Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

USA Ford generalno

Moderator: ace1

Odgovori
darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: USA Ford generalno

Poruka od darko darko » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 11:25h

Talladega_500 piše:
Evo malo novih vesti ...

Jost Capito, koji je do sada vodio Fordovu performance diviziju (I Americki SVT i Evropski RS) i koji je zasluzan za vozila kao sto su Focus RS, Mustang Shelby i SVT Raptor - prelazi u Volkswagen gde ce voditi njihovu performance diviziju. Nije poznato ko ce ga zameniti.

Slika

A Ford je predstavio i Explorer Sport sa 3.5L EcoBoost V6 motorom koji razvija 365 hp.

Slika
pa gde u wv da odes bas :doh: :zuti: bubu vozio tamo :.!.:

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14157
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 15:40h

fancy piše:Misliš li da bi ultimativno rešenje za povećanje profita bilo odsecanje Ford EU iz koncerna? Ono, sad kad je sve superiška u USA, koji će im EU division? :wtf:
Pa u ovom momentu da, ali na duzi period situacija se moze lako opet promeniti.
Nemoze se gledati samo trenutna situacija vec i buducnost. Pa Ford je krajem 1990ih na Americkom trzistu hteo da prestane da proizvodi sve automobile i da proizvodi samo SUVs i Trucks jer su oni donosili najveci profit, a danas bi takva odluka sahranila kompaniju.

Sve se u roku od par godina bas okrenulo ... Danas Ford EU belezi najvece gubitke za Ford, Fiat zavisi od Chryslerovog profita, a Opel je jedina GM divizija u svetu koja gubi pare ...
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 15:44h

darko darko piše:pa gde u wv da odes bas :doh: :zuti: bubu vozio tamo :.!.:
Sta fali Beetle?

Video sam novu Beetle na auto show, sedeo sam u njoj i detaljno je razgledao, a video sam ih i nekoliko na ulicama. Bas mi se dopada kako izgleda.

VIdjam jednu svakodnevno, vozi neki tip koji koristi isti parking kao i moja firma, jos je u ovako crvenoj boji i turbo model ... Bas mocno uzivo izgleda, nije vise tipican zenski auto kao nekada.

Plus ima identicnu mehaniku i motor kao VW GTI, a citao sam da spremaju i Beetle R (2.0L turbo sa 276 hp) ...

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 18:09h

Bubi fali to jer ima odvratan izgled.
Što se tiče ružnoće tuče se za prvo mjesto po ružnoći sa Nissan Juke.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » ponedeljak, 30. apr. 2012. u 18:29h

Ukusi se razlikuju ...

Meni je Juke gadan, ali nova Beetle uzivo izgleda odlicno.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » utorak, 1. maj 2012. u 18:24h

Ford Focus ST ce u Americi da ima pocetnu cenu od $24,500, ukljucjuci dostavu (koja je oko $800).

Za te pare se dobiva 2.0L EcoBoost motor sa 251 hp i 270 lb ft (366 Nm) obrtnog momenta. Jedini menjac kao opcija je 6 brzina manualni.

To znaci da ce Focus ST biti nesto jeftiniji nego Volkswagen GTI i MazdaSpeed3, a opet nesto skuplji nego Subaru BRZ.

Slika

Slika

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 2. maj 2012. u 01:01h

Jebenih 18500e za ST, dzabeeee! Sto nije ta cena i ovde :'(
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 03:40h

Ja licno mislim da je cena dosta velika, ne samo Focusa ST vec generalno svih sportskih kompakta. Problem za Focus ST moze da predstavlja sto je skuplji od Mustanga ...

Ford se vec jednom opekao sa slicnim autom, kada je proizvodio 2003-2004 Focus SVT (Evropski ST prve generacije). Jako malo ih prodato (mislim manje od 15,000 u 2 godine), jednostavno zato sto se za manje novca mogao dobiti daleko mocniji Mustang koji je zadnja vuca.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 2. maj 2012. u 07:35h

Ne treba svakom "daleko moćniji Mustang koji je zadnja vuča".

Ima nešto u stilu, eleganciji, ekonomiji i praktičnosti :)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 2. maj 2012. u 09:11h

Pa kako stvari stoje većini Amera je važnija snaga. :D

Ali generalno mislim da Focus vrjedi tih para, ne znam onda kako opstaje na tržištu Golf GTI koji je skuplji od Focusa?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 2. maj 2012. u 10:45h

Talladega_500 piše:Ja licno mislim da je cena dosta velika, ne samo Focusa ST vec generalno svih sportskih kompakta. Problem za Focus ST moze da predstavlja sto je skuplji od Mustanga ...

