Pa to je taj gore sto sam probao sto mi je upropastio ,i napravio jednu od 450 g, umesto da merguje. 2 puhta sam izveo isti proces.Vladan piše:EASEUS partition master - HOME, taj je freeRS_cabrio piše:Kako da spojim dve particije istog hard diska u jednu,a da ne izgubim podatke. Koristio sam dva puta http://www.partition-tool.com/personal.htm ali je rezultat bezvezan,umesto da spoji, on mi napravi jos vecu drugu particiju. Jel ima nešto provereno da ne trošim vreme na ovo? NEKI PARTITION MAGIC IL TAKO NEŠTO ČEGA IMA FREE:::NEDEREM SE NEGO MI ZAGLAVIO CAPS LOCK:
Download (programi, igrice, softveri).....
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ako imaš prostora iskopiraj podatke sa manje particije na veću i onda uradi extend iz Disk Management-a.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Izvini, nisam proveravao tvoj link, a menije EASEUS ranije puno pomogao.RS_cabrio piše:Pa to je taj gore sto sam probao sto mi je upropastio ,i napravio jednu od 450 g, umesto da merguje. 2 puhta sam izveo isti proces.Vladan piše:EASEUS partition master - HOME, taj je freeRS_cabrio piše:Kako da spojim dve particije istog hard diska u jednu,a da ne izgubim podatke. Koristio sam dva puta http://www.partition-tool.com/personal.htm ali je rezultat bezvezan,umesto da spoji, on mi napravi jos vecu drugu particiju. Jel ima nešto provereno da ne trošim vreme na ovo? NEKI PARTITION MAGIC IL TAKO NEŠTO ČEGA IMA FREE:::NEDEREM SE NEGO MI ZAGLAVIO CAPS LOCK:
-
- Ljubitelj životinja
evo kopiram,al vidimda ce da traje. a pritom mi ne da,jer trazi permissions,pa treba prvo to da resim. Jel ima neki tutorial za extend in win 7 ,da ne upropastim jos nesto?BojanM piše:Ako imaš prostora iskopiraj podatke sa manje particije na veću i onda uradi extend iz Disk Management-a.
- BojanM
- BOFH
http://www.sevenforums.com/tutorials/26 ... xtend.html
Samo pazi, sad si me malo zbunio tim permission-ima... ako ti je sedmica instalirana na manjoj particiji, to (logično) neće da može.
A ako su samo dozvole tipa "move this read-only file" kopiraj Total Commander-om pa imaš opcije "yes to all". 
Samo pazi, sad si me malo zbunio tim permission-ima... ako ti je sedmica instalirana na manjoj particiji, to (logično) neće da može.

pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
sredio sma pre neki dan te perimisije,ali kad je ovaj drndo oko particija,opet problem. videcu sada
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Danas sam kupio HP ProBook 4530s
Konfiguracija:
- Intel i5 - 2430M 2.4 GHz, TubroBoost do 3.0 GHz
- 4 GB DDR3 (uskoro ću kupiti još 4 GB)
- Intel HD3000 i AMD Radeon 6490M 1 GB GDDR5
- 640 GB HDD
- Wireless, Bluetooth 3.0
- 1xUSB 3.0 i 3xUSB 2.0
Instalirao sam Windows 7, orginalni, licenciran na dve godine.
Kućište kvalitetno, nije plastika, nego aluminiom, lagan je u odnosu na moj stari laptop. Danas sam se cjeli dan zezao oko instaliranja programa i još nisam sve završio.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Fino, sad mozes igrati i poneku noviju igricu
..ono sa carinom itd. otpada?

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sta ce ti? Nisam siguran da win uopste moze da "vidi" toliko...Iosis piše:4 GB DDR3 (uskoro ću kupiti još 4 GB)
- BojanM
- BOFH
64-bitni svakako da može.
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Treba mi zbog ArchiCADa, kada ubacim mnogo stvari nauni RAM. A trebat će mi kad tad više, pa bolje sada da uzmem nego kao što mi bilo sa DDR2.
Sad je jeftinija DDR3 od DDR2 za istu količinu memorije. Instalirao sam orginalni Win 7 64bit, preko faksa dobijamo besplatno na 2 godine licencu.
Čedo imaš PP. A nije to toliko zbog igrica, kupio sam ga više zbog baterije koja po specifikaciji drži 6 sati, naravno to je neka minimalna potrošnja. Ali i normalno korištenje je sasvim dovoljno, kolega na faksu je uzeo isti ovakav, samo sa i3 procesorom. Kod njega izdržala baterija oko 4 sata i to:
1.5 sat AutoCAD + Word
2.5 sata gledanja filma preko neta + još neka zezanja po youtubu i netu.

Čedo imaš PP. A nije to toliko zbog igrica, kupio sam ga više zbog baterije koja po specifikaciji drži 6 sati, naravno to je neka minimalna potrošnja. Ali i normalno korištenje je sasvim dovoljno, kolega na faksu je uzeo isti ovakav, samo sa i3 procesorom. Kod njega izdržala baterija oko 4 sata i to:
1.5 sat AutoCAD + Word
2.5 sata gledanja filma preko neta + još neka zezanja po youtubu i netu.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Odlicna konfiguracija za laptop, neka te dugo sluzi
Nadam se da imas u drajverima da podesis da ti ati grafiku pali samo u igrama i graficki zahtevnim programima koji mogu da je iskoriste. Mislim, da dzabe ne trosi struju svo vreme...
@imenjak
Eh, nekima je i 8gb premalo, veruj mi
Sve zavisi kakve programer koristis, ali ako ti komp treba za posao i neke malo zahtevnije stvari, i 8gb nije nista.

