Download (programi, igrice, softveri).....
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
Ko mu brani da ima više od jednog programa pa da šalta po volji. Garmin XT za unutrašnjost Srbije i šetnju van asfalta (postoji gomila topografskih mapa za tu platformu), iGo 8 ili iGo Primo za BGD, Google Maps generalno ako se posumnja u verodostojnost prethodnih... i vozi Miško.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ne može ništa proći bez problema...
Sinoć primjetim da mi Firefox zeza, npr. ako pustim klip s youtuba sjecka, ako skrolujem stranicu ide sporo, naročito ako ima dosta slika, kada na forumu pišem, napišem cjelu rječ, a ono tek onda ispiše, smajlići se ponašaju retardirano, tj. isto sjeckaju kao i youtube.
Oper, Chrome ili IE, rade normalno.
I onda sam malo gledao šta može da bude. Ako ostavim da mi se grafiak prebacuje sama (Intel HD3000 i AMD Radeon 6490M) onda tako zaebava, ako prebacim sam da koristi samo Intel ili samo AMD grafiku onda ide bez problema.
Da li je neko od vas imao ovakav problem i da li ga je rješio?
Ne koristi mi se drugi browser, jer baš sam se navikao na Firefox.
A isto tako me mrzi da svaki put kada mi treba prebacujem ja sam grafiku.
Sinoć primjetim da mi Firefox zeza, npr. ako pustim klip s youtuba sjecka, ako skrolujem stranicu ide sporo, naročito ako ima dosta slika, kada na forumu pišem, napišem cjelu rječ, a ono tek onda ispiše, smajlići se ponašaju retardirano, tj. isto sjeckaju kao i youtube.
Oper, Chrome ili IE, rade normalno.
I onda sam malo gledao šta može da bude. Ako ostavim da mi se grafiak prebacuje sama (Intel HD3000 i AMD Radeon 6490M) onda tako zaebava, ako prebacim sam da koristi samo Intel ili samo AMD grafiku onda ide bez problema.
Da li je neko od vas imao ovakav problem i da li ga je rješio?
Ne koristi mi se drugi browser, jer baš sam se navikao na Firefox.

A isto tako me mrzi da svaki put kada mi treba prebacujem ja sam grafiku.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- BojanM
- BOFH
Proveri da li ti je uključena hardverska akceleracija kada ti je podešavanje drajvera na automatskom načinu prebacivanja...
http://blog.mozilla.com/joe/2010/11/10/ ... eleration/
Znaš koliko je lako odvići se od Firefox-a? Prelako.
http://blog.mozilla.com/joe/2010/11/10/ ... eleration/
Znaš koliko je lako odvići se od Firefox-a? Prelako.

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Da to je to. Samo pazi ovo.
Kad je podešeno da sam prebacuje grafičke onda za Hardwere acceleration piše 0. Ako je podešeno da ja sam biram koju ću grafiku da koristim onda za H. Acc. piše 1.
Izgleda da ebu driveri. Znači jedino rešenje je čekai i moliti Boga izbace nove drivere ili novu verziju FF da to poprave.
Pa nije da se teško odvići, ali nije ni lako.
Ako ovo nastavi ovako da hebe, prebacujem se opet na Operu ili na Chrome.
Kad je podešeno da sam prebacuje grafičke onda za Hardwere acceleration piše 0. Ako je podešeno da ja sam biram koju ću grafiku da koristim onda za H. Acc. piše 1.
Izgleda da ebu driveri. Znači jedino rešenje je čekai i moliti Boga izbace nove drivere ili novu verziju FF da to poprave.

Pa nije da se teško odvići, ali nije ni lako.

Ako ovo nastavi ovako da hebe, prebacujem se opet na Operu ili na Chrome.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a kako da apdejtujem graficku..meni to trazi..?
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Koji je operativni sistem? Ako je windows 7 trebalo bi da sam skine sa neta driver,...vidi koja je graficka pa nadji driver na sajtu proizvodjaca i instaliraj ga
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- milan_gt
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kako meni para usi (ustvari oci) kad procitam AMD grafika ili AMD Radeon 
ATI a ne AMD (bez obzira ko je koga kupio itd...)

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
Bole, slažem se, ali vreme je na nekom drugom koloseku... Adobe (a ne Macromedia) Flash, Google (a ne Where 2) Maps... ima primera koliko god treba. 

pozdrav, Bojan

- milan_gt
nesto sam cackao pa mi lakse bilo da odradim system restore..medjutim Nod32 4 kaze na nije apdejtovan, kad kliknem na apdejt on kaze da mu ne treba apdejt..a opet kaze da je out of date? 

