Realna cena za fokus 2002 tdci
- acadimke
- Poruka: 1695
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Realna cena za fokus 2002 tdci
Da li je realna cena za forda 2002 tdci 2 750 e ili pak trebam da sumnjam da ima neku manu? Auto se prodaje na placu.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Re: Realna cena za fokus 2002 tdci
Pa dzarni ga u obrtaje i vidi dali pali lampicu za grejace i da gubi snagu (pumpa i dizne skup kvar), pazi na plivajuci bar koliko moze da odmah nepucas na to, ostalo vidis koliko je skrsen unisten i razjeban, cena neigra ulogu dali je dobar(znam to iz iskustva
), mada najbolje je da podje neko sa test komp za forda sto ima, i ko se razume ali u fordove, onda si mirniji sto se tice vecih kvarova, imali slike link, pa da komentarisemo, durgar mi je kupio zetec 2001 tdci 115 ks karavan, pa nije savrseno stanje ali nije ni los toliko, kazem cena neigra ulogu mora da se pogleda porveri, pravi primerak vredi platiti mnogo vise od tog 

- acadimke
- Kontakt:
Realna cena za fokus 2002 tdci (popunio podatke)
Ja nemam mogucnosti da dovedim majstora ili nekog ko vec ima takvog forda i iskustva sa njim , prakticno kupujem macku u dzaku pa sam se zbog toga i obratio ovde vlasnicima fordova kako bi mi dali neki savet.
Vec sam procitao u postu koji je blokiran da mu dam gas do daske da vidim jel pali grejace, da li postoji jos neki slican vid provere?
Evo slika tog fokusa, 2002 god, ima felne, tri vrata, ne znam tacno koji je paket u pitanju.

Vec sam procitao u postu koji je blokiran da mu dam gas do daske da vidim jel pali grejace, da li postoji jos neki slican vid provere?
Evo slika tog fokusa, 2002 god, ima felne, tri vrata, ne znam tacno koji je paket u pitanju.

- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
Meni je auto bas lep. Treba videti u kakvom je stanju grneralno i sta jos treba da se ulozi ali mislim da ako nema puno ulaganja nije jaka cenaa mozda moze i jos da se spusti. Obavezno obratiti paznju na plivajuci a nije lose uraditi i dijagnostiku.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Relativno realna cena, samo troje vrata mu ograničavaju tržište i otvaraju prostor za cenjkanje.
Moguće je da je OK, ali, opet, dok ga majstor ne pogleda, moguće je i da nije
Ako si spreman da sjuriš 2750€ za mačku u džaku, go ahead.
Oprema mu je ništa posebno, spolja deluje lepo.
Moguće je da je OK, ali, opet, dok ga majstor ne pogleda, moguće je i da nije

Oprema mu je ništa posebno, spolja deluje lepo.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
Samo opusteno, ako kupujes auto za te pare moras imati jos 1000 evra u dzepu za servis i eventualne popravke. To ti ne gine kod polovnjaka. Prvih nekoliko meseci ispopravljas sve sto treba i onda bar znas sta vozis, naravno pod uslovom da imas majstora od poverenja. Ja vise volim da kupim losiji auto, automatski i jeftiniji i da ga sam sredim , nego skuplji, nasminkan i naravno sa odradjenim servisima i bez ulaganja.
- acadimke
- Kontakt:
Auto je cenio 2950 e a nakon sto sam ga pitao kolko bi spustio cenu odgovorio je 200 e bez nekog velikog ubedjivanja, verovatno bi mogao da mu skinem i tih 50 kad bi se malo vise potrudio da zaokruzim na 2 700
Citao sam ovde dosta u vezi tih simptoma sto se tice plivajuceg zamajca i jedan od njih sam prepoznao prilikom starta motora i prilikom gasenja, pojavljuje se na kratko cudan zvuk. mozda je pri kraju pa ga zato ceni jeftinije.
Sto se tice motora on radi lepo na osnovu neke moje procene jer sam dosta obilazio placeve i slusao rad raznih fokusa.

