auto na hho
Moderator: ace1
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Re: auto na hho
...i pravog izazova za Shomy_ksh-a 

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
eeeeee to bi vec bilo cool....mbole piše:Ma salim se bre, ja sam i ovo tvoje shvatio kao salu.stefan milanov piše: izvinjavam se na neznanju mbole... covek se uci dok je ziv
Nego, mislim da je ipak prava stvar izmisliti auto koji radi na sisate nastavnice engleskog
Eto pravog zadatka za inzinjere, inovatore, izumitelje i ostale

- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Evo mene posled dugo vremena, izvinjavam se svimasto sam vas zapostavio
Procitao sam ovu temu u celosti i moje misljenje je da na netu ima previse prevaranata koji bi da zarade preko noci. Mozda ce se u buducnosti stvarno i pronaci jeftin izvor goriva, ali ako tako gledamo i nafta je nekada bila za dz a negde jos uvek i jeste. Mislim da bi konacno resenje ove enigme bilo to da pobornici ovog uredjaja, isti ugrade i pokazu nama "nevernim tomama" kako gresimo. Inace sam cuo da je jedan lik porucio dva uredjaja kako bi ih ugradio na automobil sa zeljom da se vozi samo na HHO
Uskoro cu cuti iz njegove perspektive da li radi ili ne, mada mislim da ce reci da stvarno radi s obzirom da je dao veliki novac 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
ja bas pre neki dan cuo da lik vozi na hho i da mu spustilo dosta potrosnju...inace montirano na Infinitija... a evo i lika
http://www.facebook.com/predrag.djurovic1
covek zivi u Nemackoj... ne mogu da tvrdim da je hho 100% kod njega montiran ali mogu da tvrdim da je kod njega u porodici 100%...
http://www.facebook.com/predrag.djurovic1
covek zivi u Nemackoj... ne mogu da tvrdim da je hho 100% kod njega montiran ali mogu da tvrdim da je kod njega u porodici 100%...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
proslo dosta vremena,pa da obnovim temu.bilo je tu nagovestaja o prototipovima,testiranjima,raznim experimentima...zivo me interesuje dokle se stiglo 

MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Živi nismo da dočekamo Shomy_kš-a, da si postavi i izvesti nas o rezultatima 

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
na fiesti nece da se montira (ne, nisam odustao vec je u planu nesto jace i vece)... montirace se na PuG 405 1.9d kod burazera. i nisam zaboravio na temu samo hocu da kad se sledeci put pojavim u temi da izlozim slike instalacije i sliku racuna goriva i kilometrazu predjenu. 

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Pančevac
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Al' ajde bolan požuri, žnatiželjan sam da vidim da li radi od nekoga ko mi je sigurniji za inforamcije nego tamo neko sa TVa koga prvi put vidim. 

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Pančevac
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
[youtube][/youtube]
- ace1
- Avenger from the past
- Poruka: 1983
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
- Kontakt:
u zadnje vreme se sve vise po limundu prodaju suvi hho generatori i celi sistemi,cak i rentabilniji od plinskog sistema
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
It is 1971

- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kako li ovako "velika" i "ozbiljna" firma koja je medijska kuca, i daje prikaz, nigde nema PIB ili maticni broj na svom sajtu, pa ih je maltene nemoguce naci (o podacima o njihovom poslovanju ili pravno povezanim licima da ne pricamo)? Bs produkcija, ne postoji na sajtu privrednog registra (ni kao bs produkcija, ni kao bsprodukcija, ni bsproduction, ni bs production)
Domen bsprodukcija.com je registrovan na privatno lice iz Apatina
Kad malo probunaris, firma "Elefantino" koja se ovde pominje ima 0 (nula) zaposlenih u tekucoj godini
a u prethodnoj je imala 1 (jednog) zaposlenog. Tekuci gubitak iznad visine kapitala 45.000 din, u prethodnoj gondini 206.000 din)
Osnovni kapital 23.000 din (sto ce reci 230 evra)
http://fi.apr.gov.rs/prijemfi/cir/podac ... odina=2010
Ove firme su jednostavno PREVARANTI. Tvrdim, pa nek me neko od njih opovrgne ako moze.
Perpetum mobile nit je ikada izmisljen niti je moguc
Domen bsprodukcija.com je registrovan na privatno lice iz Apatina
Kad malo probunaris, firma "Elefantino" koja se ovde pominje ima 0 (nula) zaposlenih u tekucoj godini

http://fi.apr.gov.rs/prijemfi/cir/podac ... odina=2010
Ove firme su jednostavno PREVARANTI. Tvrdim, pa nek me neko od njih opovrgne ako moze.
Perpetum mobile nit je ikada izmisljen niti je moguc

