43l ili 45l, razlikuju se podaci), znaci da sam mogao da predjem jos 53Km-85Km iako je digitalni merac prognozirao samo 8Km.
-
- Poruka: 56
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 02:03h
Ja sam merio vise puta i u gradu, opet varijanta pun-pun, i potrosnja se krece od 8,5-9l/100km. Jeste zadovoljavajuca, i jeste mi jeftinije od ostalih vozila, ali za tako mali auto smatram da ne sme da predje 8l/100 po gradu. I da napomenem, vozim ga vrlo nezno i mislim da ga vozim ostrije kao sto sam svaki drugi, utepao bi 11l/100km. Sto je mnogo! Opet kazem za tako mali auto.
- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Potrošnje goriva kod Fordova
Ford ka jako puno trosi
za tako mali auto
Sent via Tapatalk

Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- IgorD
- Poruka: 44
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 10:50h
Nije, ugrađen je kad sam ga ja kupio, posle dva meseca na benzinu. Do decembra će se isplatiti, po mom računu.popovicvl piše:Igore, jel to fabricki LPG aparat u Focusu?
Uređaj je Lovato.
Ako tako nastaviš da ga voziš, trajaće ti još "dugo"Vladan piše:Malopre sam dosuo do punog.
Presao 650Km.
Znaci 6.1L/100Km.

Dizeli se (naročito mali) tako ne voze. Ni jedan auto neće preterano tajati ako se tera do daske, ali dizeli pogotovo.
Poslednja izmena: BojanM, na dan utorak, 15. maj 2012. u 09:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši post za post u kratkom vremenskom intervalu, ako hoćeš da dodaš ili izmeniš nešto koristi opciju "Uredi" :)
Razlog: Ne piši post za post u kratkom vremenskom intervalu, ako hoćeš da dodaš ili izmeniš nešto koristi opciju "Uredi" :)
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Covek je imao razlog zasto ga je tako vozio.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Da,i rekao sam da da je bila neuobicajena voznja.
Medjutim ima tu jos nesto, sto me vraca na onu HHO temu.
Posle povratka na staro gorivo jos uvek nisam izasao na autoput da bih proverio obrtaje, ali motor definitivno radi lakse tise i ravnomernije.
Da li je zbog wynns aditiva koje ova pumpa stavlja po defaultu ili zbog samog goriva, sad i nije bitno, ali reklo bi se da to gorivo bolje sagoreva.
I?
Nista.
Ustede nema. Potrosnja sa NISovim ED, od koga sve sklop[oce i trese se ista je, mozda i manja, u odnosu na mirni i fini C. Boban ED+Wynn.
To se uklapa u moje razmisljanje da poboljsanje sagorevanja, u prethodno podesenom sistemu, ne moze da doprinese manjoj potrosnji,
barem ne bitno.
Posle povratka na staro gorivo jos uvek nisam izasao na autoput da bih proverio obrtaje, ali motor definitivno radi lakse tise i ravnomernije.
Da li je zbog wynns aditiva koje ova pumpa stavlja po defaultu ili zbog samog goriva, sad i nije bitno, ali reklo bi se da to gorivo bolje sagoreva.
I?
Nista.
Ustede nema. Potrosnja sa NISovim ED, od koga sve sklop[oce i trese se ista je, mozda i manja, u odnosu na mirni i fini C. Boban ED+Wynn.
To se uklapa u moje razmisljanje da poboljsanje sagorevanja, u prethodno podesenom sistemu, ne moze da doprinese manjoj potrosnji,
barem ne bitno.
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9933
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
IgorD piše:Ako tako nastaviš da ga voziš, trajaće ti još "dugo"Vladan piše:Malopre sam dosuo do punog.
Presao 650Km.
Znaci 6.1L/100Km.
Jos malo statistike, posto mi je bilo ostalo od 3.5l-5.5l u rezervoaru (ne znam da li je rezervoar 43l ili 45l, razlikuju se podaci), znaci da sam mogao da predjem jos 53Km-85Km iako je digitalni merac prognozirao samo 8Km.![]()
Dizeli se (naročito mali) tako ne voze. Ni jedan auto neće preterano tajati ako se tera do daske, ali dizeli pogotovo.
tdci drugacije i ne moze da se vozi,prosto mora da ga vozis ostrije inace se gusi
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
- Poruka: 126
- Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h
sto se tice hho, auta sa lambdom cak i podignu potrosnju.najlakse je testirati na starim modelima, bez nje.Vladan piše:Da,i rekao sam da da je bila neuobicajena voznja.
I?
Nista.
barem ne bitno.
interesuje me gde je stala tema s loz uljem.kakva su na kraju iskustva s tim
hho sam probao na obicnom 1,8 d i ok radi
a sad imam tddi a turbina i hho nikako ne idu.
kakva su iskustva tddi - loz ulje
- Daniel
- Kontakt:
tddi + loz ulje ako se ne varam = skupa reparacija dizni
- IgorD
- Poruka: 44
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 10:50h
Taj motor ima 160Nm dostupnih na niskim obrtajuma. Nije to baš tako malo, naročito za međuubrzanja. Istina je da je u sprintu slabija od Punta klasik. Naravno da znači i prenos snage kako će da ide, ali ako moraš da auto voziš pun gas, da bi dobio zadovoljavajuće performanse ima samo jedan put. Kupi jači auto. Možeš da biraš jako mala potrošnja i slabije performanse ili veća potrošnja i bolje performanse. Ostalo su bajke i urbane legende da auto od 1500 ili 1700 kila troši4,5 litra. Nekad su automobili bili lakši i išli bolje sa ismim motorima, primer GolfII GTD je preko 2,5 sekundi brži do 100km/h od nove Fieste 1,4 TDCI.macaneli piše:tdci drugacije i ne moze da se vozi,prosto mora da ga vozis ostrije inace se gusi
Ali, i tada i sada je ostalo pravilo, cepaj dizela stalno pun gas i do ivice crvenog polja i spremaj pare da obraduješ majstora. Naravno, na današnjim automobilima ima mnogo više stvari koje mogu poći naopako.
- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Pa sad, i ja sam to mislio, ali... Kad sestra vozi Mondea, on trosi 5L ili nesto malo ispod (4.8-4.9).IgorD piše:Ostalo su bajke i urbane legende da auto od 1500 ili 1700 kila troši4,5 litra.

