Evo o čemu se radi. Otac poseduje Ford Sierra-u 2.0 Ghia 87. godište, prvi i jedini vlasnik, garažirana i sa jedva nešto malo više od 150 000km za ovih 25 i kusur godina.
Do sada sa njom nije bilo nekih većih problema međutim pre nedelju dana auto je odjednom počeo da odbija da upali, pa kad upali onda radi veoma neujednačeno, puši previše itd. Nakon pregleda majstora rečeno mu je da je u pitanju elektronski saug/sauh (videti slike) koji više ne funkcioniše kako treba i koji navodno mora da se menja. To je ovo čudo dole na slikama.

Problem je u tome što ja za ovih tri-četiri dana koliko tražim taj deo nisam uspeo ništa da nađem pa sad razmišljam šta mi je dalje činiti. Istina auto nakon pregleda majstora radi bolje (verovatno je štelovano paljenje itd.) ali poenta je navodno u tome da bez tog dela auto neće dobro raditi.
Shvatam da je auto star četvrt veka ali bi po meni bila prava šteta da tako očuvan auto dan u staro gvođže zbog ovakve sitnice.
Bio bih zahvalan za bilo kakve informacije/sugestije gde bih mogao da nađem ovo čudo.