Fiesta 1.3i ne gasi lampicu ulja
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 30
- Član foruma od: subota, 10. jul 2010. u 16:23h
Fiesta 1.3i ne gasi lampicu ulja
Poštovanje kolege imam jedan problem s mojom fiestom pa prije nego odem kod meštra zanima me ima li nešto da ja
mogu napravit ,naime događa se sljedeće od zadnjeg mjenjanja ulja i filtera ulja auto kad je hladan mi sporije gasi lampicu
ulja (treba mu cca 1 sec. dok je to bilo prije odmah u tjeku verglanja znači u onu sekundu dok bi zaverglao pri paljenu odmah bi je ugasio)
,a večeras mi se dogodilo da je uopće nije htio ugasit dok nisam dao malo gasa!
Ako ga poslje toga odmah ugasim pa upalim lampicu gasi instantno odmah!
I recimo još jedan podatak neznam jel važan ali kad ugasim auto pa odmah vratim kontakt lampica od ulja zasvjetli tek nakon 2-3 sekunde
što bi značilo da negubi nigdje pritisak ulja ili se varam!?
Inače auto se ponaša normalno netroši ulje ne dimi ...
E da radi se o Fiesti 1.3i EFI 37KW 96g. MK4
mogu napravit ,naime događa se sljedeće od zadnjeg mjenjanja ulja i filtera ulja auto kad je hladan mi sporije gasi lampicu
ulja (treba mu cca 1 sec. dok je to bilo prije odmah u tjeku verglanja znači u onu sekundu dok bi zaverglao pri paljenu odmah bi je ugasio)
,a večeras mi se dogodilo da je uopće nije htio ugasit dok nisam dao malo gasa!
Ako ga poslje toga odmah ugasim pa upalim lampicu gasi instantno odmah!
I recimo još jedan podatak neznam jel važan ali kad ugasim auto pa odmah vratim kontakt lampica od ulja zasvjetli tek nakon 2-3 sekunde
što bi značilo da negubi nigdje pritisak ulja ili se varam!?
Inače auto se ponaša normalno netroši ulje ne dimi ...
E da radi se o Fiesti 1.3i EFI 37KW 96g. MK4
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Re: Fiesta 1.3i ne gasi lampicu ulja
moze biti do filtera ulja..pusti ulje da se slije u karter pa pri palenju najprije treba da nalije njega...
-
Pomislio sam i ja na to al je ovo prvi put da mi se događa kolko uopće smje auto radit tako da mu se nešto nedesi
Jel moguće možda da je filter defektan?
Jel moguće možda da je filter defektan?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5055
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
To je najverovatnije do ulja,hoce ulje da se degradira preko zime zbog vlage i kondenzacije,zato je pozeljna zamena kad ovako otopli.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Ulje je promjenjeno prije niti mjesec dana tad su kod nas temperature već bile normalne auto je kod mene već 5 godina i nikad nisam imao sličnih problema do ove zamjene ulja e da zaboravio sam napomenut odmah nakon izmjene ulja pri prvom
paljenju mi nije htio odmah ugasiti lampicu kao prije nego tek nakon 2-3sec.
paljenju mi nije htio odmah ugasiti lampicu kao prije nego tek nakon 2-3sec.
- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
90% da filter ulja nije kako treba, a moguce je da su kao posledica toga nastali krupniji problemi.
Posledice mogu da budu jako ozbiljne (prvi stradaju lezajevi radilice).
Zameni prvo filter, posto je to jeftino, a ako i dalje nastavi, onda vec mora da se pozabavi majstor time, posto je paleta moguceg usroka siroka (od najbanalnijeg djubreta u karteru, preko propale pumpe za ulje, pa do istrosenih lezajeva radilice).
PS
Pozdrav za Sinj (a narocito za Sinjanke
), tamo sam sluzio vojsku neke davne 1981/82, stara kasarna u centru (vise se i ne secam kako se zvala) 
Posledice mogu da budu jako ozbiljne (prvi stradaju lezajevi radilice).
Zameni prvo filter, posto je to jeftino, a ako i dalje nastavi, onda vec mora da se pozabavi majstor time, posto je paleta moguceg usroka siroka (od najbanalnijeg djubreta u karteru, preko propale pumpe za ulje, pa do istrosenih lezajeva radilice).
PS
Pozdrav za Sinj (a narocito za Sinjanke

Djak pesak 

-
Tnx danas ću odmah promjenit novi filter pa ćemo vidit jel šta bolje , jel pumpa ima neko sito na sebi u karteru možda se nakupilo nečistoće na njemu pa
radi probleme mislo sam neki dan skidat karter ali sam odustao pošto mi se čini da se dio kartera zavlači u getrbu pa bi trebao nju najprije skinuti ili sam možda u krivu ima li
ko stručniji da je već skidao da mi objasni postupak ??!
Ako je baš u centru (uz glavnu cestu) onda je Tadija Anušić
pozdrav i tebi
radi probleme mislo sam neki dan skidat karter ali sam odustao pošto mi se čini da se dio kartera zavlači u getrbu pa bi trebao nju najprije skinuti ili sam možda u krivu ima li
ko stručniji da je već skidao da mi objasni postupak ??!
Ako je baš u centru (uz glavnu cestu) onda je Tadija Anušić

- mbole
- Poruka: 14984
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Jeste ta je.
Bile su dve, ta stara i jedna nova, islo se negde uzbrdo (cini mi se da su je zvali "Kula"). Joj sto je bilo hladno u ovoj staroj... nije imala nikakvo grejanje, a kad dune bura...
Pumpa ima sito, al zaista ne znam dal na fiesti moze da se skine karter a da se ne dira menjac.
Bile su dve, ta stara i jedna nova, islo se negde uzbrdo (cini mi se da su je zvali "Kula"). Joj sto je bilo hladno u ovoj staroj... nije imala nikakvo grejanje, a kad dune bura...
Pumpa ima sito, al zaista ne znam dal na fiesti moze da se skine karter a da se ne dira menjac.
Djak pesak 

-
Evo samo da javim izgleda da je bilo do filtera promjenio sam novi i evo već tri dana lampicu gasi instantno odmah kao i prije!
Hvala svima na pomoći!
Hvala svima na pomoći!