Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Moj ford mondeo 2.0tdci 2004

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Moj ford mondeo 2.0tdci 2004

Poruka od dule0911 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:47h

Ako sipas kvalitetan dizel, ne treba ti nikakav aditiv.
Ako primetis neravnomeran rad, ili se auto gasi, mozes da pokusas da resis problem sa aditivom (to je kod mene bio problem, neravnomerno radio i gasio se, ispostavilo se da je MOL dobio losu turu goriva). Ali kao sto si i sam rekao, kod nas je gorivo lose, i ako nemas neku pouzdanu pumpu u blizini za koju si siguran da imaju dobar dizel, ja bih ti preporucio na svakom sipanju da sipas i aditiv (naravno, sipanje punog rezervoara). Ako ti je to puno (finansijski) onda sipaj na svaki 2-3.

Ja nisam sipao aditiv ima vec 6 meseci, ali zato sam stvarno extra zadovoljan sa gorivom na lokalnoj EKO pumpi. Auto ide lepo i trosi malo, na MOLu mi je u sred leta poceo da trosi preko 9L i to na auto-putu i otvorenom, definitivno su tad nesto muljali. A 2-3 meseca pre toga sam imao taj problem sa gorivom, pa sam odlucio da batalim MOL.
Fiesta!!

bo.
Poruka: 1043
Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h

Poruka od bo. » petak, 13. apr. 2012. u 14:09h

Ljubavnik1 piše:uzeo sam samo polir pastu, da li je pametno prvo naneti nju, a posle vosak ? ne planiram masinsko poliranje, nego cu ja to bolje sa rukom, mislim da uz pastu ide i onaj sundjer za poliranje.
Poliranje se radi prije voska, nikako obratno!
Nažalost ne možeš bolje s rukom od mašine, znam jer sam to radio.

Poliranje - ručno:
Prvo dobro operi auto, ako ti nije teško dva puta ga operi sa šamponom i nakon toga dobro posuši.
Auto treba biti u hladu, nemoj raditi na suncu nikako!
Izbjegavaj raditi kasno poslijepodne ako nemaš natkriven prostor radi rose.

Polirati možeš s vatom ili sa mekim pamučnim krpama. Ali tako nažalost nećeš dobiti izvrstan rezultat već dobar.

Par kapi stavi na vatu (uvijek na vatu, nikad direktno na lak) i utrljavaj na lak. Trljaj sve dok polir paste ne nestane skoro potpuno - treba ostati "masan" trag na kraju kojeg prebrišeš s mikro fibra krpom (možeš i pamučnom krpom ali mikro fibra je bolja).

Radi na malim površinama, tip cca pola kvadrata odjednom, ali ne više od recimo pola haube.

Pripazi na plastične dijelove, ako ih zamažeš s pastom, odmah obriši jer će inače pobjeliti.

Ako primjetiš sitne grudvice paste, njih lagano s krpom makni s laka, nikako ih nemoj utrljavati na lak jer će napraviti štetu - ogrebotine.

Nemoraš ispolirati cijeli auto pa onda stavljati vosak, možeš npr. ispolirati haubu i onda staviti vosak pa onda dalje.

A ako želiš profesionalnu obradu (poliranje), znam da ima jedan dečko u Staroj Pazovi koji izvrsno radi, mislim da se zove Slobodan i ima plavi Fiat Punto.
Ako želiš, mogu ga pitati za adresu i kontakt pa ti pošaljem na PM thumbsuph
Mondeo Mk4 2,5 Duratec Titanium

Focus Mk2 FL 1,6 Duratec 2010 Colorado red

Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Poruka od Ljubavnik1 » nedelja, 15. apr. 2012. u 10:47h

Odradio sam rucno poliranje, neverovatno kako se sad razlikuje auto, mislim mnogo vise sjaji, sad planiram da mu uzmem i vosak, pa da predjem i sa njim....A, da uzeo sam ono za crnu plastiku, sredio mu motor, branike...ona pobelela crna se pretvorila u svetlecu tamno crnu, brutalno dobio na izgledu thumbsuph
dule0911 piše:Ako sipas kvalitetan dizel, ne treba ti nikakav aditiv.
Ako primetis neravnomeran rad, ili se auto gasi, mozes da pokusas da resis problem sa aditivom (to je kod mene bio problem, neravnomerno radio i gasio se, ispostavilo se da je MOL dobio losu turu goriva). Ali kao sto si i sam rekao, kod nas je gorivo lose, i ako nemas neku pouzdanu pumpu u blizini za koju si siguran da imaju dobar dizel, ja bih ti preporucio na svakom sipanju da sipas i aditiv (naravno, sipanje punog rezervoara). Ako ti je to puno (finansijski) onda sipaj na svaki 2-3.

