1.4TDCi, u 5. brzini nece preko 3000 obrtaja
Moderator: Dragomir
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
1.4TDCi, u 5. brzini nece preko 3000 obrtaja
Kao sto naslov kaze, u 5. brzini nece preko 3000 - 3250 obrtaja.
U 3. i 4. ide i preko 4000.
Ima li neko neku ideju?
U 3. i 4. ide i preko 4000.
Ima li neko neku ideju?
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
Re: 1.4TDCi, u 5. brzini nece preko 3000 obrtaja
dodje do 3000 i sta se desava ? safe mode ?
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Vladan
Ne desava se nista, mislim ne pali se nista, samo nece dalje. vratim u 4., odem na 4200 - prebacim u 5. obrtaji padnu na 3000 eventualno na 3250.
Startovao sam u diagnostic modu i ne prijavljuje nikakvu gresku (DTC).
Startovao sam u diagnostic modu i ne prijavljuje nikakvu gresku (DTC).
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kolika je maksimalna brzina tog auta i kom stepenu prenosa je postiže?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Vladan
Po knjizici je 156, ja sam isao 147 po GPSu, 5., a redovno preko 130, isto 5. i uvek preko 3000 obrtaja.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
A sad neće?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
da nije bilo malo uzbrdo..
- Vladan
@911 - pa nece, doduse vozio sam danas i 152(GPS)@3500, ali na nizbrdici, onaj most kod NS, sto su napravili duplo, Beska valjda. Tamo gde mi se cinilo ravno, ni makac preko 3000.
@Milan - mozda malo, auto put BG-NS, koliko tu moze da bude uzbrdo ili nizbrdo? Ja sam pomisljao da nije vetar jak (cesto ja o vetru), ali ne znam, ..
@Milan - mozda malo, auto put BG-NS, koliko tu moze da bude uzbrdo ili nizbrdo? Ja sam pomisljao da nije vetar jak (cesto ja o vetru), ali ne znam, ..
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Vetar, losija tura goriva... Ja se ne bih brinuo, ipak je to MPV sa povecanim tezistem i slabasnim motorom za autoput tj pun gas 