Nadam se da imas u drajverima da podesis da ti ati grafiku pali samo u igrama i graficki zahtevnim programima koji mogu da je iskoriste. Mislim, da dzabe ne trosi struju svo vreme...
@imenjak
Eh, nekima je i 8gb premalo, veruj mi

Fiesta!!
- Iosis
- VIP
Hvala Dule!
Da instalirao sam drivere, ima to da prebacuje sa Intelove na AMDovu grafiku. Ima opcija da sam prebacuje, a mogu i ja ručno.
HP nudi baš dosta programa za kojekakve sitnice, dobio sam uz njega Power assistant pa pokazuje koliko trenutno troši energije. U normalnom radu je 15-20W.
Ima još stvar koja mi se mnogo sviđa, HP Quick Web, ako je komp ugašen, ima posebno dugmence, pritisneš ga i pali se komp, ali ne diže Windows nego neki HPov OS, tu imaju ono osnovne stvari, net, Skype, kalendar, a ono najvažnije podigne taj sistem za 15 sekundi.
Idealno za nešto na brzaka pogledati na netu ako si u gradu.
Nisam probao da i može muzika i video.

Da instalirao sam drivere, ima to da prebacuje sa Intelove na AMDovu grafiku. Ima opcija da sam prebacuje, a mogu i ja ručno.
HP nudi baš dosta programa za kojekakve sitnice, dobio sam uz njega Power assistant pa pokazuje koliko trenutno troši energije. U normalnom radu je 15-20W.
Ima još stvar koja mi se mnogo sviđa, HP Quick Web, ako je komp ugašen, ima posebno dugmence, pritisneš ga i pali se komp, ali ne diže Windows nego neki HPov OS, tu imaju ono osnovne stvari, net, Skype, kalendar, a ono najvažnije podigne taj sistem za 15 sekundi.

Nisam probao da i može muzika i video.
-
- Poruka: 418
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h
Koje brzine izvlacis na usb3.0 portu sa onim tvojim Transcendom?
Uzeh 16GB pre neki dan pa mi je peak bio oko 52MB/s down stream sa nje ali mislim da moze to i bolje....
Uzeh 16GB pre neki dan pa mi je peak bio oko 52MB/s down stream sa nje ali mislim da moze to i bolje....
- Iosis
- VIP
Nisam ništa nabacivao na njega preko USB 3.0, jesam samo sa flasha na lap i postizao je 59 MB/s.
Isprobat ću i to, danas sam cjeli dan se ebavao oko programa i štimanja itd.
Isprobat ću i to, danas sam cjeli dan se ebavao oko programa i štimanja itd.

-
- Ljubitelj životinja
jel neko koristi GPS navigaciju za windows mobile telefone?
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Google Maps ja koristim.. Stavljao sam iGo ali nisam mogao da ga nateram da nadje satelit,pa sam batalio,gugl mape mi vrse posao..

Sta znam,Premiere i Photoshop se kod mene vrte,nista zahtevnije,i ni sa 32-bitnom sedmicom koja vidi samo 3GB rama nisam imao problema,a kamoli od kada mi je fax kao Lososu dao dzabe sve Microsoftove proizvode pa furam 64-bitni...dule0911 piše:Eh, nekima je i 8gb premalo, veruj mi Sve zavisi kakve programer koristis, ali ako ti komp treba za posao i neke malo zahtevnije stvari, i 8gb nije nista.

- dule0911
-
Photoshop sto vise rama imas, vise ce koristi od istog i naravno brze raditi 
Ja mislim da sam jedini kome fax isto tako obezbedjuje licenciran softver, ali preferiram pirate
Mrzi me da se smaram sa kljucevima i reaktivacijama, kad mi sa piratom sve identicno radi

Ja mislim da sam jedini kome fax isto tako obezbedjuje licenciran softver, ali preferiram pirate

Mrzi me da se smaram sa kljucevima i reaktivacijama, kad mi sa piratom sve identicno radi

Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
kolko je precizan google maps za unutrašnjost Srbije?
- BojanM
- BOFH
Osrednje precizan, ali ne očekuj navigaciju do kućnog broja.
pozdrav, Bojan

-
- Ljubitelj životinja
Kakav je u poređenju sa Igo?
- BojanM
- BOFH
Pojma nemam, što se iGo tiče većina mesta u istočnoj srbiji imaju samo glavnu džadu i obris teritorije grada, nikakve ulice
Tu je već Garmin u debeloj prednosti, ali za BGD kažu da nije nešto.

pozdrav, Bojan

- dule0911
-
Garmin kroz BGD opusteno navodi kroz jednosmerne ulice u kontra smeru.
Ali zato kad sam isao u Budimpestu me je savrseno navodio.
Ali zato kad sam isao u Budimpestu me je savrseno navodio.
Fiesta!!
-
- Ljubitelj životinja
treba mi za prijatelja nesto za windows mobile.
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
pratio sam do IGO 8.3, bio je ubedljivo najlaksi za upotrebu. Garmin mobile logika je uzasna, ali su mape detaljne. Morao sam da predjem na Garmin posto sam samo to nasao za Nokiu, a na HP Travel Mate, ili tako nesto, PPCu sa win mobile 5, razbio mi se ekran, da ne pricam kako. Mogu sad da pokupim jednog prastarog ASUS PPCa sa win mobile 3.0, pa se mozda vratim na IGO.RS_cabrio piše:treba mi za prijatelja nesto za windows mobile.