Iosis piše:Cini mi se da je stvar u prenosu, RS ima vecu max brzinu u odnosu na Mustang.
Mustang GT ima limit na 149 mph (240 km/h).
Zakoni za brzinu u Americi su dosta stroziji nego u Evropi i maksimalna brzina dozvoljena je 75 mph (120 km/h). Zato u Americi kad se gleda brzina gledaju se samo dve stvari - ubrzanje 0-60 mph (100 km/h) i 1/4 milje (402 metra). Malo ko gleda maksimalnu brzinu.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
"The man who views the world at 50 the same as he did at 20 has wasted 30 years of his life.” - Muhammad Ali
stefan148 piše:sta bi bilo da je focusu snaga na zadnjoj osovini, a?
Tu je upravo Ford usrao celu stvar sto je ostavio prednju vucu. Trebali su ubaciti AWD i podici cenu za koju hiljadu vise.
U mojoj knjizi ako kupujem performance automobil moraju imati tri stvari - V8, zadnja vuca i manualni menjac. Za ostatak me stvarno nije briga.
Recimo Pontiac G8 GXP Hurst bi za mene bio idealan izbor. 6.2L V8 sa 403 hp, 6 brzina manualni menjac i zadnja vuca. Ne smeta mi sto su mu dimenzije nesto vece.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.
“Normal" is just a setting on your dryer.
"The man who views the world at 50 the same as he did at 20 has wasted 30 years of his life.” - Muhammad Ali
Vi ste se ovde lepota raspricali ali malo toga govorite o RS-u sto je i tema ovog topica.
Svako ce hvaliti svoje konje, pa nema potrebe za prepucavanjem oko toga koji su automobili bolji. Samo cu dodati da se skupi evropski automobili tipa ferari, porsche, lambogini bolje prodaju u americi nego skupi americki automobili tipa corvette, viper u evropi. Ja samo ne shvatam da amerikanci traze 300+ konja a zakoni su im rigorozni u pogledu ogranicenja brzine na putevima.
I ne bih se slozio sa konstatacijom da je chrysler propao zbog daimlera, pre bih rekao da su propali zbog svoje procene i pretpostavke da mogu da svoj posao prosire i van americkog kontinenta.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.
90-ih Clio Williams je bio car u krivinama što se tiče hatchback-ova... Clio Sport izgleda nastavlja tradiciju
Oduvek je Renault pucao na odličan handling... možda nema puno snage ali zato sve u krivinama nadoknađuje.
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3 Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4 Panther Black, '07 Ford Fiesta 1.6 S Moondust Silver, '04 Ford Fiesta 1.4 TDCI
Vozim besan auto od 1000 maraka!
Ok... na kraju je čovek napomenuo... on je Clio terao do panja tj do granice...
Dok Focus nije baš teran do apsolutne granice
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3 Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4 Panther Black, '07 Ford Fiesta 1.6 S Moondust Silver, '04 Ford Fiesta 1.4 TDCI
Vozim besan auto od 1000 maraka!
Uporedni test RSa i GT-Ra je jako interesantna stvar. Sa jedne strane je hot hatch automobil a sa druge strane cistokrvna sportska masina. Drugacije koncepcije, tehnicki lay out i sve ostalo. To sto je RS moze da se dovede u rang sa sportskom masinom dve klase iznad, u realnim uslovima voznje, je ogroman uspeh Forda. Jos jednom RS je najjaci, najbolji i najnadrkaniji automobil u klasi a pri tom je pravi auto a ne plasticna glupost kao sto je Megane R26 koji je nesto brzi na krugu. Mislim, Focus ima stakla i full komfor a Megane ima kavez i foliju koja se moze prstom probiti umesto stakala...
Samo FORD RS Team moze da stavi 300ks na prednje tockove a da to i dalje radi a ne da cilja prvi kanal.
Za sve to je zasluzan tehnicki usavrsen diferencijal i to je to.