Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Super 7

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Super 7

Poruka od van » petak, 7. nov. 2008. u 12:18h

Komsija , kod koga stoji S7 sada se bavi popravkom plasticnih branika , tako da verujem da mozemo da modifikujemo postojece kuciste filtera za vazduh ,ili napravim novo od alu lima

Evo javno objavljujem poziv svima koji su zainteresovani da vide i probaju RS7 da dodju za vikend u Grocku ( tamo se auto nalazi ) i u neko pristojno vreme , posto se rano smrkava . Da li je bolje u subota ili nedelju , to zavisi od vremenske prognoze .
Ovo je moj br. tel. 064 312 95 21 , ko me ne znam , ja sam SteVAN .

Ps. auto posle vikenda ide na rasklapanje , nema vise voznje dok ne bude kompletno zavrsen .

Scorpio 696
Poruka: 1374
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » petak, 7. nov. 2008. u 13:54h

Evo kako sam ja kod sebe resio problem sa izmenama filtera & ISCV-a
Slika Slika
evo shema:
Slika
ovako to izgleda
Slika
Slika

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 9. nov. 2008. u 22:42h

Niko nije bio zainteresovan za voznju . Nema veze.
Sinisa se silom prilika zadesio tu , pa je on osetio cari S7 .

Montirao sam filter za vazduh na kome stoji u IACV . Auto mnogo lepse prima gas na nizim obrtajima i ima bolji odziv . A neko posle kaze stavi pecurku ili skini filter , bolje ide auto . Da , da , kako da ne ...
Zaboravih , auto sada ispaljuje kako iz topa ...

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21509
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » nedelja, 9. nov. 2008. u 22:48h

Gde nismo bili zainteresovani... nego smo ja i boki bili spreceni od obaveza... a ja sam cak danas i radio ;)

I Stefan 12m je hteo da dodje... ali jbg... nema veze... nece proci vecnost dok ga sredis i sklopis 8-)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 9. nov. 2008. u 22:58h

Ja se izvinjavam, trebalo je da dodjem - a nisam.
Lotus je sada pretpostavljam već počeo da biva rastavljen?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 9. nov. 2008. u 23:13h

Pa jedna lepa vest je da auto nisam ni pipnu ( sem sto sam ga vozio juce ) , a kamo li poceo da ga rasklapam . Bice citav i za sledeci vikend ( samo prolongiram ..uf)... Pa ko hoce, neka se javi .
Uvek nadjem neko opravdanje da ga ne rasklopim . Kada je ceo ipak je lici na auto , a kada je raskljen , to je samo hrpa starih delova i nekakva metalna zardjala konstrukcija . Lepsi je kada je kompletan :ugeek:
Nadam se da ce Sinisa da prenese svoje utiske

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 08:29h

Rekao sam ti da je to kuciste za vazduh jako bitna stavka.
Ja sam imao K&N filter i kad sam vratio fabricko kuciste auto je poludeo
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Mickey038
VIP
Poruka: 1133
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 16:33h

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 09:32h

Ja sam zainteresovan da probam S7 ali cu nazalost verovatno sacekati prolece jer moj dolazak u Srbiju se sve vise odugovlaci. Bicu sretan ako dodjem i za novu godinu.

Video sam ovde jedan S7 sa lotusovim motorom i mogu ti reci da izgleda i ide fascinantno. Telefon mi je bio prazan pa nisam uspeo da ga uslikam, ali nadam se da cu ga videti u gradu opet. Inace video sam ih i u prodaji i cena im je oko 25000 evra.

Sto se pecurke tice, ja sam je jedno vreme drzao u autu (Pipercross) i auto se cuo veoma lepo (i bucno), znao je ponekad da ne povuce iz prve ali zato kad krene... Skinuo sam pecurku jer nisam bas ljubitelj glasnog motora (vise volim dubok i tisi zvuk) a i nisam osetio da je auto isao bolje nego as obicnim filterom.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 10:44h

Ma ljudi , obrtni moment pravi vakum . Razmisljam da mu filter stavim negde napred i posle dugacko crevo do usisa . Nije ovo suziku da se vrti na 13000 rpm , pa mu treba sav raspolozivi vazduh .
Auto mnogo bolje odgovara na gas sa fabrickim filterom . Pri prebacivanju iz prve u drugu oprezno sa gasom i kvacilom tockovi krenu da proklizavaju , a dupe da plese levo desno . Proklizao mi je i u trecoj pri punom gasu na uzbrdici , pri nekih 90-100 na sat :shock: . Zahebana je igracka , do bola .
Obicno kola u krivini ne mogu vise , naginju se , vuze im prednji kraj , kliza se zadnji . E kod S7 , ja ne mogu vise , userem se od brzine , a auto moze jos . Plasim se , put je valovit , on je lak a tvrd , izbacice me neka dzomba u krivini , a onda ne pomaze i nisko teziste ni siroki traga tockova , ni dobar balans mase i siroke gume ...

