Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od dule0911 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 13:29h

Poenta cele price jeste da smo zakljucili da se ne slazemo svi oko date tematike, mislim da nema poente da je dalje produbljujemo :)

Inace sto se propustanja motorciklista i biciklista tice, primetio sam jednu veoma zanimljivu (mada logicnu) stvar. Od kako sam uzeo crven bajs, ljudi me mnogo ranije primete i sacekaju, ranije sa sivim bajsom sam redovno imao situaciju da gledaju kroz mene i izlecu stalno. Tako da bih ja uveo neki zakon da motori moraju da budu u jarkim bojama, makar da imaju neke fluorescentne "gace" na prednjem kraju :D Jer ocigledno ljudima svetlo nije dovoljno :D
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 13:46h

ja sa motorom po danu jedino sa upaljenim i kratkim i dugim xenon..ostalo ne pije vodu :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 13:49h

Dakle, ljudi su coravi kao sto sam predpostavio :D
Jos tvoj motor i nije toliko neupadljiv jer je plav, pa opet imas problema...
Fiesta!!

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 14:38h

Svaka tebi cast sto vozis motor. Kad vidim sta sve ljudi rade, mislim da ja ne bih smeo...

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 14:47h

je*iga nezgodno je jer si uvek i u svakoj situaciji donji..

prva pomoc..SRPS Z.B2.001 :D

Slika

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:00h

Radio sam par godina u auto perionici i primetio da 90% ljudi ispod patosnica ima nesto kao ti,palicu,pajser,kljuc za tockove pa cak i sekirce.
Ja ne nosim nista jer mogu samo zlo da napravim sa time.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:01h

ja stvarno ne bih da se rvem sa nekim grmaljem ako nekad i dodje do toga..

Loyale
Poruka: 359
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 19:37h

Poruka od Loyale » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:03h

Iskuliras situaciju i no problem.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:14h

naravno bre.. thumbsuph

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:16h

Ja sam bejzbolku ali onu najmanju imao i u fici sa 15 god... mrgreen Cale mi rekao da treba imati, upadao je on u cudne situacije. Tj nikad nije bio kriv ali znate vec kako su ljudi nervozni jos kad cuju da ih opomenes sirenom... :diablo:

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 12. apr. 2012. u 15:55h

Obavezno nositi i lopticu,ako te zaustavi interventna,vadis se da ti ostalo u autu posle treninga mrgreen

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:08h

Bez palice ne bih imao kompletnu prvu pomoc thumbsuph
I ja je nosim :lele:
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:11h

bravo vucki xaxaxax..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:15h

Kako je bre milane vadis odavde, cini mi se malo nepristupacnim to mesto za neko brzo vadjenje, bar kod mene :)

Ja sam i za i protiv nosenja, vise za nego protiv - iskljucivo za samoodbranu. Sestri se jednom desilo da je neki kre*en hteo da je nalupa, imala je srecu sto je na golfu bila sjebana vozaceva brava pa nije uspeo da otvori vrata, i taman se u tom trenutku upalilo zeleno svetlo. A hteo je da joj "objasni nesto" posto je pre toga stala da propusti pesake na pesackom. :)
Fiesta!!

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:17h

Kakvi beZboli kakvi bakraci, samo petice i vece su delotvorne hahahaha

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:19h

Loyale piše:Radio sam par godina u auto perionici i primetio da 90% ljudi ispod patosnica ima nesto kao ti,palicu,pajser,kljuc za tockove pa cak i sekirce.
Ja ne nosim nista jer mogu samo zlo da napravim sa time.
Upravo tako,ja izbacujem sve sto mogu.kakve motke kakve bejzbolke,jos lakse cu dobijem coveka sa istom a pri tome se konflikt prenosi na mnogo ozbilniji nivo cim se umesa bilo kakvo oruzje. U sustini,ljudi kojima treba oruzje su po mom misljenju kukavice. Budi musko,dobij batine, nije smak sveta.

