Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

ford siera karavan sporo zagrevanje

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
draganrakovica
Poruka: 234
Član foruma od: nedelja, 12. feb. 2012. u 12:36h

ford siera karavan sporo zagrevanje

Poruka od draganrakovica » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:32h

problem je u tome što joj trba vdosta vremena da se zagreje, recimo da predje iz belog polja do donjeg dela slova M (na pokazivaču temperature) pa tek onda mogu da je prebacim na gas, inače se ugasi. pre neki dan sam stavio karton ispred hladnjaka i u vožnji je već bolje. temperatura se popnr do pola R. siera inače ima ugradjen običan plin, mislim nije sekvent. još jednom da napomenem da je karavan, 2.0i DOHC iz 1990 god. do sada nisam nikad vozio sieru. imao sam tri granade i dva scorpia i svi su bili preko 2.0 kubika. pre fordova sam vozio volvoe 244. imao bih još nekih pitanja, ali drugom prilikom, ili evo još ovo: predpostavljam da ove siere nimaju fabrički rolo prtljažnika, pa pitam nekoga kako bih mogao da rešim i ovaj problem. obziro da sam prvi put na forumu, izvinjavam se zbog opširnosti.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: ford siera karavan sporo zagrevanje

Poruka od Markedjani » nedelja, 12. feb. 2012. u 13:33h

Zameni termostat... uzmi original motorcraft.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » nedelja, 12. feb. 2012. u 14:39h

I poseti plinadziju,to nije normalno ponasanje za plin.

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » nedelja, 12. feb. 2012. u 19:09h

:( hvala markedjani. dušane. nisam baš naj bolje razumeo ovo za plin ili ja nisam naj bolje objasnio. evo kako stoje stvari: uredjaj za gas-rasplinjač se nalazi sa leve-vozačeve strana ispod filtera. e sada ja mislim da su ta creva malo duža i da to ima uticaja na zagrevanje, premda nije krucijalno. šta se dešava kada dobro zagrejem motor (kada malo izadje iz belog pola), na oko 2-2.500 obrtaja prebaci na gas i kada skinem nogo sa gasa, hoće da se ugasi. da se nebi ugasio jamu jedno dva puta dam gas do 3000 obrtaja, on se ne ugasi ali jako loše radi, na ne više od 400-500 obrtaja. ali ono glavno što sam zaboravio da kažem, siera je AUTOMATIK- izvinjavam se. dakle trese i kao da hoće da se ugasi. kada ga vozim ide lepo uvek na "D" ali kada stanem na semaforu, znači na "D" a ja držim kočnicu, njemu se smanji ler, trese i kao da će da se ugasi. ja onda prebacim na neutral, on se smiri i radi normalno i tako posle jedno pola sata vožnje počne da radi potpuno normalno, tek po nekad, pojavi se isti problem, ali ne tako izražajno. tobi bilo to koliko sam ga vozio ovih 150-ak kilometara. isto imam utisak da je mnogo potrošio gasa ili me je onaj na pumpi zeznuo što ću da proverim prvom prilikom, neka duža vožnja kroz grad ili sl. eto to bi bilo to dok ne počnem da vozim sieru malo više.
Poslednja izmena: draganrakovica, na dan sreda, 15. feb. 2012. u 10:42h. Ukupno izmenjeno 1 put.

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » nedelja, 12. feb. 2012. u 19:17h

:) da. ovo sam isto zaboravio da kažem. predhodni vlasnik ga je odmah prebacivao na plin,zmam jer mi je drugar. još i ovo kada se pali na benzin, lepo radi, ide do manjeg broja obrtaja, dok ga ne prebacim na plin. misli da sa benzinom nema problema.

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » petak, 16. mar. 2012. u 07:07h

LJudi! gde da kupim original termostat za sieru dohc "motokraft"? :wtf: :ford:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 16. mar. 2012. u 12:29h

Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

draganrakovica

Poruka od draganrakovica » petak, 16. mar. 2012. u 12:54h

Hvala. Zvao sam ih i mogu da poručde- čeka se oko 5 dana. Poudrav thumbsuph :ford:

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“