Sta kazes Miki , 25000 e ? :mrgreen: . Ja se razmisljam da pokrenem proizvodju replika S7 i pravljenju uopste takvih sportskih automobila ( 600-700 kg ) . Moram prvo da zavrsim svog i prodjem proceduru za atest i sve pravne zavrzlame pa da onda odlucim da li da krenem u proizvodnju .
Ko je nestrpljih , mogu za vikend da krenem da mu pravim shasiju :mrgreen:

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 15:28h

He, he proizvodnja...

Bojim se da ces kod nas samo slusati price: "kako bih voleo da imam jednog takvog..." a da prave prodaje nece ni biti. Odnosno kada budes nekome ponudio pocece price: "a moze li da se ugradi plin?", "sta ce mi takav auto kad mogu samo ja da se vozim", "nema ni krov, pa nemoze da se vozi po kisi a kosta xxx eura"...

Mislim da ce se kod nas ovakvi automobili samo praviti u sopstvenoj reziji i to od strane samo pravih ljubitelja S7-ce i vozila poput ovog.
Oni koji mnogo znaju - malo govore. I obrnuto - najviše govore oni koji ništa ne znaju.

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 15:45h

Westfield SE , ja bio glavna atrakcija na sajmu u Novom Sadu , ne zato sto je lepu , udoban, ... nego sto ide za sve pare .
Marketing kod takvih automobila se svodi na to da nekog provozas , dok se ne usere od straha ... mozda ga pustis da proba i kazes mu cenu . I kraj price ...

Stefan148

 
Poruka: 2433
Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
Kontakt:

Poruka od Stefan148 » ponedeljak, 10. nov. 2008. u 17:11h

Slika

van
VIP

Poruka od van » sreda, 12. nov. 2008. u 10:56h

http://picvi.com/2008/09/05/auto-show-girls-3/
Dobra replika lotusa :mrgreen:

Type_R
Poruka: 85
Član foruma od: četvrtak, 6. nov. 2008. u 12:14h

Poruka od Type_R » sreda, 12. nov. 2008. u 19:58h

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

E bas takva je moja reakcija bila :D

Lotusa nisam video, niti sam bilo sta drugo video sem onog sto treba :lol:

van
VIP

Poruka od van » petak, 14. nov. 2008. u 10:47h

Ajde da ponovim onaj poziv od proslog vikenda za voznju S7 . Broj telefona imate par postova iznad . Ja cu biti u Grockoj u subotu i nedelju ( valjda ) , pa ko hoce , dobrodosao je .

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv

Poruka od BokiRS » petak, 14. nov. 2008. u 12:15h

Nadam se da nece biti hladno kao sto najavljuju za vikend,ako ne bude eto me
Chip tuning za Ford-ove

sini

Poruka od sini » petak, 14. nov. 2008. u 14:47h

van piše:Niko nije bio zainteresovan za voznju . Nema veze.
Sinisa se silom prilika zadesio tu , pa je on osetio cari S7 .

Montirao sam filter za vazduh na kome stoji u IACV . Auto mnogo lepse prima gas na nizim obrtajima i ima bolji odziv . A neko posle kaze stavi pecurku ili skini filter , bolje ide auto . Da , da , kako da ne ...
Zaboravih , auto sada ispaljuje kako iz topa ...
hehe lepo rece neko tamo, ne secam se ko je tacno rekao "adrenalin je braon boje" hahahaha :) osecaj je fantastican, inace bas pre neki dan jurim neke male autice svakodnevne i vidim http://www.polovniautomobili.com/auto_o ... p?id=86975 izgleda neko poceo pravi video stevanov pa odlucio da se ne blamira :)))

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » petak, 14. nov. 2008. u 16:37h

A i cena je bas privlacna.

