Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:26h

Kenda small block gume, lepo lepo thumbsuph
Na koju foru ti je to neko poklonio bre :D Nadam se da samo nije pozajmljen negde preko pa je zato bio dzabe :P
Fiesta!!

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:32h

A sta mu znaci to "Kenda small block",a bajs je dobio rodjeni burazer u firmi kao poklon za 5 godina rada,tj sva tri radnika su dobila po nov bajs,lep gest od gazde...

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:36h

Gazda za pozeleti, bar bih ja ovo cenio veoooma :)

Kenda - marka, small block - model (zapravo, nisam siguran da li su bas te, ali mi se cini da jesu). A ta guma je dobra zato sto je upotrebljiva i na asfaltu i na terenu, tj neki solidan kompromis, bar ih ljudi hvale. Ja se razmisljam kad potrosim ovaj par sto imam na bajsu mozda takve da uzmem, sem ako opet ne uzmem slik. Videcu vec, imam jos ihahahaj do zamene guma :)
Fiesta!!

dax92

 
Poruka: 7628
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:39h

Auuuu, pa ovo bas malecki bajs. :)
A napred 44-34-24... :doh: Bas pravi MTB.
Fino izgleda, i jako dobar poklon!
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:46h

Nije bas ni toliko mali koliko ti izgleda sa slika, svi cannondale-ovi imaju ovakvu geometriju. Koja na prvi pogled izgleda lose, ali sam video jednog uzivo i sa duzom sticnom izgleda sasvim ok tj upotrebljivo. A za mtb je odlican, sto mu je i namena :)
Fiesta!!

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:48h

Prevedi Dax,sta 44 34 24,kako mislis mali bajs :wtf:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:50h

Cupcanici srednjeg pogona, gleda prenos... Tebe to ne zanima veruj mi :D
A pod mali misli na rastojanje od srednjeg pogona do pocetka sticne (sipke sedista) koje je na uglavnom svim cannondale-ovima malo.
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:52h

Broj zuba na zupcanicima srednjeg pogona. Sto je manje zuba napred, lakse se okrece. Kod mene je 53-39 :doh:

Dule, vidis da je napisao da je M velicina. To je cini mi se 53-53 kod capriola, a moj je 58. :)
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 22:55h

Ma znam, nego samo kazem. :) Jer sam vidjao na cikloberzi ovih cannondale-ova sa nenormalno dugackim sticnama.

Cekaj, tvoj drumski je 58? Koliko si visok? Ja koliko sam skapirao gledajuci neke tabele, valjda se drumski uzima uvek manji ram u odnosu na mtb, za istu velicinu vozaca. E sad, mozda je i to sto sam gledao netacno... :)
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 1. apr. 2012. u 23:04h

Ma, svako ima svoju filozofiju, i prema svojim potrebama bira velicinu bajsa. Ovom mom je kao velicina 58 (iako je izmadju sedista i volana 56.5cm). Visok sam oko 175. Vise volim da sam spusteniji dok vozim, nego da imam grbu na ledjima, i sav se iskrivim. Vidjam bicikliste koji su vidno visi od mene, pa voze na 53-54 velicini bajsa, i to mi smesno izgleda! :D
Za moju visinu po njihovoj filozofiji treba 54 max!
To po meni nije merodavno. Samo da se sedne i provoza malo, pa ces znati koja velicina ti odgovara.

A ono sam napisao vuckiju, nego sam posle video da si i ti pisao. :D

P.S. Ne koristim izraze kao korman, sticna i sl... Ne mogu da se naviknem na njih. Za mene su to volan i slicne stvari. mrgreen
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. apr. 2012. u 23:12h

Ja se privikavam polako, jer eto kad odem na cikloberzu, ako ne razumem sta znace ti izrazi ne razumem ni o cemu ljudi pricaju... Pa sam ih i ja pokupio :D

Sto se velicine tice, slazem se, mada ima necega i u tabelama/preporukama. S druge strane, ja sam uzeo XXL ram koji bi po svim parametrima trebao da mi bude veliki, a ja se preporodio u odnosu na 21' Capriola, razlika velika u udobnosti :)
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » nedelja, 1. apr. 2012. u 23:24h

Za moj ukus je 21" mali bajs. :) Drug je skoro uzeo roadstera te velicine, pa mi je bas nekako mali ram.
Mogu misliti kako je tek tebi bilo... Kao meni kad sam iz Golfa 1.6d seo u Focusa TDCI. mrgreen
Focus ST170
Focus SVT

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » sreda, 4. apr. 2012. u 23:55h

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 5. apr. 2012. u 00:05h

Ma ovaj je pacijent, vozi na autoputu :)
Fiesta!!

dax92

 

Poruka od dax92 » četvrtak, 5. apr. 2012. u 00:18h

svako jutro vidjam nekog pacijenta kako vozi bicikl na obrenovackom. Bas mu se ne zivi...
A ne znam koliko primecujete, ali u poslednje vreme se broj biciklista po gradu bas povecao.
Focus ST170
Focus SVT

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 5. apr. 2012. u 00:21h

To sam i ja primetio, cak i moj lokalni majstor se zali da ne moze da postigne sve bicikle da servisira... Odgovor je veoma prost, skupo gorivo :)
Fiesta!!

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 7. apr. 2012. u 20:33h

Danas presao 116,5km. :)
Juce sam imao peh da mi se izbusila guma na 4-5km od kuce, majstor mi je bio malo blize pa sam isao 2km peske do njega po gumu. A drugar mi je savetovao jos pre nedelju dana da uzmem pumpu i rezervnu gumu, ja sve danas-sutra, dok nisam docekao busnu gumu :D
Danas uzeo pumpu i rezervnu gumu, jos neku boraniju od alata... Moram samo da naucim koliko ulja da stavim na lanac, jer iako sam mislio da sam stavio malo tj dovoljno ulja, ipak sam ga svetski zamastio, ceo bajs mi je u tackicama od ulja :) (a i trenerka)

Dax, sa cime ti cistis lanac? Ja moram da nadjem na netu kako da prepravim jedan link da bih mogao lako da skidam lanac, sad ne znam ni kako da skinem lanac.
Fiesta!!