Ford se vec jednom opekao sa slicnim autom, kada je proizvodio 2003-2004 Focus SVT (Evropski ST prve generacije). Jako malo ih prodato (mislim manje od 15,000 u 2 godine), jednostavno zato sto se za manje novca mogao dobiti daleko mocniji Mustang koji je zadnja vuca.
To sta je realna cena, ili nije, to macku o rep, neko zna zasto je tako. Moj problem sa cenama je sto ce u Sbiji to da kosta jedno 40% vise nego u USA. Sad, ja bih pre imao Mustanga zato sto je trip, a sve ostalo na Focus stranu.
Drugo, ako je Focus u USA skupli, to je zato sto je skuplji za proizvodnju, ili..? Gde se prave ti Focusi za USA? Ako ih dovlace iz Evrope, onda i nije cudno sto su skuplji od made in USA modela. Cudno je sto su u Srbiji jos skuplji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 14:47h

fancy piše:Ne treba svakom "daleko moćniji Mustang koji je zadnja vuča".

Onda neka kupi obicnog Focusa, stace mu ST?

Sto se tice stila, pitanje ukusa, meni se Mustang daleko vise dopada od Focusa.
Elegancija isto, vozio sam oba, Mustang u nicemu ne zaostaje za Focusom.
Za prakticnost nisam bas siguran, Focus je prakticniji za porodicne ljude koji imaju decu, ali za samce koji koriste samo prednja sedista u Mustangu sam se osecao mnogo komotnije nego u Focusu.
Focus je jedino ekonomicniji.

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 14:49h

Vladan piše:
Talladega_500 piše:Drugo, ako je Focus u USA skupli, to je zato sto je skuplji za proizvodnju, ili..? Gde se prave ti Focusi za USA? Ako ih dovlace iz Evrope, onda i nije cudno sto su skuplji od made in USA modela. Cudno je sto su u Srbiji jos skuplji.
I Focus i Mustang se proizvode u Michiganu.

Citao sam da su Fordovi EcoBoost modeli skuplji zato sto rade turbo za njih u Spaniji ili tako nesto, ne secam se detalja. Cak i kad razvijaju manju snagu su skuplji od atmosferskih motora (primera radi, Taurus 2.0L EcoBoost sa 237 hp je za $2,000 skuplji od Taurus 3.5L sa 290 hp).

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 15:39h

Iosis piše:ne znam onda kako opstaje na tržištu Golf GTI koji je skuplji od Focusa?
Jako slabo, mislim da ih prodaju oko 10,000 godisnje.
Volkswagenova situacija je malo drugacija jer onaj ko hoce sportski VW nema izbora osim GTI dok kod onaj ko hoce sportski Ford ima nekoliko opcija.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 2. maj 2012. u 15:46h

fancy piše:Ne treba svakom "daleko moćniji Mustang koji je zadnja vuča".
Onaj ko kupuje ST-a, slabo polaze na prakticnost a jos manje na ekonomiju.
Sto se tice stila, daj da se ne lazemo, stil je sigurno na strani Mustanga.

Ako se ubacis u nacin razmisljanja nekoga ko kupje nov ST-a (sigurno ga ne kupuje da bi isao nedeljom na pijac) cik pogodi dal bi takav radije vozio ST ili Mustanga?

Pitaj Bokija dal bi sutra zmenio ST za Mustanga istog godista i stanja, samo kad bi se nasao neko da mu ga ponudi :)

Ono sto mene iznenadjuje je da je Mustang jeftiniji :wtf:
Djak pesak :)

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 17:25h

Mustang je jos uvek Americka skola, nije jos uvek postao globalni proizvod, u pitanju je ipak muscle car. Kada stigne novi 2014 model sa novom suspenzijom i novim motorima, sasvim sam siguran da ce i njemu cena skociti na minimalno $25,000 pa na vise (u poredjenju sa sadasnjim $22,500).

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 2. maj 2012. u 17:44h

Talladega_500 piše:Mustang je jos uvek Americka skola
Naravno, zato i jeste toliko jeftin, kvalitet mora da košta...
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 17:52h

Sigurno zbog toga i Fiesta i Focus imaju toliko problema sa novim automatskim menjacima. Za razliku od Mustanga koji te moze sluziti dok si ziv.