van
VIP

Poruka od van » petak, 14. nov. 2008. u 18:49h

Pa ovo je i neka okvirna cena shasije na tockovima . Tu treba jos minimum 1000 e i mnogo radnih sati da bi auto bio iole zavrsen .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 14. nov. 2008. u 19:08h

S tim što je taj uzeo kilavi 1.3. To je, čini mi se, cena koja uključuje i ruke majstora, leš Cortina Mk4 / Taunus TC2 košta 300-400 evra, sumnjam da materijal za šasiju košta 1400-1500.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Type_R
Poruka: 85
Član foruma od: četvrtak, 6. nov. 2008. u 12:14h

Poruka od Type_R » nedelja, 16. nov. 2008. u 13:57h

VAN-e, aj ne budi lenstina, nego slika kako si povezao instalaciju, te releje i cuda,
jesi li koristio standardnu kutiji osiguraca i releja os RS-a????

Znaci ako te ne mrzi opisi sve detaljno i proprati slikama, sve to iz razloga sto mi je dobar drugar iz Subotice takodje kupio RS-a iz italije sa superchips-om 8-)

On inace pravi TRAJK, trenutno nemam nekih slika jer je u fazi merenja motora i prebacivanja dimenzija u 3D, ustvari imam samo slike felni od 18" precnika i 10" sirine :lol:

A drugi razlog je sto bi mogao malo i ja da se zanimam preko zime, jer jos uvek nema Danka da tera motor, pa eto da ubijam vreme zimus i da mu spojim polako RS-a da upali na "stolu" 8-)

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 16. nov. 2008. u 17:25h

U petak uvece sam ga doterao do blokade u cetvrtoj brzini na smederevcu . Cenim da je to oko 170 km/h , na delu puta koji ima blage krivine . Stvarno je da se useres , nemas soferke , vise ni bucni auspuh ne cujem od vetra , smrzao sam se kao p... Auto leti bukvalno . To i ne deluje toliko brzo kada ste u njemu , ali kada se priblizavate nekom ko ide u vasem smeru , onda se vidi koliko je brzo . A tek kada se sedne u drugi auto , cini se kao da taj auto nece da ide uopste .
Ponovo niko nije hteo da dodje :roll: , no dobro .

@ Type_R
Koristio sam sam celokupnu fabricku Efi instalaciju . Sa instalcije na kojoj je komp idu dva dzeka , jedan za sve na motoru , i taj se ne dira , a drugi za napajanje instalacije i potrosaca . Posao se svodi da povezes par masa i pluseva , sto preko kontakta , sto stalnih , da se stave 4 osiguraca i dva releja( Nepajenje efi-ja i benzinske pumpe ) . Sve to moze da se uradi za 1-2 . ali ti je potrebno jedno 4-5 sati da isproveravas sve zice i uporedis ih sa semom . Benzinska pumpa je otkacena sa poklopca rezervoara , spojena je sa instalacijom za gorivo i potobljena u balon od 5 litara ( to mi je rezervoar ) :mrgreen: .
Miki mi je dao neku rezerne el .instalacije , pa sam sa nje skidao zice , osigurace , konektore .
Cela el. intalacija treba da se lepo prepakuje i bandazira , ovakva kako je sada sluzi samo za probu . Mozes da potopis pumpu i u koficu , ako ces da palis motor na stolu .

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv

Poruka od BokiRS » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 08:27h

Meni je blokada u 4-to nesto preko 180,ne znam na tom prenosu kod tebe koliko je izasao ali je u svakom slucaju mnogo.
Ja sam hteo da dodjem ali slave su mi oduzele vreme i dodale koji kg :D
Chip tuning za Ford-ove

Mickey038
VIP

Poruka od Mickey038 » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 08:57h

Moj Rs u 4-toj je isao oko 180 na skoro 6000rpm a potom bi gubio snagu. Racunam da je S7 kao mnogo laksi isao i vise, medjutim tu postoji jedna cinjenica a to da je menjac u RS-a MTX-75 dok je u S7-ci nesto drugo. GPS u ruke (odnosno u krilo, posto ce uke biti zauzete drzanjem volana) pa na merenje

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 17. nov. 2008. u 11:14h

Znam da je veoma brzo u cetvrtoj na blizu 6000 rpm .Koliko je , ne znam Cinimi se da sierin dif koji koristim je 1:3.3 , i verujem da je duzi od RS-ovog , ipak je sa siere v6 2.8 . Razmisljam se da probam sa kracim diff-om , valjda od siere 1.6 .

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“