Eskort 1.1 laser problem sa cukanjem u motoru
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 6
- Član foruma od: četvrtak, 22. mar. 2012. u 17:40h
Eskort 1.1 laser problem sa cukanjem u motoru
Cao drustvo ...... do skoro sam vozio yugo 55 dok ga nisam zamenio za Ford Eskort 1.1 laser 84' god, i tu krece moj problem ..... ford radi kao sat na ler ali kao dizel a ne kao benzinac, i ima velikih vibracija u kabini kada mu dodam i oduzmem gas !!kada dodam gas, cukaranje prelazi u brujanje motora!!! na yugu sam sam radio generalku,ali ovde je na lanac i lancanike a ja to nisam radio nikad !! molim vas ako ima neko neku sugestiju šta da radim!
hvala unapred
pozdrav
MOD EDIT: Bez fejsbuk-pravopisa, ako je IKAKO moguće. Ne piše se welikih, wibracija, was, shta... imaš celu, normalnu tastaturu pred sobom, "piši kao što govoriš" ili menjaj slova sa dijakriticima (čćšđž) najbližim ekvivalentima (csdz).
hvala unapred
pozdrav
MOD EDIT: Bez fejsbuk-pravopisa, ako je IKAKO moguće. Ne piše se welikih, wibracija, was, shta... imaš celu, normalnu tastaturu pred sobom, "piši kao što govoriš" ili menjaj slova sa dijakriticima (čćšđž) najbližim ekvivalentima (csdz).
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
Re: Eskort 1.1 laser problem sa cukanjem u motoru
uradio si generalku na yugu..????????. sta si na eskortu proverio povodom tog brujanja, cukanja, vibracija....ima li varnice na svim svecicama? da li tebi trokira auto ili..? ne bi bilo lose da usnimis to cukaranje i brujanje pa postavis ovde da cujemo..
edit: da li da ti poverujem da si radio generalnu???? ja licno - neverujem. znas da uzubis kais, a neznas lanac i lancanike?
edit: da li da ti poverujem da si radio generalnu???? ja licno - neverujem. znas da uzubis kais, a neznas lanac i lancanike?
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
negdje se dodiruje motor karoserije..propao neki nosac ili se izduv dodiruje ili nesto toga tipa...
a lanac ili remen,isti ti vrag,i jedno i drugo ima repere,zupcenje i te fore i fazone...
a lanac ili remen,isti ti vrag,i jedno i drugo ima repere,zupcenje i te fore i fazone...
-
ma ima varnica, sve je ok ,mirno radi ,lepo prima gas,ne trokira!!!kada skinem kabl sa prve svecice cuje se kao da nesto lupkastefan milanov piše:uradio si generalku na yugu..????????. sta si na eskortu proverio povodom tog brujanja, cukanja, vibracija....ima li varnice na svim svecicama? da li tebi trokira auto ili..? ne bi bilo lose da usnimis to cukaranje i brujanje pa postavis ovde da cujemo..
imam sumnje da je u gornjoj pesnici procukao...... a sto se tice uzubljivanja nikada nisam imao dodira sa motorima na lanac ilancanik,zato nzm !! vozio sam zastavu 128 a zatim yuga 55, izato znam da odradim generalkuu na njemu , a sa ovim se susrecem prvi put!!!pa me je strah sam da rasturim !
-
pa kazem ,nikad to nisam radio i nesmen sam da se nahvatam da radim sam , sve drugo mogu , varenje ,farbanje i td.,a sto se tice nosaca i auspuha ,provereno ,nosaci su ok , a auspul ne dodiruje ,samo motor pravi velike vibracije , sumnjam da je procukao na 1 cilindar u gonju pesnicu, jer kad skinem kabl sa 1 svecice , pocne da se cuje malo lupkanje,a sa dodavanjem gasa , prelazi u brujanje i vibriranje!!!goja piše:negdje se dodiruje motor karoserije..propao neki nosac ili se izduv dodiruje ili nesto toga tipa...
- stefan milanov
malo mi je cudno sto odmah sumnjas na tako (ae da ga nazovem) tezak kvar, ali cim imas takav utisak, onda- karter dole pa ces videti da li je problem u gornjoj tj maloj pesnici.. mada..sto se tice zubljenja lanca i lancanika, slobodno radi- dobices svu pomoc oko toga (slike, savete, predloge, sugestije)..samo napred
-
evo potrebna mi je mala pomoc,prvo da proverim ventile, mozesh li mi reci na koliko se steluju ventili kod mog forda,pa kad to proverim idem dalje !!! resicu ga pa makar odradio punu generalnu,ali to je ono bash na kraju!!! inace ne odustajem tako lako!!!znaci interesuje me da proverim sa spiunom klackalice, samo mi reci koliki zazor treba da bude???stefan milanov piše:malo mi je cudno sto odmah sumnjas na tako (ae da ga nazovem) tezak kvar, ali cim imas takav utisak, onda- karter dole pa ces videti da li je problem u gornjoj tj maloj pesnici.. mada..sto se tice zubljenja lanca i lancanika, slobodno radi- dobices svu pomoc oko toga (slike, savete, predloge, sugestije)..samo napred
hvala unapreddd ....