Fiesta!!
- Vladan
Daj Boze. Muci me sto u 4. ide sve ok. mislim islo je. A sto jes, sipao sam mozda 2. put u zivotu na NISu, najveca ona kod Usca, cisto da probam, za promenu, jer mi se cinilo da mozda ona iz C. Boban nije skroz OK. Tjah.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
el sipas na MOL-u ? probaj 1, 2 pun gas do blokade... ~80kmh ... 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- brbora
- Poruka: 63
- Član foruma od: subota, 20. feb. 2010. u 16:58h
I ja povremeno vozim FUSION 1.4 TDCI od mog sina .
Naviknut sam na benzinca koji dobro startuje iz mesta i da vuce u svim brzinama.
Ali , po mom misljenju , ovaj auto ima preslab motor i od njega ne treba ocekivati nesto bolje.
On cak kad krece iz mesta ima neku usporenost ili "knedlu" ... pa onda pojuri .
Treba mu dosta vremena na ravnom - auto putu - da dostigne neku veliku brzinu.
E sad, ja nisam obracao paznju do kojih obrtaja vuce , a posle kojih ne-vuce ... ili obrnuto .
S druge strane, on je stedisa ... gorivo po BEOgradu po najvecim guzvama zimi je trosio do 7 LIT , a na otvorenom oko 4,5-5.
Ja sam ga terao kod majstora i zalio se na losu vucu , ali odgovor je bio uglavnom da je to ok !
Cistili smo i EGR , kontrolisali smo sva creva na fals vazduh , turbina radi , svi filteri novi , ... ma sve po PS , ali hteo sam od babe da napravim devojku .
Cak su me ubedjivali da veci obim guma da ima veze na ovo ?! Ja imam 195/55/ R16 - fabricki ugradjene.
E sad kvalitet goriva = ima tu istine .
Ja vise neznam na kojoj pumpi da tankujem . Jedni pricaju ova( pumpa) je dobra , drugi ona je dobra.
Trenutno koristim EKO ... svi nesto me ubedjuju da je ono OK. Neznam da li kvalitet goriva utice na vucu ,
ali na potrosnju sigurno !
Eto toliko od mene ...
Naviknut sam na benzinca koji dobro startuje iz mesta i da vuce u svim brzinama.
Ali , po mom misljenju , ovaj auto ima preslab motor i od njega ne treba ocekivati nesto bolje.
On cak kad krece iz mesta ima neku usporenost ili "knedlu" ... pa onda pojuri .
Treba mu dosta vremena na ravnom - auto putu - da dostigne neku veliku brzinu.
E sad, ja nisam obracao paznju do kojih obrtaja vuce , a posle kojih ne-vuce ... ili obrnuto .
S druge strane, on je stedisa ... gorivo po BEOgradu po najvecim guzvama zimi je trosio do 7 LIT , a na otvorenom oko 4,5-5.
Ja sam ga terao kod majstora i zalio se na losu vucu , ali odgovor je bio uglavnom da je to ok !
Cistili smo i EGR , kontrolisali smo sva creva na fals vazduh , turbina radi , svi filteri novi , ... ma sve po PS , ali hteo sam od babe da napravim devojku .
Cak su me ubedjivali da veci obim guma da ima veze na ovo ?! Ja imam 195/55/ R16 - fabricki ugradjene.
E sad kvalitet goriva = ima tu istine .
Ja vise neznam na kojoj pumpi da tankujem . Jedni pricaju ova( pumpa) je dobra , drugi ona je dobra.
Trenutno koristim EKO ... svi nesto me ubedjuju da je ono OK. Neznam da li kvalitet goriva utice na vucu ,
ali na potrosnju sigurno !
Eto toliko od mene ...
FORD FUSION 1.4 TDCI
- Vladan
@shomy: Da li MOL vazi za dobar izbor? Video sam temu gde sipate gorivo, ali kolko ljudi tolko cudi. Dacu mu po gasu kad opet izadjem na autoput.
@brbora: Ne trazim ja nista specijalno. Sasvim sam zadovoljan i kako ide i kako ubrzava,a li siguran sam da je pre 10 dana u 5. ladno isao preko 3000 obrtaja, a pre 3 dana nece.'3. i 4. zavrti 4000 i vise bez problema. Nisam vozio juce i danas, pa nisam ni proveravao ponovo.
@brbora: Ne trazim ja nista specijalno. Sasvim sam zadovoljan i kako ide i kako ubrzava,a li siguran sam da je pre 10 dana u 5. ladno isao preko 3000 obrtaja, a pre 3 dana nece.'3. i 4. zavrti 4000 i vise bez problema. Nisam vozio juce i danas, pa nisam ni proveravao ponovo.
- milan_gt
ja ni na jednom autu nikad nisam primetio razliku u performansama zbog goriva sipanog na razlicitim pumpama..
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ima Milane veze, verovatno si uvek sipao slicnog kvaliteta pa zato.
Pitaj Cedu koliko ide njegov Mondeo sa nasim i inostranim gorivom
Ja u Mondeu ne osecam veliku razliku sem eto u potrosnji (iskreno nisam imao ni prilike da testiram nesto sa inostranim performanse, jer sam vozio autoput). Ali zato u nekim drugim autima itekako. Tipa fiesta, kvalitetnije gorivo = izlazi petom uz bubanj potok, inace jedva cetvrtom
Pitaj Cedu koliko ide njegov Mondeo sa nasim i inostranim gorivom

Ja u Mondeu ne osecam veliku razliku sem eto u potrosnji (iskreno nisam imao ni prilike da testiram nesto sa inostranim performanse, jer sam vozio autoput). Ali zato u nekim drugim autima itekako. Tipa fiesta, kvalitetnije gorivo = izlazi petom uz bubanj potok, inace jedva cetvrtom