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:21h

dule nekad mi i sama ispadne naprad kod naglog kocenja, ima senzor za to za sumnjivu situaciju pa se aktivira :D

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:21h

TI palicu a on stoljpi, uvek ima neko ko ima nesto bolje od tebe. Ja sam da se iskulira svaki put (kada se moze), a ako vec dodje, svako ko mi poleti odma za palicu zovem ga 00(jajara) jer nema 00(ovde citaj muda) da se muski pobije pa ko izvuce deblji kraj jbg.... A sada hvatanje palica stangli kljuceva dizalica itd teba izbegavati, sta da ga zategnes u glavu sta ja znam sta ce se desiti.... a ako ih je vise, samo gazi stoku (kolima), pa posle zovni muriju i jbg...
Poslednja izmena: knez91, na dan četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:23h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:23h

nisam je do sad koristio..a to je kad je vise ucesnika pa ne mozes da dodjes do reci.. :D

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:32h

Sve je to lepo, i krasno, biti musko, bla bla...
"Sitan" problem je sto vise nema ferki. Pobili se pa ko izvuce deblji kraj.
Sanse su ti 99% da taj koji te startovao unapred krece sa palicom, nozem, necim...

NIje problem dobiti batine, problem je u tome sto su stvari postale mnoooogo ozbiljne, odnosno u najvecm broju slucajeva imas sasvim osnovan razlog da pomislis da ti je ugrozen zivot, a ne dal ces da prodjes sa par masnica ili ne.

"God made man, but Samuel Colt made them equal" :)
Djak pesak :)

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:39h

shakal_86 piše:Ma kakva crna procena.Kriv je on sto ga nije propustio.Ako nije siguran u svoju procenu ili gleda gde mu je auto a jos uvek nije spreman da krene tj nije ubacio u brzinu i noge mu nisu bile na kvacilu i gasu nego prvo proceni pa onda ubaci u prvu pa na kvacilo kocnicu onda nemamo o cemu da pricamo.Kriv je on sto nije pazio i gotovo.A da li ce neko na putu sa pravom prvensta da vozi 100 ili ko zna koliko to nije njegova stvar.Trebao je da saceka kada je video svetla auta.
Tako da po meni nas drug nije mnogo kriv.Sta da su umesto drugara isli neki panduri koji zurili na intervenciju a nisu imali na automobilu saobacajnu signalizaciju(citaj detektivi).Ti si duzan da stanes i da sacekas sve dok se ne uveris da mozes bezbedno da skrenes ne ometavsi tako bezbednost drugih i sebe.

A sto se telefoniranja tice.Ne moze niko da vozi pazljivo i da slusa pazljivo.
Pa koliko puta se udubite u ragovor ne razmisljajuci opste sta radite.Pogotovo ako vam neko saopstava neke probleme u koje ste upali ili da vam stigla kazna pa vi umesto da razmisljate kako vozite ili pesacite vi razmisljate o problemima i zanesete se u razgovor.
Tako da bih razgovor u automobilu ja najstrozije kaznio.
A u novom zakonu samo su taksisti skloni ovom zabranom sto je i ok jer covek od toga i radi.
Gde nadje detektive? (vozila sa pravom prvenstava imaju rotaciju...u protivnom su obični učesnici u saobraćaju).Voziš li ti u Nemačkoj stotku u gradu gde je ograničenje 50 ili 60? Uslikali bi te iz momenta ....pa kazna da se us..eš,pa ode dozvola,pa predavanja..časovi .....itd.Prema tome NE VOZI SE U GRADU 100KM/H.
Slika Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:50h

mbole piše:Sve je to lepo, i krasno, biti musko, bla bla...
"Sitan" problem je sto vise nema ferki. Pobili se pa ko izvuce deblji kraj.
Sanse su ti 99% da taj koji te startovao unapred krece sa palicom, nozem, necim...

NIje problem dobiti batine, problem je u tome sto su stvari postale mnoooogo ozbiljne, odnosno u najvecm broju slucajeva imas sasvim osnovan razlog da pomislis da ti je ugrozen zivot, a ne dal ces da prodjes sa par masnica ili ne.

