Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Buduci vlasnik focusa

Pre nego što napišete svoju prvu poruku u ostatku foruma, molimo vas da se ovde predstavite.
Zaključana
zlajs
Poruka: 3
Član foruma od: ponedeljak, 30. apr. 2012. u 23:58h

Buduci vlasnik focusa

Poruka od zlajs » utorak, 1. maj 2012. u 00:15h

Pozdrav,
zovem se Zlatan i dolazim iz Sarajeva! Za par dana bih trebao biti vaš punopravni član tj. postati vlasnik Focusa 1.6 tdci iz 2005. godine! Ovo će biti moj prvi ford-ilak i nadam se da će dobro služiti s obzirom da nisam naišao baš na lijepe komentare o mašini 1.6 tdci?

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Re: Buduci vlasnik focusa

Poruka od darko darko » utorak, 1. maj 2012. u 08:25h

Doborodosao u ford club serbia redbullw
neznam sta fali tom fokusu, kazu da je jedan od najstedljivijih u klasi, takodje motor od 90 ks nema plivajuci, i dosta mu skracuje cenu odrzavanja, CR zivahan mali potrosac, moze samo da ima problem sa losim gorivom (to vazi samo ovde za nas kraj) i ako je preso sacuvaj boze, znaju da na 500 000 prave probleme, ps nemoj da se nadas da ces naci primerak ispod 250 000, moze samo da pise, ili da bude 2009 god pa mladi, izgleda da si previse citao kvarovi i popravke lol .

zlajs

Poruka od zlajs » utorak, 1. maj 2012. u 08:44h

Hvala na dobrodoslici!
Iskreno na raznim forumima sam procitao toliko oprecnih misljenja da vise nisam pametan sta da mislim :suicide: Svjestan sam problema sa losim gorivom ali kao sto procitah ovdje na forumu koji novi dizel nije podlozan tome!? Ford-ilak bi trebao da dodje za 10-ak dana iz njemacke. Kupljen je u fordovom salonu,bio je poprilicno poskup i pise da je presao 150.000! Necu tvrditi da nije vracana kilometraza ali negjde duboko u sebi se nadam da je tako, jer su gazda salona (njemac) i covjek koji mi ga dovlaci prijatelji vec 20 godina i isto toliko rade zajedno! Platio sam ga 5300 eura, mozda se i zbog toga nadam da nije vracana kilometraza :D
Mislim da si u pravu kada si reka da sam previse citao kvarovi i popravke mrgreen
Hvala jos jednom na dobrodoslici!

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 1. maj 2012. u 08:50h

:dd: :fcs
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

Daniel
Poruka: 6092
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 1. maj 2012. u 09:50h

dobro nam dosao.

1.6tdci najmanje preporucuju majstori iz nama ne toliko poznatih razloga, taj motor je kombinacija peugeot, citroen i ford ( zajedno su ga sklopili) i ako se ne varam kao da je majstor rekao da je bas zbudzen i los za servisiranje.

1.8tdci se najvise preporucuje jer je cist fordov motor ;)
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 1. maj 2012. u 15:07h

koliko ima konja i koje je godiste, fordovi motori mnogo vise prelaze, ovi 1,6 tdci imaju dugacak servisni intreval i sa bregasom imaju tamo na 400 000 500 000 problem ako me doro sluzi pamcene. 1,6 tdci od 90 ks nema plivajuci al onaj od 109 ima, pripazices malo sta mu sipas, filter za gorivo redovno i aditiv wurt, i to je to.
A to sto si citao mnogo kvarovi i popravke, to je dobro, ja sam toliko citao da zamalo nisam odustao od forda mrgreen a ne tdci, nakraju sam bas i uzeo 2.0 tdci najaci i sa 6 b sto je najgora verzija za ordzavanje, kad je bal neka je bal, uzeo sam ga jer znam da bi se kajao da nisam, i sta sa 6 b manje trosi na auto putu, sto meni treba najvise. Vise zavisi od primerka, a i od nacina odrzavanja, sta se sipa u njega, nego do modela,s ta sa wv mwnjaju trubina kada rade veliki servis, forkus je dosta izdrzljiv, a ako je stvarno presao priblizno toliko thumbsuph ......

zlajs

Poruka od zlajs » utorak, 1. maj 2012. u 21:01h

Jos jednom hvala svima na dobrodoslici!
Kao sto vec rekoh auto je kupljen, samo cekam da dodje! Rijec je o 1.6 TDCI sa 90 ks. 2005 godiste! Buduci punac koji mi ga je i nasao tvrdi da nije mijenjana kilometraza jer je prijatelj sa gazdom salona vec nekih 20 godina i kaze da je focus pravo utegnut,ocuvan i da posjeduje servisnu knjigu! Kako oni napricase meni, tako i ja prenesoh vama! Nasao je on i par 1.8TDCI-a ali sve su bili karavani a ja nisam ljubitelj karavana!
Znam da je osjetljiv na gorivo ali iskreno ovdje u Sa je sve u par grama sto se tice kvaliteta goriva! Jedan period dok sam vozio benzinjaru sipao sam na omv-u ali su se iznenada pokvarili i po meni imaju ako ne najgore onda su medju najgorim po kvalitetu goriva...
Sto se tice 1.6 tdci-a citao sam da mu je najveca mana uljno sito koje se lako zaprlja pa od toga crkne turbina! Nesto sam razmisljao (kao laik) sta bi se desilo kad bi se uljno sito malo "prosirilo"? Da li to ima smisla? Vidim da darko spominje filter goriva pa me zanima na koliko km se on mjenja i o kojem wurthovom aditivu se radi? Ja u prosjeku godisnje predjem 15 do 20000 km vecinom gradske voznje! Jedino sam u nedoumici da li sam trebao opet uzeti benzinjaru! :D

darko darko

Poruka od darko darko » utorak, 1. maj 2012. u 22:07h

filter bar na 20 000, mada i pre, wurt imas po radnjama ali i po pumpama samo je skuplji na pumpi, nebrini i benzinci imaju kvarove lol , dizel je dizel, sipaj ti wurt ako prelazis manje kilometara, na svaki treci rezervoar negde.

dax92

 
Poruka: 7634
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » utorak, 1. maj 2012. u 22:43h

Menjaj sve filtere na 10 000 km i ne razmisljas.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » sreda, 2. maj 2012. u 08:37h

:dd1: :ford:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Zaključana

Povratak na „Predstavljanje članova“