Fiesta!!
- milan_gt
ne ne, sigurno da ima veze u kvalitetu i svemu ostalom..samo ja tu razliku nikad ne primetih..
- Ratibor
- Poruka: 236
- Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 12:30h
Jesi proverio kočnice? Mozda točak blokira.
Moj ford stari nikad se ne kvari
- Vladan
Pa blokira mi rucna tu i tamo, ali akd krenem cuje se "PAK!" i onda je valjda ok na dalje. Ne znam koliko bi to uticalo na obrtaje, posto kad je kocnica skroz stisnuta a dodajes gas obrtaji rastu, samo nece da krene. Zakljucujem da bi usled blokiranog tocka, na odredjenom broju obrtaja, brzina bila manja od regularne. Kod mene sve funkcionise otprilike po proracunu, koliko obrtaja - toliko brzine, ali nece preko nekih obrtaja.Ratibor piše:Jesi proverio kočnice? Mozda točak blokira.
Juce sam opet probao. U 5. ide do nekih 3100, a u 4. do 3800-3900. Pri tome, dodjem do tih obrtaja a da pedala nije do poda, medjutim kad pritisnem tih jos par cm nista se ne desava.
Pod uslovom da nije gorivo, sto cu proveriti za koji dan dok sprzim ovo NISovo i sipam na "staroj" pumpi, a posto sam prosle nedelje menjao podloske na diznama, i da sam posle toga primetio (sto ne znaci da nije bilo i koji dan pre) da li je moguce da tu nesto nije dotegnuto, pritegnuto, ...?
- brbora
- Poruka: 63
- Član foruma od: subota, 20. feb. 2010. u 16:58h
Moram ovde opet da se ubacim ....
I ja sam nedavno menjao bakarne podloske dizni kod majstora .....
....i od tada imam taj osecaj kao ti , ali meni radi ( vuče) na svim obrtajima ...
.... stim sto ja mislim da treba bolje ...
I ja sam nedavno menjao bakarne podloske dizni kod majstora .....
....i od tada imam taj osecaj kao ti , ali meni radi ( vuče) na svim obrtajima ...
.... stim sto ja mislim da treba bolje ...

FORD FUSION 1.4 TDCI
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
ako blokira bilo koj tocak onda ce ta felna biti vruca(mlaka, vrela)... meni je blokirala iz jednog razloga a to je zato sto je pakna napravila putanju po dobosu i nova pakna ne moze da nalegne lepo i tocak blokira... odnesi dobose na obradu ako je to problem kod tebe 

- Vladan
Ako ovo shvatim kao 2. glas za blokadu, onda da proverim, mada mislim da nije to. Resenje mi se nekako ne uklapa u sistem.
Ako nije gorivo, nisu nedotegnuti ventili, nije blokada (edit:) tocka (/edit) , a motor je dovoljno jak i posto se radi o visokim obrtajima gde turbo uveliko radi, mozda daje previse/ premalo vazduha, pa zbog toga comp ne da jos goriva, pa zato pedala gasa na kraju hoda radi u prazno?
Ako nije gorivo, nisu nedotegnuti ventili, nije blokada (edit:) tocka (/edit) , a motor je dovoljno jak i posto se radi o visokim obrtajima gde turbo uveliko radi, mozda daje previse/ premalo vazduha, pa zbog toga comp ne da jos goriva, pa zato pedala gasa na kraju hoda radi u prazno?
Poslednja izmena: Vladan, na dan sreda, 9. maj 2012. u 21:26h. Ukupno izmenjeno 2 puta.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
koja blokada ? 

- Vladan
tocka. Msm to je jedina koju smo pominjali.
edit: izvini, pomanjiao si ti blokadu broja obrtaja. Zaboravio sam.
edit: izvini, pomanjiao si ti blokadu broja obrtaja. Zaboravio sam.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
blokada broja obrtaja je 5000rpm
proveri tockove, proverices tako sto ces podignuti jednu stranu i zavteti tocak. to bar ne moras da placas

proveri tockove, proverices tako sto ces podignuti jednu stranu i zavteti tocak. to bar ne moras da placas

- Vladan
posto me mrzi da vadim dizalicu i isprobavam na trotoaru, provericu posle prve sledece voznje da li je neka felna toplija od ostalih, ali kladim se da nije, a i ako jeste, opet je pitanje da li to moze da ogranici broj obrtaja motora? Nesto ne verujem.