Djak pesak 

- milan_gt
oljustiti i pojesti pomorandzu zahteva manje energije nego sto ta pomorandza daje tebi kad je pojedes..tako je i sa vodonikom koji se izdvaja iz vode..nije to nikakav perpetu mobile..
ne tvrdim nista za ovaj princip..
ne tvrdim nista za ovaj princip..
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- mbole
Ajde se blago meni vrati u 7 osnovne, pa se podseti odakle dolazi energija koja obrce alternator 

Djak pesak 

- milan_gt
bole pa zato sam i spomenuo pomorandzu 

- mbole
Nemogu da ti opisem kako mi ova prica ide na ganglije.
Ajde sto mogu da shvatim politicare da nas palamude uzduz i popreko, to im je u opisu radnog mesta.
Al kad krenu da mi prodaju tehniku za bubrege... malce popizdim!!! Ne dirajte bre!!! Lazite i mazite i varajte u trgovini, politici... to je po definiciji "posteno, pa ko koga..." al tehniku mi ostavite na miru.
Ajde sto mogu da shvatim politicare da nas palamude uzduz i popreko, to im je u opisu radnog mesta.
Al kad krenu da mi prodaju tehniku za bubrege... malce popizdim!!! Ne dirajte bre!!! Lazite i mazite i varajte u trgovini, politici... to je po definiciji "posteno, pa ko koga..." al tehniku mi ostavite na miru.
Djak pesak 

- milan_gt
jesam u pravu ovo za pomorandzu sa tehnicke strane? 

- mbole
Generalno da, tacno je to sto si izjavio, al to i dalje nema veze sa energijom pomorandze 
Samo "malo zaboravimo" da pomorandza ima energiju (hemijsku) koja je vec pre toga "ubacena" u nju (sunce, fotosinteza.... ajd bas da ne ponavljam nekoliko razreda osnovne skole ovde).
Manje energije potrtosis da iscepas drva, nego sto ces je dobiti kad ta drva spalis u smederevcu, al energija potrosena na cepanja drva nema nikakve veze sa spaljivanjem istih.. Drva imaju istu kolicinu energije, iscepana ili u trupcu. Druga je prica kako mi mozemo efikasno da tu energiju iskoristimo.

Samo "malo zaboravimo" da pomorandza ima energiju (hemijsku) koja je vec pre toga "ubacena" u nju (sunce, fotosinteza.... ajd bas da ne ponavljam nekoliko razreda osnovne skole ovde).
Manje energije potrtosis da iscepas drva, nego sto ces je dobiti kad ta drva spalis u smederevcu, al energija potrosena na cepanja drva nema nikakve veze sa spaljivanjem istih.. Drva imaju istu kolicinu energije, iscepana ili u trupcu. Druga je prica kako mi mozemo efikasno da tu energiju iskoristimo.
Djak pesak 