Ja nisam sipao aditiv ima vec 6 meseci, ali zato sam stvarno extra zadovoljan sa gorivom na lokalnoj EKO pumpi. Auto ide lepo i trosi malo, na MOLu mi je u sred leta poceo da trosi preko 9L i to na auto-putu i otvorenom, definitivno su tad nesto muljali. A 2-3 meseca pre toga sam imao taj problem sa gorivom, pa sam odlucio da batalim MOL.
Ja nemam u svojoj okolini pumpe tipa Mol i Eko...Imam Nis, Lukoil i Omv...Do sad sam uvek sipao na Nis, nemam problema sa palenjem, lepo radi na leru, ne gasi se...Mada je dosta skupo gorivo 147 din, uglavnom radim ovo..Znaci kupujem direktno od Rusa, tj. drugar i ja uzmemo bure 220l evrodizela, i podelimo na pola..tako da onda ispadne cena 100din :) A, i verujem da je tad njihova nafta daleko bolja nego ova nasa ? Sta vi mislite o tome ?

MOD EDIT: Ne piši poruku za porukom u kratkom vremenskom periodu, već koristi opciju "Uredi"!
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 15. apr. 2012. u 10:53h

nemoj da prepricavas.okaci sliku thumbsuph
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

m1kac
Poruka: 178
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h

Poruka od m1kac » nedelja, 15. apr. 2012. u 11:23h

Izvini sto smaram, ali ne kapiram, kako direktno od Rusa?

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » nedelja, 15. apr. 2012. u 11:42h

pa nije to bas za pricu ovde, imas odgovor na pp thumbsuph Slike idu za 20-tak min.
slike: polir za crnu plastiku
Slika
Slika

polir pasta, hehe mozes da se ogledas u njemu :)
Slika
Slika
Slika
Slika
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

m1kac
Poruka: 178
Član foruma od: subota, 19. mar. 2011. u 20:41h

Poruka od m1kac » nedelja, 15. apr. 2012. u 12:21h

Ful izgleda, koja je pasta u pitanju?

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » nedelja, 15. apr. 2012. u 12:38h

Potrudio sam se da izgleda dobro, hvala thumbsuph pasta: http://www.dodaj.rs/f/e/YN/3hFAye6v/polir-pasta.jpg

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 15. apr. 2012. u 12:45h

Ok je ispalo. :)

Cini mi se da telefon ne moze verno da prikaze stanje. A koliko vidim, ima jos dosta malih ogrebotina u laku, ili su to ostali tragovi poliranja. Ako dolazis na skup, znacu bolje da procenim thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » nedelja, 15. apr. 2012. u 13:02h

Imas oko sokolovo :D Naravno da see nadje po neka ogrebotina, ne moze to pasta skroz da popuni, ali mislim da ima malo i od nanosenja paste...ali svakako ce to da nestane kad mu budem nanosio novi sloj voska....Na zalost necu moci da prisustvujem skupu, zbog posla :(

bo.

Poruka od bo. » ponedeljak, 16. apr. 2012. u 10:11h

Ljubavnik1 piše:Potrudio sam se da izgleda dobro, hvala thumbsuph pasta: http://www.dodaj.rs/f/e/YN/3hFAye6v/polir-pasta.jpg
To nije polir pasta, to je vosak.
Ljubavnik1 piše: Slika
Vidi se na refleksiji svjetla da su to sitne ogrebotine - to nažalost ne možeš popuniti s voskom.
Malo će zamaskirati, ali ne potpuno i neće dugo trajati.

Te ogrebotine su nastale najvjerojatnije od pranja sa spužvom.

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » ponedeljak, 16. apr. 2012. u 10:40h

Ja trazio polir pastu oni mi dali ovo :( Perem ga sundjerom, pa si mozda i u pravu za ovo...mada svakako je bolje sada nego sto je bilo thumbsuph

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 16. apr. 2012. u 11:34h

bo. kolega sa foruma sasa_f1 moze da potvrdi da se voskom mogu izvuci ogrebotine iz laka. :) On je isto uzeo polir pastu, ne znajuci da je to u stvari tecni vosak, i ogrebotine kod brave, od noktiju i slicno sam mu potpuno izvukao. Jeste malo duze trajalo, ali ipak moze.

A risevi od pranja ce gotovo uvek ostajati. zato samo redovno voskiranje,i nema tolikih problema. :)
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

bo.

