Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Probaj da se voziš 500km sa nekom babom tračarom pa mi onda reci da ne može.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
boki ja sam te smatrao za normalnijeg..a ne kao ovaj khm khm ili jos gore ovaj khm khm sto jure matorke.. 

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
a nije mi jasno kako pricanje telefonom ometa u voznji, a cigarete ne... Po meni je to dosta opasnije.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Ograničenja, zakoni, i sve u vezi sa tim se DONOSE DA REGULIŠU PONAŠANJE TEBE KAO POJEDINCA u cilju stvaranja sigurnijeg saobraćaja, društva, i dalje koliko hoćeš...2277625 piše:...
Nisu ogranicenja tu da bi druge zastitila od tebe ( zamisli budale, a ti si pritom sjajan vozac) vec da bi tebe zastitila od nepromisljenih poteza drugih.
...
Što se telefona tiče, postoji bluetooth nije skup, a na kraju krajeva neće svet da se sruše ako se ne odgovori na jedan poziv.
Sve ostalo je kockanje sa tuđim životima.
Ako nekome nije jasno zašto telefon smeta... pa neka pogleda zilion istraživanja i merenja refleksa i neka smao prouči statistike nesreća zadnjih godina i doprinos telefoniranja u tome.
(isto mislim i za pušenje u kolima... mislim na cigarete

Razlog za edit: sitno napisan +1, moraću da proverim dioptriju

Poslednja izmena: fancy, na dan četvrtak, 12. apr. 2012. u 11:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Cika Dule
- Poruka: 443
- Član foruma od: sreda, 5. maj 2010. u 12:52h
Fancy za predsednika.. triput ura 

Na plin se kuva, na naftu se greje a na benzin se vozi!
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Fancy-a za admina 
edit. Pretece me cika dule bre, al imam i ja masinu za trku