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 7. apr. 2012. u 20:49h

uzmi onaj za motore i nece ti prskati..a lanac cistis faminom i cetkicom za zube.. :D ali pitanje je za dax-a..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 7. apr. 2012. u 21:14h

Ma opusteno svi mogu da komentarisu :)
Ja sam se razmisljao da ga potopim u pola litre (ili manje, koliko je vec dovoljno za potop) benzina, i pustim par sati da se otkravi.
Koja su to sredstva za motore, gde da ih kupim i koliko kostaju? Potrazio bih sam ali sam umoran i na mobu, mrzi me :)

Kapiram da toga ima u prodavnicama auto delova? Sad sam ga namazao kao nekim "uljem za bicikle", kapiram da je klasicno ulje za sivace masine.

Inace sam danas gledao nekoliko sredstva za odmascivanje na Bubanj Potoku i opet odlucio da mi je benzin nekako efikasniji i isplativiji.
Fiesta!!

pinokio
Poruka: 34
Član foruma od: sreda, 5. okt. 2011. u 22:05h

Biciklizam i biciklisti medju nama :)

Poruka od pinokio » subota, 7. apr. 2012. u 21:26h

dule0911 piše:Ma opusteno svi mogu da komentarisu :)
Ja sam se razmisljao da ga potopim u pola litre (ili manje, koliko je vec dovoljno za potop) benzina, i pustim par sati da se otkravi.
Koja su to sredstva za motore, gde da ih kupim i koliko kostaju? Potrazio bih sam ali sam umoran i na mobu, mrzi me :)
Najbolje resenje za ciscenje je sledece.

Ispuskiraj lanac dok je na bajsu tako da neko drzi bajsmi vrti pedale unazad a ti prskas na sredini lanca krak do zemlje.

Otidji u servis u planetbike i neka ti sa lanca skinu jednu kariku i stave kmc rastavljivu kariku.
Potom podmazi lanac sa weldtite uljem koje ces da kupis kod njih u beloj bocici tako sto ces prvi put posle pranja naneti 20 kapljica na lanac i potom razvrteti preko svih zupcanika.
Potom lanac peri svakih 100 do 200 km.

Alternativno, mozes da ga potopis u malo dizela i potom da ga isperes vodom.

Ne zaboravi da puskiranje kao nacin pranja bajsa ne dolazi u obzir ako ne znas kako se to radi!

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 7. apr. 2012. u 22:12h

ne znam za vas..lanac prsnem (podmazem) po malo na svakih 200km a operem na svakih 500..

dule benzin moze i to ti je najbolje i najpovoljnije resenje i sa nekom kanticom i cetkicom za zube (bar ja tako radim)

za podmazivanje bilo sta u spreju za motor mislim da ce da vrsi posao..(cena okvirno za najskuplji Motul ili Ipon sprej je oko 1200-1500din za 500ml i to meni traje celu sezonu oko 7.000km, ti mozes da uzmes neki osnovni da ne bacas pare na 'race' verzije)

u bgu imas u Mass-u, Guevari, Trion-u pa vidi sta ti je najblize..to su jace radnje verovatno imas i u nekoj lokalnoj..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 7. apr. 2012. u 22:41h

Hvala za info milane thumbsuph
Pogledacu kako se krecu cene pa da vidim sta je najisplativije.

@pinokio
Eh da sam znao da mi to odrade danas sam bio kod njih :) Nema veze za koji dan cu ici opet.
Benzin ne preporucujes za ciscenje ili je dizel bolji? Znam da kad se nesto cisti da dizelom da uvek ostane nekako masno posle toga, zato sam mislio da je benzin bolji.
Pitam zato sto mi masina za puskiranje ne radi pa dobrih 10 godina i nema izgleda da cemo kupiti drugu :( A perionica mi i nije bas blizu, mada kapiram da lancu za tih 2km do iste nece biti nista.
Inace bajs nikad ne perem na taj nacin tj zalivanjem sa vodom tj puskiranjem, ne volim ni kad ostavim bajs negde na servisu pa tako odrade. Naravno ne bude mu nista jer je sve posle toga podmazano, ali svejedno uvek mi negde u glavi stoji "a sta ako je zaboravio da podmaze a sprao svu mast", itd... :)
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 7. apr. 2012. u 22:45h

ne znam kako mislite da odmastite lanac samo sa 'puskiranjem'..

sent from white land..

dule0911

 

Poruka od dule0911 » subota, 7. apr. 2012. u 22:50h

Pa dobro kad je pod pritiskom spasce, pod uslovom da naslage nisu stare 5 godina :D

Inace ja sad kad sam podmazivao sam stavio kap ulja u svaku spojku, sad vidim da je to previse kad ide 20 kapljica na ceo lanac :D
U stvari, vidim i sam to, ceo bajs mi je usvinjen od ulja, a i trenerka :D
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » subota, 7. apr. 2012. u 22:55h

ma kakav pritisak..imam kuci masinu za pranje pa perem cetkicom..masinom na kraju isperem sredstvo sa lanca..sa masinom ne moze auto da se opere a da se ne uzme sundjer a ne jos zamascen lanac..

sprej za lanac nije toliko tecan i dobro prijanja uz lanac..ulje nije dobro jer brzo sleti sa bitnih delova lanca na tvoju trenerku..

sent from white land..

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“