"God made man, but Samuel Colt made them equal" :)
Kao sto rekoh,zbog straha i kukavicluka i nose, i zato se sve prenosi na novi nivo. Nijednom mi nije trebalo pomocno sredstvo a bezbroj puta sam bio u konfliktu,dakle ne stoji da je 99% naoruzano bilo cime. Ima ljudi to je tacno,a ,posle se hvataju za glavu kada se stvari otrgnu kontroli a najcesce ce se oteti zbog umesanosti oruzja. Coveka mozes da ubijes i rukama i kad ti to nije cilj,a kamoli sa necim ozbilnijim. naazalost,nasilje je postalo sredstvo resavanja problema ili neslaganja i sve ovo lici na neku divlju latinoamericku drzavu sto je najgore od svega. ne znam ni sta bi radio sa oruzjem jer me cesto zaustavljaju i pretresaju kola. ne treba mi jos dodatni stres i od njih kad ce i sta da mi nadju. .relativno skoro su mene i druga napala cetvorica. Drug se zakljucao u kola kad su ovi izasli i krneuli na nas koji smo bili unutra :wtf: :doh: ali sam bez oruzja eskivirao napad i zbunio ih totalno....ima svega i svacega to je cinjenica.U strahu su velike oci i kad si naopruzan tripujes da su svi takvi iako nisu jer polazis od sebe.Trudim se da maximalno olaksam sebi zivot i ne kvarim dan spremajucic se za obracun,a tako bih se osecao da vucem pomocna sredstva.....mozda bi bila fora da napravimo lazni prsluk bombu kao terorist i kad neko krene pokazes i kazes, DICIC CU NAS U VAZDUH SVE...BEZI!!!! :bravo:

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » četvrtak, 12. apr. 2012. u 16:59h

Dusan64 piše:
Vladan piše:Takav je zakon, a i logicno je. Neces cekati svakog koga vidis. rece neko, u Vojvodini vidis nekog na kilometre. Kad se ukaze mesto dovoljno za ulaz, ides. Ako se desi udes, a vozeno je po ogranicenjima, kriv si. Ako je vozio preko ogranicenja, kriv je onaj sa glavnog puta. Onaj koji nema prvenstvo mora da radi tako da ne prouzrukuje nagle promene rezima voznje ostalih ucesnika, pri tome, pretpostavka je da ti "ostali" postuju zakon. Nema tu mnogo mesta za mudrovanje. Kapiras? Da nisi krsio zakon, on ti ne bi smetao. Jasno je da si ti uzrok, a njegovo smetanje je posledica.
Poslednji moj post na ovu temu. Kazi mi,jel ti tako razmisljas kada si za volanom? Trebas da se ukljucis negde,pozadi dete,do tebe zena tvoja,ti vidis auto na nekoj udaljenosti,pomislis ogranicenje je 50km/h on mora da ide toliko i krenes? A isti automobil vozio neki ludak 100km/h umesto 50km/h i udari te. Da li bi ti onda bilo bitno to sto je on kriv?
mislio sam da sam zavrsio sa temom, ali kad vec pitas... u mom 1. postu na ovu temu vec sam to rekao, ne razumem coveka koji rizikuje dete, zenu, sebe, auto,..., da bi iskoristio neko svoje pravo, koje znzci 10 sekundi duze ili krace putovanje. slicno razumem i G. Brzog.
Sve posle je razmatranje ko bi bio proglasen krivim.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 12. apr. 2012. u 17:11h

Mnogo ljudi lose vozi,tj nema iskustva,svesti pameti. ne znam kako bih to nazvao. nije rec uvek i o bezobrazluku,mada je on dominantan, vec jednostavno i neshvatanju ozbiljnosti situacija u saobracaju. mozda je i glupost u pitanju,ne znam,al znam da vozeci po propisima,nema kome ne smetam na ulicama

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 12. apr. 2012. u 18:02h

Instruktori su krivi.. :doh: lol

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“