- doca80
- Poruka: 183
- Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h
hoce kod njih da se jako brzo rasteluju ventili,i da lupkaju kao blesavi
pa da pomislis da je motor prolupao...mislim da kod njega ide usisni 0,22,izduvni 0.59, ali definitivno neces pogresiti ako stavis 0,20-0,50,i nadam se da znas redosled stelovanja kod njega 

Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 23. mar. 2012. u 17:27h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju!
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju!
-
lelleee... bolje da nisam ni otvarao poklopac klackalica... unutra je toliki garez, delici od srubljenih gumica ventila, nije ni cudo sto cokoce kad nema tri gumice... znaci obrada glave... uh, bitno da nije procukao motor... kad vec skidam glavu, kupicu novi lanac i lancanike, ventile, obraditi siceve, staviti nove gumice i bice kao nov....
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 23. mar. 2012. u 17:33h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju! (aman ljudi koji vam je :D)
Razlog: Ne citiraj poruku iznad svoje, podrazumeva se da odgovaraš na nju! (aman ljudi koji vam je :D)
- doca80
a kad skines glavu moci ces vizuelno da vidis u kakvom su stanju cilindri,i sl,pa po potrebi i tu da sredis nesto ako zatreba
. aj srecni radovi:)
MOD EDIT: Treći put u tri uzastopne poruke: Ne citiraj post iznad svog, podrazumeva se da odgovaraš na njega!

MOD EDIT: Treći put u tri uzastopne poruke: Ne citiraj post iznad svog, podrazumeva se da odgovaraš na njega!
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 23. mar. 2012. u 18:28h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Missim stvarno.
Razlog: Missim stvarno.
- stefan milanov
druze.. radio si generalke (kako pises, sto podrazumeva da imas iole - da ne kazem dovoljno znanja o motorima i autima).. nije mi jasno kako si moga o da kupis auto u takvom stanju kakvim ga sad predstavljas? ako imas znanja da odradis generalnu (makar i na yugu), neshvatljivo mi je da kupis forda koji tako lupa, koji nema pola gumica na ventilima (pa zbog toga dimi ko blesav),ne lupa motor zato sto mu fale gumice, nemora skidanje glave da se zamene gumice ali.. pa.. ma...milosjovic1989 piše:lelleee... bolje da nisam ni otvarao poklopac klackalica... unutra je toliki garez, delici od srubljenih gumica ventila, nije ni cudo sto cokoce kad nema tri gumice... znaci obrada glave... uh, bitno da nije procukao motor... kad vec skidam glavu, kupicu novi lanac i lancanike, ventile, obraditi siceve, staviti nove gumice i bice kao nov....

- doca80
ok,izvinjavam se,nisam znao da je to protiv pravila foruma,pridrzavacu se ovog pravila od sadaMOD EDIT: Treći put u tri uzastopne poruke: Ne citiraj post iznad svog, podrazumeva se da odgovaraš na njega!

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
dela pa citiraj jos jednom..pa gde si ti doca sto godina.. 

- doca80
heheheh,ali ovaj put nisam citirao post iznad mog,nego DRUGI post iznad mog
...a i stvarno nisam znao da ovde to protiv pravila... 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a jel'da je logicno? 

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
alaj si ti milose u nekom spidu...