edit. Pretece me cika dule bre, al imam i ja masinu za trku

- fancy
- Kontakt:
...samo je držiš u garaži 

- m_peki
- Poruka: 561
- Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h
@ fancy
Tvoj prethodni post sam procitao cinimi se pazljivo i u potpunosti se slozio sa tobaom. U ovom poslednjem nisam siguran sta pokusavas da mi kazes. Sto se moje voznje tice trudim se maksimalno da postujem ZOBS narocito u poslednjih 5 god. od kada vozim dvoje dece u kolima. Preventiva za izbegavanje ovoakvih situacija je cini mi se upravo postovanje ogranicenja . Sto se tice procene, individualna je i zavisi od vozaca i drugih faktora i nikako ne moze biti regulisana zakonom.
A sto se tice konkretne situacije, obzirom da zivim tu, jasno me je sta se dogodilo i apsolutno sam svestan krivice vozaca koji je isekao kolegu samo pokusavam da mu ukazem da su reakcije drugih ucesnika nepredvidive stoga nije pametno voziti 80 - 100km kroz grad.
Tvoj prethodni post sam procitao cinimi se pazljivo i u potpunosti se slozio sa tobaom. U ovom poslednjem nisam siguran sta pokusavas da mi kazes. Sto se moje voznje tice trudim se maksimalno da postujem ZOBS narocito u poslednjih 5 god. od kada vozim dvoje dece u kolima. Preventiva za izbegavanje ovoakvih situacija je cini mi se upravo postovanje ogranicenja . Sto se tice procene, individualna je i zavisi od vozaca i drugih faktora i nikako ne moze biti regulisana zakonom.
A sto se tice konkretne situacije, obzirom da zivim tu, jasno me je sta se dogodilo i apsolutno sam svestan krivice vozaca koji je isekao kolegu samo pokusavam da mu ukazem da su reakcije drugih ucesnika nepredvidive stoga nije pametno voziti 80 - 100km kroz grad.
- fancy
- Kontakt:
Sorry, mislio sam da si odgovarao meni, promenjeno 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
@fancy
Ja ne znam sporije da pisem,ali svakako stojim iza toga da je to sto nije proverio isto ili gore od prekoracenja brzine. I pricam totalno nevezano za ovaj konkretan slucaj,ali ajde opet primer na njemu. Mogao je npr da ide 50km/h,ali nije ga uhvatio prosli semafor,pa je bio blizi dosta raskrsnici i isti bi scenario ispao,zato sto covek nije pogledao.
Ja ne znam sporije da pisem,ali svakako stojim iza toga da je to sto nije proverio isto ili gore od prekoracenja brzine. I pricam totalno nevezano za ovaj konkretan slucaj,ali ajde opet primer na njemu. Mogao je npr da ide 50km/h,ali nije ga uhvatio prosli semafor,pa je bio blizi dosta raskrsnici i isti bi scenario ispao,zato sto covek nije pogledao.
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Bas tako Dusane. Napominjem opet da je covek pre toga imao nekih 150m cistine, apsolutno nijedan auto se nije nalazio tu, i nije bilo nicega drugog da mu smeta da vidi i proceni. Isto ti bilo i na 50 kao i na 150. Kocio ne bi ponovo ni posle mog zvucnog upozorenja kao ni posle onolikog bezanja u desno.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Razumeli su svi sta se desilo, ali ti bi bio kriv da je doslo do udesa. On nije stao jer te je video, video je da si 150m daleko, i izracunao, "ovaj ide max 50Km/h, jer toliko je ogranicenje, = > potrebno mu je 10.8sec da stigne do mene, za to vreme ja sam daalekko, kad ono, evo tebe za 5.4s!!! To je problem, veliki. On nije radio nista nedozvoljeno. Da si isao 50Km/h ne bi morao da menjas svoj nacin voznje, nikako, pogotovo ne naglo. U tome je stvar.
- sasa_f1
Meni je neverovatno da se neko vodi time kad treba da isece put sa prvenstvom prolaza. Sta kao, daleko je, vozi po ogranicenju, nece on skoro, da ne stajem ja?? 

- Vladan
Takav je zakon, a i logicno je. Neces cekati svakog koga vidis. rece neko, u Vojvodini vidis nekog na kilometre. Kad se ukaze mesto dovoljno za ulaz, ides. Ako se desi udes, a vozeno je po ogranicenjima, kriv si. Ako je vozio preko ogranicenja, kriv je onaj sa glavnog puta. Onaj koji nema prvenstvo mora da radi tako da ne prouzrukuje nagle promene rezima voznje ostalih ucesnika, pri tome, pretpostavka je da ti "ostali" postuju zakon. Nema tu mnogo mesta za mudrovanje. Kapiras? Da nisi krsio zakon, on ti ne bi smetao. Jasno je da si ti uzrok, a njegovo smetanje je posledica.
- Deckonja
- Sierra junkie
Ja uvek racunam, masa puta ubrzanje podeljeno sa otporom gravitacionog polja pa sve to na kvadratni koren i kosi presek...uvek upali i eto tako to ide, samo imam jedan mali problem, ustvari, vise problemcic, ne mogu dugo da zaspim a i kad nekako namaknem san na oci pocnem da izracunavam i presabiram...zzzz 

- sasa_f1
Ma mislite sta hocete, dobro znam u kakvoj sam se situaciji nasao i zbog cega... 