- BojanM
- BOFH
Sačekaj do sutra, trebalo bi da se reši samo od sebe.
pozdrav, Bojan

- milan_gt
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Ati brend je odavno ukinut, to sto su neki sentimentalni je druga stvar....mbole piše:Kako meni para usi (ustvari oci) kad procitam AMD grafika ili AMD Radeon

- mbole
Vec par dana mi nesto stuca komp, vec je pocela pomalo da radi paranoja... da nije neki virus... mada ne spadam u rizicnu grupu sto bi se reklo.
Pre jedno sat vremena odjedared BSOD ati... trt mrt.
Aha, sad znam sta ti je, bice da je pacovan ATI drajver (glumi FireGl iako je ustvari Radeon, zbog solidworks-a).
Krene iz restarta i nesto mi mnogo sporo proalazi diskove. Hmmmm ... sad stvarno znam sta ti je
Otvorim, i nadjem grrrrdnu gomilu stroke na svim ventilatorima koji postoje u racunaru (a kod mene ih ima prilicno). Naravno ocistim sve koji su vidljivi, ali i izvadim video karticu napolje, skinem smesni limeni poklopac sa reklamom i ispod toga vidim potpuno zacepljen hladnjak (i nakon 5 minuta od gasenja, koliko je trebalo da iscupam karticu, bila je vrela).
Malo usisivaca, malo cetkice (za kompresor ipak moram da odem do kuma, a malo je kasno)...
Radi ko satic.
Elem, ako vam racunar iznenada uspori, prvo objasnite zeni da mora redovnije da brise prasinu po kuci
onda ga otvorite i izduvajte, usisajte... pa tek onda trazite gremline.
Pre jedno sat vremena odjedared BSOD ati... trt mrt.
Aha, sad znam sta ti je, bice da je pacovan ATI drajver (glumi FireGl iako je ustvari Radeon, zbog solidworks-a).
Krene iz restarta i nesto mi mnogo sporo proalazi diskove. Hmmmm ... sad stvarno znam sta ti je

Otvorim, i nadjem grrrrdnu gomilu stroke na svim ventilatorima koji postoje u racunaru (a kod mene ih ima prilicno). Naravno ocistim sve koji su vidljivi, ali i izvadim video karticu napolje, skinem smesni limeni poklopac sa reklamom i ispod toga vidim potpuno zacepljen hladnjak (i nakon 5 minuta od gasenja, koliko je trebalo da iscupam karticu, bila je vrela).
Malo usisivaca, malo cetkice (za kompresor ipak moram da odem do kuma, a malo je kasno)...
Radi ko satic.
Elem, ako vam racunar iznenada uspori, prvo objasnite zeni da mora redovnije da brise prasinu po kuci

Djak pesak 

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ja na svakih par meseci cistim prasinu , preventivno. Doduše ,cujem i pocoolerima da vise rade,mogao bi sutra to da obavim,vrememu je.
- BojanM
- BOFH
Koliko god žena revnosno i religiozno pristupala problemu prašine u kući, ako ti usisivač zvani PC radi dobar deo dana, on će skupljati prašinu revnosnije od nje.
Nego, uvrstiš lepo prove(t)ravanje stanja u kućištu u "redovno održavanje" bar 2x godišnje i ne bi trebalo da bude problema.

Nego, uvrstiš lepo prove(t)ravanje stanja u kućištu u "redovno održavanje" bar 2x godišnje i ne bi trebalo da bude problema.
pozdrav, Bojan

- mbole
2X je bilo vise nego dovoljno dok sam ziveo u Zemunu.
Nica-Bataj-Nica jednostavno ima mnogo vise prasine u vazduhu (valjda zbog blizine velikog porostora pod njivama unaokolo), tako da sad ni svaka 3 meseca nije dovoljno.
Nica-Bataj-Nica jednostavno ima mnogo vise prasine u vazduhu (valjda zbog blizine velikog porostora pod njivama unaokolo), tako da sad ni svaka 3 meseca nije dovoljno.
Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Za urađeje sa kulerima najgore su prostorije gdje se puši.
Ćaletu često dolaze takvi uređaji na popravke gdje su sve komponente ''uljepljene'' od dima. 80% tih uređaja je iz kancelarija ili kafića.
Ćaletu često dolaze takvi uređaji na popravke gdje su sve komponente ''uljepljene'' od dima. 80% tih uređaja je iz kancelarija ili kafića.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Kad vam se jedini ventilator u kucistu vrti na 500 obrtaja kao i meni, probleme sa prasinom nemate 
Tj imate, pada prasina na kuciste tog ventilatora... I to je to

Tj imate, pada prasina na kuciste tog ventilatora... I to je to

Fiesta!!
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
A neko ima i filtere za prasinu na kucistu 

- dule0911
-
- BojanM
- BOFH
Ne znam šta je gore, čistiti/menjati filter (koji BTW zadržava samo najkrupnije čestice, a ona fina prašina koja i guši kulere i dalje prolazi) ili jednostavno periodično izneti kućište napolje i potpaliti kompresor... Nekako mi je to sa filterima dupli posao.
pozdrav, Bojan

- dule0911
-
Ja sam u komp koji moram da cistim, stavio nekoliko filtera i opet ga redovno izduvavam, doduse malo redje nego da nemam filtere.
Okreni/obrni, kompresor rules
Okreni/obrni, kompresor rules

Fiesta!!
- BojanM
- BOFH
Meni je cela prednja strana kućišta "filter" (Cooler Master, ljubi ih majka) i jeste da je nešto ređe održavanje nego inače, ali mislim da bih mogao i bez toga.
Enivejz, ko koristi Google Maps & voli stare računare, ovo će mu verovatno biti interesantno...

Gore-desno gde se bira vrsta prikaza mape, odaberite Quest.

Enivejz, ko koristi Google Maps & voli stare računare, ovo će mu verovatno biti interesantno...

Gore-desno gde se bira vrsta prikaza mape, odaberite Quest.

pozdrav, Bojan