Auto ima 1500kg, cak je tad bio i blizu 1700kg sa sve putnicima. Tako da je moguca i mala potrosnja i sa tom kilazom, sve zavisi kako si disciplinovan na gasu

TDCI ne treba cepati do crvenog jer apsolutno nema poente - prosto, tad ni ne razvija maximum snage/obrtnog momenta. ALI, ne treba ga ni muciti stalno na dosta niskim obrtajima, vise stete nego koristi - ovo je vise puta provereno u praksi.IgorD piše:Ali, i tada i sada je ostalo pravilo, cepaj dizela stalno pun gas i do ivice crvenog polja i spremaj pare da obraduješ majstora. Naravno, na današnjim automobilima ima mnogo više stvari koje mogu poći naopako.
Fiesta!!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Dule, ako je verovati boardu, ja sam pre neki dan dobrano za*ebao tempomat, na odredjenoj brzini sa tempomatom je board pokazivao 9.3 trenutnu potrošnju, a sa mojom nogom na gasu 8.5 lit/100km (testiranje na deonicama od po 20 kilometara)dule0911 piše:Pa sad, i ja sam to mislio, ali... Kad sestra vozi Mondea, on trosi 5L ili nesto malo ispod (4.8-4.9).... sve zavisi kako si disciplinovan na gasu![]()

- dule0911
-
- Poruka: 13649
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Znaci moja potrosnja bi bila 10.5L sa istim autom na istoj deonici
Koje lekove za smirenje koristis, priznaj?

Koje lekove za smirenje koristis, priznaj?