- milan_gt
jasno..ali vodonik je pun energije i kao takav je moguce teoretski da ima razlike u energiji utrosenoj za njegovo izdvajanje iz vode i energiji koja se dobija njegovim sagorevanjem..to hocu da kazem..
- mbole
Ajmo opet... 7 osnovne... prvi zakon termodinamike... da bi izvukao vodonik iz vode, moras da ulozis najmanje onoliko energije koliko ces dobiti kada taj isti vodonik ponovo vezes sa kiseonikom (to jest sagoris). NAJMANJE, al posto ne postoji proces koji ima efikasnost 100% uvek moras da ulozis malo vise nego sto dobijes. Daklem mozes samo da izgubis, nikako da dobijes nesto.
Ajmo u detalje:
voda=H2O. Da bi raskinuo vezu izmedju atoma vodonika i kiseonika moras da ULOZIS energiju. To je tipicno elektroliza cija se efikasnost (odnos ulozene i dobijene energije) krece oko 60%. Jednostavno NE POSTOJI uredjaj koji ima efikasnos preko 100% (to je perpetum mobile, koji po svim zakonima fizike, jednostavno nije moguc).
Kada sagorevas vodonik, koji zaista ima veliku kolicinu energije po jedinici mase (ali isto tako jako malu po jedinici zapremine, i muckanje izmedju mase i zapremine se najcesce koristi kao jedan od "parametara" u prevarama), Ti jednostavno ponovo dobijas onu istu vodu od koje si krenuo (dva atoma vodonika jedine se sa jednim atomom kiseonika, a mi to zovemo sagorevanjem). Ne mozes, ali nikako, ni pomocu kog trika, boga, magije, vudua.... dobiti vise nego sto si prvo morao da "uguras" da bi rasturio molekul vode.
Ajmo u detalje:
voda=H2O. Da bi raskinuo vezu izmedju atoma vodonika i kiseonika moras da ULOZIS energiju. To je tipicno elektroliza cija se efikasnost (odnos ulozene i dobijene energije) krece oko 60%. Jednostavno NE POSTOJI uredjaj koji ima efikasnos preko 100% (to je perpetum mobile, koji po svim zakonima fizike, jednostavno nije moguc).
Kada sagorevas vodonik, koji zaista ima veliku kolicinu energije po jedinici mase (ali isto tako jako malu po jedinici zapremine, i muckanje izmedju mase i zapremine se najcesce koristi kao jedan od "parametara" u prevarama), Ti jednostavno ponovo dobijas onu istu vodu od koje si krenuo (dva atoma vodonika jedine se sa jednim atomom kiseonika, a mi to zovemo sagorevanjem). Ne mozes, ali nikako, ni pomocu kog trika, boga, magije, vudua.... dobiti vise nego sto si prvo morao da "uguras" da bi rasturio molekul vode.
Djak pesak 

- milan_gt
pa na koju cemo fintu onda dobijati vodonik u buducnosti odnosno kako cemo praviti elektrolizu..? pomocu sunca i vetra?
- mbole
Upravo si napredovao u moje oci 
Shvatio si da struju ne mos da dobijes "s Marsa", nego nekako moras da je napravis.
Lepa je prica vodonik, struja... bla bla, samo ima "sitnica"... oklen blago meni? Ne pada to sa grane, mora nekako da se napravi. Kad proizvedes struju termoelektranom, struja je kao "cista"... aha ... a onih xxxxxx kubika uglja sto smo sagoreli da bi dobacili do struje??? to smo "malkice" zaboravili. Nisu ni hidroelektrane daleko odatle, imaju i one svoje ekoloske probleme, mada su oni kod njih drasticno manji, samo su zgodne za mazanje ociju naivnom narodu. Njihov glavni problem je "nema kad treba" a kad ne treba, ima kolko hoces.
Slicno je i sa solarnom... na godisnjem nivou mo9glo bi da se greje 200.000 kuca od jedne instalacije. Super, al "malo zaborave" da ti kazu da je 90% toga u sred leta. Ja kucu ne grejem leti, ne znam za tebe

Shvatio si da struju ne mos da dobijes "s Marsa", nego nekako moras da je napravis.
Lepa je prica vodonik, struja... bla bla, samo ima "sitnica"... oklen blago meni? Ne pada to sa grane, mora nekako da se napravi. Kad proizvedes struju termoelektranom, struja je kao "cista"... aha ... a onih xxxxxx kubika uglja sto smo sagoreli da bi dobacili do struje??? to smo "malkice" zaboravili. Nisu ni hidroelektrane daleko odatle, imaju i one svoje ekoloske probleme, mada su oni kod njih drasticno manji, samo su zgodne za mazanje ociju naivnom narodu. Njihov glavni problem je "nema kad treba" a kad ne treba, ima kolko hoces.
Slicno je i sa solarnom... na godisnjem nivou mo9glo bi da se greje 200.000 kuca od jedne instalacije. Super, al "malo zaborave" da ti kazu da je 90% toga u sred leta. Ja kucu ne grejem leti, ne znam za tebe

Djak pesak 

- milan_gt
nista mi konkretno ne rece..