Znas koji Evropski Ford ima najmanje kvarova?
Onaj najjeftiniji - Ka. ;)

Bez uvrede, ali sasvim sam siguran da nikad nisi ni video novi Mustang uzivo, a da ne govorim vozio ili posedovao, tako da molim te nemoj da mi ista pricas o njegovom kvalitetu.

totti

Poruka od totti » sreda, 2. maj 2012. u 18:05h

Što se odmah nerviraš... :rotfl:
Talladega_500 piše: Za razliku od Mustanga koji te moze sluziti dok si ziv.
Ovo je moguće, ali u slučaju da ga kupiš kao osamdesetgodišnjak.
Poslednja izmena: totti, na dan sreda, 2. maj 2012. u 18:11h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 18:09h

Nema nerviranja, dosadno mi na poslu pa ajde da ubijem vreme.

Nego, vidim da ce se ponoviti ista prica kao sa F-150 gde svi znaju vise o odredjenom proizvodu, iako ga nisu nikada ni videli uzivo, nego njegov licni vlasnik. ;)

totti

Poruka od totti » sreda, 2. maj 2012. u 18:14h

Druže Tale, i moj ćale ceo svoj vek tvrdi da su Ei Niš televizori najbolji na svetu, pošto je takav posedovao dugi niz godina... što ga uopšte ne čini ekspertom niti merodavnim za ocenu kvaliteta thumbsuph
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 18:29h

totti piše:
Talladega_500 piše: Za razliku od Mustanga koji te moze sluziti dok si ziv.
Ovo je moguće, ali u slučaju da ga kupiš kao osamdesetgodišnjak.
Ja sam po auto-shows vidjao gomilu ljudi koji su kupovali novog Mustanga kada su se vracali iz Vietnama i dan danas ga poseduju u originalnoj kondiciji. Evo i moj Mustang imam vec 12 godina, u tom periodu sam jedino zamenio pumpu za gorivo, sve ostalo bez ikakvih problema. Znaci u 12 godina sam ulozio $200 u popravke koje nisu regularno odrzavanje ...
Bilo koji V8 Mustang ce preci minimalno 250,000-300,000+ milja bez vecih kvarova. Juce sam bas citao o jednom tipu na Mustang forumu ciji je 2005 Mustang upravo presao 200,000 milja granicu, osim regularnog odrzavanja bas nista nije radio na njemu.
totti piše:Druže Tale, i moj ćale ceo svoj vek tvrdi da su Ei Niš televizori najbolji na svetu, pošto je takav posedovao dugi niz godina... što ga uopšte ne čini ekspertom niti merodavnim za ocenu kvaliteta thumbsuph
Ja tebi ne govorim da nesto sa cim nemam iskustva nije dobro/lose vec po tvojim pricama ispada da ti znas vise o mom licnom autu nego ja iako, kao sto gore rekoh, verovatno nikad ga nisi ni video uzivo, a da ne govorim vozio ili posedovao.
Ajde kazi ti meni na osnovu cega ti znas kakav je kvalitet Mustanga? Ne govorim ni ja tebi kakav je Punto iz Kragujevca, ne znam na osnovu cega mozes govoriti bilo sta o mom licnom autu.

To bi bilo isto kao da ja, koji nikad nisam kupio TV koji tvoj cale ima, govorim tvom caletu da znam vise o tom TV-u nego on koji je licni vlasnik. ;)

Vozio sam i Mustanga i Focusa i znam kakva su oba i kako se ponasaju. I Focusu ide u korist sto je ekonomicniji i udobniji, sto i treba da bude, ali niko ne kupuje Focus ST zato sto ga briga o ekonomicnosti ili udobnosti.

totti

Poruka od totti » sreda, 2. maj 2012. u 19:22h

A koji to visokolitražni motor neće preći tu kilometražu bez većih kvarova?
Slika

Talladega_500
Yankee

Poruka od Talladega_500 » sreda, 2. maj 2012. u 19:26h

Prvo si iskritikovao Mustanga da je manje kvalitetan od Focusa, da ne moze dugo da traje, a sada "moze preci toliko, ali to je zbog tog i tog razloga ..."

totti

Poruka od totti » sreda, 2. maj 2012. u 19:42h

totti piše:
Talladega_500 piše:Mustang je jos uvek Americka skola
Naravno, zato i jeste toliko jeftin, kvalitet mora da košta...
Gde ti ovde vidiš da ja poredim Focusa i Mustanga?
Ja iznosim moje mišljenje o niskoj ceni automobila "američke" škole zbog diskutabilnog kvaliteta, jer mi se jedino to nameće kao logično objašnjenje...
Slika

Odgovori

Povratak na „Fordovi iz USA“