Fiesta!!
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Focus TDDI90, put SM-CG oko 1500 km ukupno predjenih, sa i bez klime, 5,6 l/100 NIS ED splacine.
Auto radi veoma mirno i tiho, ne dimi, pali lagano, bas sam zadovoljan. Doduse uvek u rezervoaru ima bar 10 l ED, pa ga prelijem sa 15-20 l "euro loz ulja".
Ja tocim kad stignem "euro loz ulje" u Focusa. Stvar je u tome da sam naziv za derivat "euro loz ulje" ne postoji, nego je tako narodski krsten. U pitanju je cist ED koji je kroz papire uvezen preko crne rupe zvano Kosovo, oslobodjen akciza, poreza i cena je time snizena. Boja derivata "euro loz ulje" je zuta, dok je poznto da je "loz ulje" koje potice iz NISa crvene boje.Vladan piše:kakva su iskustva tddi - loz ulje
Auto radi veoma mirno i tiho, ne dimi, pali lagano, bas sam zadovoljan. Doduse uvek u rezervoaru ima bar 10 l ED, pa ga prelijem sa 15-20 l "euro loz ulja".
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Koliko u prosjeku troše Focusi Mk2 Duratec 1.6 100ks.
Ja na pola rezervoara natočim 200HRK (oko 17.2 litre). Resetiram brojač KM i kad opet dođe na pola rezervoara ispadne da je potrošnja oko 6.8 l/100km.
jel to OK?
Ja na pola rezervoara natočim 200HRK (oko 17.2 litre). Resetiram brojač KM i kad opet dođe na pola rezervoara ispadne da je potrošnja oko 6.8 l/100km.
jel to OK?
- Daniel
- Kontakt:
meni po bordu pise oko 7-7.5 tako da je ok 

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kako ga ti vozis on malo trosi
...

Sto do pola, natocis pun pa perdjes 100km pa ponovo ntocis pun i onda ces videti koliko ti trosi.April Smith piše:Koliko u prosjeku troše Focusi Mk2 Duratec 1.6 100ks.
jel to OK?
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- FiestaRS
- VIP
- Poruka: 4298
- Član foruma od: subota, 11. okt. 2008. u 17:57h
- Kontakt:
Par puta sam ''testirao'' NS - Pancevo 5 ljudi, nesto stvari u gepeku, klima... 109km u jednom pravcu, voznja izmedju 70 i 130km/h ispada da trosi oko 6.5 - 6.8, preko 7 nije, (da kazem da ''nije mereno u dlaku'') od 109km ima 15ak km autoputa, ostalo ''seoski putevi''
Kad su bili ovi bonovi aktivni gruno sam mu 2 x pun rezervoar i navozao se... bukvalno ''zaboravio kad sam sipao'', jeste da sam sprzio jedan rezervoar za nesto manje od mesec dana ali opet... ne mogu da se pozalim da mi puno trosi.
Znam da sam mu merio kad sam isao za BG po amortizere opruge itd... preko Venca pa na Dobrince otisao do centra grada i vratio se za NS istim putem, voznja izmedju 70 i 130, bilo u par navrata do 140 - 150km/h izracunali smo 6.7L
Kad su bili ovi bonovi aktivni gruno sam mu 2 x pun rezervoar i navozao se... bukvalno ''zaboravio kad sam sipao'', jeste da sam sprzio jedan rezervoar za nesto manje od mesec dana ali opet... ne mogu da se pozalim da mi puno trosi.

Znam da sam mu merio kad sam isao za BG po amortizere opruge itd... preko Venca pa na Dobrince otisao do centra grada i vratio se za NS istim putem, voznja izmedju 70 i 130, bilo u par navrata do 140 - 150km/h izracunali smo 6.7L

- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
Kod meni isto, otprilike 6.6 6.5 neki prosek...
moj rekord je da sam za 7dana tocio dva puna (a potrosio ih za 10dana) to je sve bilo u okolini nisam isao na put.
Sta znaci sprziojeste da sam sprzio jedan rezervoar za nesto manje od mesec dana ali opet

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
meni je rekord 985km za dan.. 

- Daniel
- Kontakt:
pa kad ides na put onda je i rekord velik, meni je dosad najduzi put bio u jednom smeru oko 700-750km
-
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 1. maj 2012. u 12:49h
Meni evo ispada nekih 6.8 l/100km. Odlično!
- Mite
- Poruka: 42
- Član foruma od: petak, 24. feb. 2012. u 15:15h
како то добијате 6.8. Мени 1.6 мк1 толико троши вожњом 90-100 на аутопуту у 5-тој. Просек 9-10
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
11,7 plinchuge sinoc i danas, ito je najbolje sto mogu,vozio sam pola na leru,suljao se nizbrdo i cedio do kraja tako da mi zaista nije jasno kako ljudi dobijaju manje cifre.