Citao sam ovde dosta u vezi tih simptoma sto se tice plivajuceg zamajca i jedan od njih sam prepoznao prilikom starta motora i prilikom gasenja, pojavljuje se na kratko cudan zvuk. mozda je pri kraju pa ga zato ceni jeftinije.
Sto se tice motora on radi lepo na osnovu neke moje procene jer sam dosta obilazio placeve i slusao rad raznih fokusa.
- darko darko
- Poruka: 3890
- Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h
Nije bitno kako tebi deluje, bitno je da se stavi na test komp, da se vide greske (zato ti kazem razvuci ga malo do crvenog, vidi da negubi snagu i nepali lampicu u visljim obrtajima), plivajuci ce da te strefi jednom kad tad, pomiri se, racuna se kao servis korpe lamele i druk lagera, samo uz to ide i plivajuci (pod obavezno samo luk, i trebalo bi da odradi malo iskusniji fordov serviser), njegova uloga je da prepegla udarce jacih motora, da se ne bi unistio menjac, moze i bez plivajuceg, ali je potreban skuplji menjac mnogo sto bi mu podiglo dosta cenu proizvodnje, imaju ga sva vozila sa malo jacom konjazom i obrtnim momentom.
- acadimke
- Kontakt:
Upravo sam takve savete trazio od vlasnika fokusa kao sto je taj da vidim dali gubi snagu i pali grejace kada stisnes gas do kraja, da li postoji jos neki slican nacin provere koji mogu sam da uradim?
Citao sam i u vezi drzaca motora koji kada rikne prenosi jake vibracije i buku na karoseriju, takodje sam citao o simptomima na osnovu kojih se moze utvrditi da je zamajac pri kraju.
Pre neki dan sam gledao jednog drugog fokusa ali odmah primetim da se cuje cudan zvuk kada zgazis i pustis kvacilo. zvuk je isti kada motor radi i kada je ugasen.
Citao sam i u vezi drzaca motora koji kada rikne prenosi jake vibracije i buku na karoseriju, takodje sam citao o simptomima na osnovu kojih se moze utvrditi da je zamajac pri kraju.
Pre neki dan sam gledao jednog drugog fokusa ali odmah primetim da se cuje cudan zvuk kada zgazis i pustis kvacilo. zvuk je isti kada motor radi i kada je ugasen.
- Daniel
- Poruka: 6086
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
zvuk "crknutog" zamajca je lupkanje kad se upali auto i dok je hladan motor ( ako se ne varam) i kar pritisnes kvacilo lupkanje prestane. znaci na leru izbacen iz brzine imas luplanje neko 

Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
los zamajac ima manifestacija i u voznji..
- dax92
-
- Poruka: 7592
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja u voznji ne primecujem nikakve promene zbog loseg zamajca.
A kod mene se cuje lupkanje samo kad ga gasim i to kad je vruc motor. Znaci, dok radi nista se ne cuje, kao ni kad palim auto.
A kod mene se cuje lupkanje samo kad ga gasim i to kad je vruc motor. Znaci, dok radi nista se ne cuje, kao ni kad palim auto.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ima mislim nekoliko nacina kako strada..prvi je taj na leru da lupa, drugi je da se auto trese u voznji posebno u visim stepenima i treci da se prilikom saltanja ili dodavanja/oduzimanja gasa cuje luft, kao da nesto zvekne..(ovo je sto sam cuo od drugih, ispravice me neko ako nije tako)
- m_peki
Los zamajac se razlicito manifestuje na fokusu i na mondeu.
- zoki51
- Poruka: 324
- Član foruma od: četvrtak, 28. jun 2012. u 03:02h
zamolio bi te da mi objasnis kako se konkretno manifestuje na Mondeu?? hvala 

- m_peki
Neko strucan je rekao:
" Razlicito se manifestuje los zamajac na fokusu tdci i mondeu tddi ili tdci.
Zamajac kod fokusa se manifestuje u veoma jakom lupanju pri palenju i gasenju i u podmaklim fazama cuje se zvuk(lupanja) i u radu motora.U krajnjim fazama toliko se povecavaju vibracija da se vise nemoze sediti u autu.U svim fazama moze se desiti da auto ima probleme sa palenjem.
Zamajac kod mondea retko prolupa ,a mnogo cesce dobije aksijalni luft i dodje do dodirivanja fiksnog i plivajuceg dela zamajca sto prouzukuje proizvodnju metalnih opiljaka koji ulaze u anlanser pa se pri palenju ponasa kao da je bendiks proklizao.
U oba slucaja je pri zameni zamajca potrebno zamenuti i set kvacila i potisni lezaj.Za montazu seta kvacila potreban je specijalni alat za montazu."
Sto ce reci, ako gledas mondea, probaj sve metode provere koje si procitao na forumu i probaj da ga upalis par puta hladnog/vruceg i obrati paznju na "pa se pri palenju ponasa kao da je bendiks proklizao". Ako je sve to ok, imas velike sanse da narednih 20 000 - 30 000 km predjes bez zamene zamajca. Ako nije menjan budi siguran da ce te strefiti kad tad. Obicno ti on nagovesti kad da pocnes da skupljas pare za zamenu.
" Razlicito se manifestuje los zamajac na fokusu tdci i mondeu tddi ili tdci.
Zamajac kod fokusa se manifestuje u veoma jakom lupanju pri palenju i gasenju i u podmaklim fazama cuje se zvuk(lupanja) i u radu motora.U krajnjim fazama toliko se povecavaju vibracija da se vise nemoze sediti u autu.U svim fazama moze se desiti da auto ima probleme sa palenjem.
Zamajac kod mondea retko prolupa ,a mnogo cesce dobije aksijalni luft i dodje do dodirivanja fiksnog i plivajuceg dela zamajca sto prouzukuje proizvodnju metalnih opiljaka koji ulaze u anlanser pa se pri palenju ponasa kao da je bendiks proklizao.
U oba slucaja je pri zameni zamajca potrebno zamenuti i set kvacila i potisni lezaj.Za montazu seta kvacila potreban je specijalni alat za montazu."
Sto ce reci, ako gledas mondea, probaj sve metode provere koje si procitao na forumu i probaj da ga upalis par puta hladnog/vruceg i obrati paznju na "pa se pri palenju ponasa kao da je bendiks proklizao". Ako je sve to ok, imas velike sanse da narednih 20 000 - 30 000 km predjes bez zamene zamajca. Ako nije menjan budi siguran da ce te strefiti kad tad. Obicno ti on nagovesti kad da pocnes da skupljas pare za zamenu.