- fancy
- Kontakt:
Našao si se u situaciji u kojoj je bio i vozač BMW-a u ovom postu.
Sa njegove tačke gledišta kamikaza se potpuno nerezonski našao ispred njega.
Sa njegove tačke gledišta kamikaza se potpuno nerezonski našao ispred njega.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Poslednji moj post na ovu temu. Kazi mi,jel ti tako razmisljas kada si za volanom? Trebas da se ukljucis negde,pozadi dete,do tebe zena tvoja,ti vidis auto na nekoj udaljenosti,pomislis ogranicenje je 50km/h on mora da ide toliko i krenes? A isti automobil vozio neki ludak 100km/h umesto 50km/h i udari te. Da li bi ti onda bilo bitno to sto je on kriv?Vladan piše:Takav je zakon, a i logicno je. Neces cekati svakog koga vidis. rece neko, u Vojvodini vidis nekog na kilometre. Kad se ukaze mesto dovoljno za ulaz, ides. Ako se desi udes, a vozeno je po ogranicenjima, kriv si. Ako je vozio preko ogranicenja, kriv je onaj sa glavnog puta. Onaj koji nema prvenstvo mora da radi tako da ne prouzrukuje nagle promene rezima voznje ostalih ucesnika, pri tome, pretpostavka je da ti "ostali" postuju zakon. Nema tu mnogo mesta za mudrovanje. Kapiras? Da nisi krsio zakon, on ti ne bi smetao. Jasno je da si ti uzrok, a njegovo smetanje je posledica.
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Ako ja moram sad da racunam u glavi da li cu bezbedno da ga isecem on je mogao do tada da prodje pored mene 1000 x i to da je isao peske a kamoli 100 km/h.

Pa da se bavim matematikom pre bih izracunao i pravio neki uredjak koji ce me preko neke svetlosti u sekundi preneti do cilja a ne da se vozim autom.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- Deckonja
- Sierra junkie
Šinko, to se zove iskustvo, bitno je vezbati i vezbati iiii...samo vezbati 

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ja sam pre par godina imao udes, vozio sam mnogo brzo i lik me je tako isekao. Naravno on je bio kriv.
Da li se ti kretao 20 ili 220 ti imas prvenstvo prolaza i tu je kraj price za takve situacije.
Da li se ti kretao 20 ili 220 ti imas prvenstvo prolaza i tu je kraj price za takve situacije.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
viewtopic.php?f=94&t=19067
- sasa_f1
To i ja pokusavam da objasnim ali ne vredi!! 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
- Vladan
Moj drug je imao suprotno iskustvo. Da li si siguran, naravno da jesi, o tebi se radi, da je bilo prvenstvo prolaza u pitanju, a ne da je taj skretao gde to nije dozvoljeno?BokiRS piše:Ja sam pre par godina imao udes, vozio sam mnogo brzo i lik me je tako isekao. Naravno on je bio kriv.
I sad ako si ti u pravu, mozda je onaj na pancevcu sa 200 na sat prosao kroz trepcuce zeleno, mozda je tako mislio, i pobio one u jugu sto su izlazili, i oni su sami krivi, jer je on u stvari imao prvenstvo.
ali zakon je jasan - moze da skrece i ukljucuje se ako ne uzrokuje nagle promene... ako neko vozi mnogo brzo, uzrok nagle promene, ili cak nemogucnost iste, nije skretanje i ukljucivanje, vec ta brzina. Taj sto vozi brzo, mora po zakonu da vozi tako, da u svakom trenutku moze bezbedno da zaustavi vozilo, itd ... Ma, nema sanse da nije kriv. Al'sto rece kolega gore, dosadilo je ovo kokos - jaje.
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sto samo znaci da taj drugi nije znao da se brani na sudu ili nije imao dobrog advokata.BokiRS piše:Ja sam pre par godina imao udes, vozio sam mnogo brzo i lik me je tako isekao. Naravno on je bio kriv.
NIje bitno da li si vozio brzo ili sporo. Bitan je odnos ogranicenja brzine i tvoje brzine.
AKo si vozio na otvorenom putu 100 a ogranicenje je 80, tada je on kriv, posto je razlika mala i njegova procena je mogla da bude malo pogresna, ali ne dovoljno.
Ako si vozio 180 onda si samo ti kriv, sto uglavnom treba on da dokazuje na sudu, posto se policija vodi jednostavnim parametrima pri sacinjavanju prijave. Za to se trazi vestacenje. Pogledaj recimo: http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q= ... 5Q&cad=rja
Djak pesak