Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Balans zvucnika

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Re: Balans zvucnika

Poruka od draganrakovica » nedelja, 18. mar. 2012. u 08:56h

Evo da se i ja uključim. Na mojoj granadi 82.god. imao sam isti uredjaj, kao i na scorpiu 86.god. Na granadi je bio original "blaunpunkt" radio, i to je funkcionisalo odlično dok ja nisam hteo da promenim radio. Kupim neki "Soni" CD. Vidim ja da to i nije baš jednostavno povezati. Sve pogodim + na plus - na -. DObijam zvuk na zvučnicima, prebacuje, ali čuju se kao kineski tranzistor. Namučio sam se samo tako i na kraju odustao. Tada nisam imao koga ni da pitam, a one koje sam pitao, odgovor je bio; šta će ti to kad to imaš na radiu. I dalje mislim da sam nešto propustio da uradim kako treba. A bilo je tako komotno sa tim upravljati zvučnicima. Mislim da je to preteča ovih komandi na volanu. Eto. Nisam baš nešto pomogao, ali ne šteti. Pozdrav thumbsuph :ford:

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 18. mar. 2012. u 10:31h

Sony je imao neke modele CD plejera bez loudness-a i bass boost-a, pa su sami po sebi svirali kao tranzistori... ;)
Slika

draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

Poruka od draganrakovica » nedelja, 18. mar. 2012. u 19:59h

Ne sećam se modela Sonija, ali kada sam povezao mimo predmetnog uredjaja, funkcionisalo je sve ok. thumbsuph

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » sreda, 21. mar. 2012. u 13:06h

Ajte,molim vas,povezite ovo! Izzbacio sam opciju sa dzojstikom,spojim zvucnike i rade ok kad probam jedan po jedan ali na kraju neki rade ko tranzistor.Obratite paznju na izlaze,na nekima je plus na sarenoj a na nekim na jednobojnoj zici.ovo ssto izlazi iz radija su samo izlazi,ima na njemu jos desetak zica ako ne i vise ali za ovo su nebitne.Radio ima opciju da biram koji ce zvucnici da rade,po jedan ili svi ili prednji ili zadnji.. pri ispitivanju koje je plus a koje minus na izlaznim zicama sam ostavio opciju ''all''..
Slika

Uploaded with ImageShack.us

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » sreda, 21. mar. 2012. u 14:34h

Nisu svi spojeni isto. moraju svi + na + ili svi + na -. Ovako neki sviraju samo razliku izmedju dva kanala. Mozda jos gore, razliku u "karakteristikama" dva izlaza sa istog kanala, sto bi znacilo da je jedan izlaz malo rikno, jer bi inace bila tisina, ako oba podjednako odvrnes.

Ovo sto Sibi kaze je, cini mi se, dobar postupak.

Odgovori

Povratak na „Instalacije“