Poruka
od Vladan » utorak, 1. maj 2012. u 01:47h
Dakle, danas sam naucio gde je Pinosava, i gde im je groblje pinosavsko, i gde je servis. Od danas sam "Covek - koji - je - video - Dragomira".
Generalno, utisci su pozitivni. Sve je provereno i odradjeno sto sam trazio, po vrlo razumnoj ceni (rekao bih) i u razumnom roku.
Na pocetku, kad sam ugledao plac i gomilu parkiranih vozila, dobio sam zelju za polukrruzno, pa kuci, sto je bar jedan tamo prisutni i naglas izrekao, ali savladao sam tu avet, rekao "naprijed", a ostalo je istorija, itd. Kapiram da su dva brata glavni, jedan je Dragomir majstor, a drugi je vise neka organizaciona funkcija, cini se, + jedan da kazemo predradnik i nekoliko mladih majstora.
Atmosfera je tamo o.k. I musterije, par mmoaka, sto su dosli kad i ja, vidi se da vole Forda, odmah pitanja sta je, a kako Vas, tako to, jedan me odvezao do Gazele, isto Fusionom, samo 1.6 benzinac.
Radovi:
1. Zamenjene su podloske dizni, ventila, cega vec, izgledaju kao malo deblje bakarne sajbne za bilo sta. Rupe su im, skinutim, nepravilnog oblika i vidi se ojed. Miris izduva je nestao, cinilo mi se da motor radi dosta tise (subjektivno?), takodje cinilo mi se da 2. slabije vuce nego ranije, ispod 1800. Sad pre 1/2h, nije mi bio tako tih, a vucenje u 2. se popravilo. Smrada definitivno nema.
2. Zadnje kocnice, za koje sam od Granda dobio predracun na EUR350, koje drugi majstor nije hteo da menja dok ne pogleda, a nije imao vremena da gleda
(sve sam sigurniji da je covek samo posten, da nije hteo da me dere, a morao bi, jer je taj drugi servis u sastavu prodavnice, pa se sve svodi na menjanje delova) su ok. Bar sto se tice paknova, cilindara i dobosa.
video sam ih otvorene. Paknovi imaju nekoliko milimetara mesa, cilindri su potpuno suvi, ... jedino sto ne valja je sajla rucne, koja se ceka 10 dana, tako da cu tad opet put Avale.
Dobosi bili nekako zapekli, pa je jedan lezaj stradao pri skidanju, ali na to su me upozorili unapred, i o.k., ali i taj lezaj na Grandovu dusu.
Mene vise niko nece ubediti da mi u Grandu nisu odvili one cevcice, da kaplje ulje, jer kao, koci regularno, a za 2 nedelje kad se upali lampica ja da pomislim - vidi bili su u pravu, ajd da menjam sve za EUR350, pa pravac kod njih. Dakle, ubedjen sam.
Jedina sto je daleko, morao sam ortaka da cimam da me vozi po auto. Trebalo bi da instaliraju frizider ili automat za grickalice i Pepsi, pa ko ceka duze od malog servisa, a krace od nekoliko sati, pa se ne vraca za grad, da ima nesto da se okrepi, a i vrucine pocinju.