Poruka od bo. » ponedeljak, 16. apr. 2012. u 22:39h

Ljubavnik1 piše:Ja trazio polir pastu oni mi dali ovo :( Perem ga sundjerom, pa si mozda i u pravu za ovo...mada svakako je bolje sada nego sto je bilo thumbsuph
Sigurno je bolje, to sigurno!

Probaj nabaviti ovakvu rukavicu i s njom prati auto:
Slika
dax92 piše:bo. kolega sa foruma sasa_f1 moze da potvrdi da se voskom mogu izvuci ogrebotine iz laka. :) On je isto uzeo polir pastu, ne znajuci da je to u stvari tecni vosak, i ogrebotine kod brave, od noktiju i slicno sam mu potpuno izvukao. Jeste malo duze trajalo, ali ipak moze.

A risevi od pranja ce gotovo uvek ostajati. zato samo redovno voskiranje,i nema tolikih problema. :)
Naravno da mogu, ali to je privremeno rješenje a i ovisi koji je to tečni vosak - ako je nešto kao npr. Sonax Extreme nano pro 3, to je srednje abrazivna polir pasta s voskom i to rješava dosta dobro.
Čisti vosak i ogrebotine - to ne igra dugo.

Risevi nastaju velikom većinom radi spužve/sunđera. Treba prati s rukavicom jer je puno mekša i ne vuče čestice prašine u sebi toliko kao sunđer.

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 18. apr. 2012. u 12:36h

Evo ovako bilo mi je dosadno pa sam resio da malo sredim kozu menjaca, evo kako je bilo:
Slika
Slika

a, evo sada:
Slika
Slika

Porucio sam jos par proizvoda, mislim da je ova rukavica dobra...Najvise me zanima ovaj aditiv da li je dobar, da li ima neko iskustvo sa njim ? da li ide cela flasica na pun rezervoar ?
Slika

dax92

 

Poruka od dax92 » sreda, 18. apr. 2012. u 12:45h

Gde moze da se kupi ova rukavica za pranje kola? vidjao sam samo na netu, da se narucuje.

Sa ovim aditivom se nisam susretao do sad.
Focus ST170
Focus SVT

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » sreda, 18. apr. 2012. u 12:52h

http://www.kopren.co.rs/eprodavnica/index.php?cmd=pr2

Ovde imas mnogo korisnih stvari...ja uglavnom uvek narucujem od njih thumbsuph

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » četvrtak, 19. apr. 2012. u 11:02h

Danas uzeo brisace, ladno sam morao da uzmem dva para...jedan onaj do vozaca je 550mm a onaj do suvozaca 500mm...sad imam komplet za celu godinu :) Jedno pitanje, ona tecnost sto se sipa za brisace u onu posudu kod motora...da li je to samo za prednje brizgaljke ili i za zadnju ujedno ?

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. apr. 2012. u 11:02h

I za jedno i za drugo.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 19. apr. 2012. u 11:05h

za nazad s vremena na vreme blicni ljudima u susret kad ima murije i uvek ces imati tecnosti i za zadnji brisac.. :D

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » četvrtak, 19. apr. 2012. u 11:19h

Hvala na brzom odgovoru thumbsuph Hahaha blicao ja vise puta, pa me murija blicnula po dzepu sa 5000 hiljada :diablo:

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 19. apr. 2012. u 11:28h

pa ono sto nije zabranjeno je dozvoljeno..tako da su te verovatno kaznili za nesto drugo..to im je bio samo povod.. :)

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » ponedeljak, 14. maj 2012. u 22:27h

Uzeo 110 litara ed iz Madjarske, 1e-1l :) podelili ja i drugar bure...Ljudi moji koja je ona razlika u gorivu, kakv crni Mol, Nis, Lukoil itd...Motor prede, performanse motora za 20-30% sigurno bolje, a potrosnja manja....Od danas vise ne sipam gorivo ni na jednoj pumpi u Srbiji, mi imamo loz ulje u odnosu na onu naftu :ozid: :ozid: :ozid: :suicide:

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » utorak, 15. maj 2012. u 08:34h

jbg... na koliko si udaljen od madjarske?? ne isplati se svakome to da radi :D
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » utorak, 15. maj 2012. u 12:44h

Ma ja i Madjarska dva razlicita sveta...Ja sam od Panceva udaljen nekih 30km, ne idem ja u Madjarsku po ed nego to je neka druga prica thumbsuph Ne mogu da se nacudim koje su to razlike :jeeej:

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“