Focus vs Corola
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Focus vs Corola
Kao sto u naslovu kaze, voleo bih da cujem misljenja i poredjenja ona dva modela koja su u istoj klasi:
motori si 1.6 zetec SE 74 KW u Focusu i Tojotin 1.6 16vvti, 81KW. Jenino mi je jasno da je tojota dosta skupja, dakle vise drzi cenu, predpostavljam da je odrzavanje skuplje, ostalo ?????? Osobine, prednosti, mane, potrosnja, agregat, performanse, zato da , zasto ne?
motori si 1.6 zetec SE 74 KW u Focusu i Tojotin 1.6 16vvti, 81KW. Jenino mi je jasno da je tojota dosta skupja, dakle vise drzi cenu, predpostavljam da je odrzavanje skuplje, ostalo ?????? Osobine, prednosti, mane, potrosnja, agregat, performanse, zato da , zasto ne?
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Focus vs Corola
Postavi sliku da vidimo o kojoj se Coroli radi... To su dva razlicita vozila iako su iste klase,Focus je sportski u svakom smislu,dok je Corola vise prilagodjena prosecnim vozacima(bezosecajan i lak upravljac i ogibljenje ne moze da pridje focusovom,mekse je ali nije udobno kao kod focusa). Doduse ja sam vozio Corolu dizel 2001.g.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- oristic
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... _16_vvt_i/
recimo ova!
Ne razumem te bas Neso, auto je definitivno u istoj klasi po svemu, sto se kategorizacije tice, jacine motora, velicine itd.
Cak ima i jaci 1.6 16v od fordovog 1.6 16v motora, kako je onda to Focus sportskiji...
!
recimo ova!
Ne razumem te bas Neso, auto je definitivno u istoj klasi po svemu, sto se kategorizacije tice, jacine motora, velicine itd.
Cak ima i jaci 1.6 16v od fordovog 1.6 16v motora, kako je onda to Focus sportskiji...

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Postoji preklapanje generacija Corolla i Focus, tj. nisu u indenticnom periodu proizvedeni. Ako gledamo odnos ove Corolle E12 (2002-2007) i Focusa Mk1 (1998-2004), Corolla ima prednost po dosta pitanja, ali ako je uporedimo sa Focusom Mk2 (2004-2010) Focus je mnogo bolja masina, posebno ako se uporedi sa 1.6 Ti-VCT.
Corolla sa oglasa ima cencinu, pa tesko da bi prisla nekom 2-3 godine mladjem Focusu TDCI.
Corolla sa oglasa ima cencinu, pa tesko da bi prisla nekom 2-3 godine mladjem Focusu TDCI.
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a koji se tebi vise dja?
- oristic
Prijatelj se zagrejao za Corolu, probali smo neke, dobre su, u odnosu na MK1 cini mi se ozbiljniji auto, i u opremi predjace, snazi motora, ostalo ne znam, prvi utisci su ti, znaci Corola od 2002. do 2004. vs Focus 2002. do 2004. 1.6 benzinac.
Ja vozim Focusa, ali nam se cini Tojota kao ozbiljniji auto, tj. vise jemu jer on kupuje auto!
Ja sam spoljni saradnik jer je i Focus dolazio u obzir! Ali sada verovatno samo MK2! 2005+!
Ja vozim Focusa, ali nam se cini Tojota kao ozbiljniji auto, tj. vise jemu jer on kupuje auto!

-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Samo što je Korola bezlična totalno (po mom ukusu iako ono što sam video ili probao mislim da je toyota odlična). MIslim da su kola odavno dostigla nivo da nema nekih kapitlanih mana,nevezano za marku pogotovo kod ovako velikih proizvođača i da generlano kod izbora gleda na osnovu proseravanje i razmaženosti a ne bitnih karakteristika....nego mi pade jedan deo pesme ne pamet : "Komšijina Corola, sija se ko nova Neki su mu pisali po haubi govnetom slova"".
- popovicvl
Pazi za 5900 nemackih jevreja moze da se kupi Focus MK2 dve godine mladji, dizel ako volis. Predmetna Corolla ce biti Focus Mk2 kad poraste jednog dana. 

- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako se gleda striktno benzinac, ja bih cak mozda pre isao na Corollu. Znam da su danas svi automobili prilicno slicni sto se pouzdanosti tice, ali opet imam taj subjektivni utisak da japanci sa benzinskim motorima odaju utisak kvaliteta, u sta sam se i licno uverio.
Naravno, cena je jaka po mom misljenju, mada opet nije prejaka. A to vec zavisi od kupca i njegovog finansijskog plana.
U odnosu na mk1 Focus, Corolla je definitivno u prednosti jer je u startu veci, samim tim sto se prostora tice i udobniji auto. Sa mk2 je vec tu negde.
Ja bih licno pre izabrao Focusa jer je bolji po odnosu ulozeno/dobijeno.
Naravno, cena je jaka po mom misljenju, mada opet nije prejaka. A to vec zavisi od kupca i njegovog finansijskog plana.
U odnosu na mk1 Focus, Corolla je definitivno u prednosti jer je u startu veci, samim tim sto se prostora tice i udobniji auto. Sa mk2 je vec tu negde.
Ja bih licno pre izabrao Focusa jer je bolji po odnosu ulozeno/dobijeno.
Fiesta!!
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Da li bi realno dao 5900e za Corolu...
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... a_6brzina/
Ili benzin
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... focus_16i/
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... a_6brzina/
Ili benzin
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... focus_16i/
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja ne bih, ali samo kazem da ni Corolla nije los auto 
To je vise subjektivni utisak sta je kome potrebno, Corolla je vise za nezahtevne vozace tj opustenu voznju, dok focus moze i jedno i drugo

To je vise subjektivni utisak sta je kome potrebno, Corolla je vise za nezahtevne vozace tj opustenu voznju, dok focus moze i jedno i drugo

Fiesta!!
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa nije mi to neka logika... Ja nisam zahtevan vozac,pa cu da dam mnogo para na auto zato sto od njega ne mogu da ocekujem nesto pozitivno...

- oristic
Da napomenem da nisam mislio na konkretni primerak vec sam nalepio proizvoljni link da se zna na koji model mislim!
A sta je sa potrosnjom ulja kod 1.6 i 1.4 MK2 Focusom, cak je i Dragomir pominjao taj problem koji izgleda ne izostaje ni kod Mk2 generacije? Ili mi se cini?
I da naglasim, u opticaju je iskljucivo benzinac, u oba slucaja, diesele ostavite po strani sa komentarima!
A sta je sa potrosnjom ulja kod 1.6 i 1.4 MK2 Focusom, cak je i Dragomir pominjao taj problem koji izgleda ne izostaje ni kod Mk2 generacije? Ili mi se cini?
I da naglasim, u opticaju je iskljucivo benzinac, u oba slucaja, diesele ostavite po strani sa komentarima!
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Ako ti nešto znači...
Moj dobar prijatelj ima baš tu Corollu, 2003. godište, 1.6 benzinac. Uvezao je iz Nemačke, lični uvoz, imala je neku malu kilometražu i zbog svega toga ga je iskoštala prilično više nego što su bile na placevima.
Za dve godine koliko je ima, zamenio je samo neku plastiku na izduvnoj grani i skoro mu je crkao displej na fabričkoj muzici.
Bivša devojka mi je radila u Pharmaswiss-u i tamo su imali dosta tih Corolla kao službene (i ona je vozila jednu), baš smo pričali kako su svi zadovoljni sa njom (mislim naravno na Corollu
).
Meni lično je taj auto sasvim OK, jedino mi se ne svidjaju materijali u njoj, previše lako ostaju ogrebotine i oštećenja po plastikama na enterijeru.
Moj dobar prijatelj ima baš tu Corollu, 2003. godište, 1.6 benzinac. Uvezao je iz Nemačke, lični uvoz, imala je neku malu kilometražu i zbog svega toga ga je iskoštala prilično više nego što su bile na placevima.
Za dve godine koliko je ima, zamenio je samo neku plastiku na izduvnoj grani i skoro mu je crkao displej na fabričkoj muzici.
Bivša devojka mi je radila u Pharmaswiss-u i tamo su imali dosta tih Corolla kao službene (i ona je vozila jednu), baš smo pričali kako su svi zadovoljni sa njom (mislim naravno na Corollu

Meni lično je taj auto sasvim OK, jedino mi se ne svidjaju materijali u njoj, previše lako ostaju ogrebotine i oštećenja po plastikama na enterijeru.

- milan_gt
pa i neko sa focus-om ce garant isto tako da prodje pod istim uslovima kupovine i da prelazi 15.000 godisnje i za 2 god nece imati nikakva ulaganja..
sent from white land..
sent from white land..
- totti
Naravno, ne sporim to, ja sam sa čak starijim Focusom iz Italije i upitnom kilometražom za 2 1/2 godine od extra kvarova imao samo zamenu vodene pumpe
Hoću samo da kažem da je i Corolla više nego OK auto...

Hoću samo da kažem da je i Corolla više nego OK auto...

- popovicvl
Ja volim da sednem u momacko auto, meni je Corolla nekako...za tetku i tecu, mada i strini dobro stoji. toyota je po meni auto sa otsustvom dizajna. Plasim se da se nece tako lako spustati gacice ako uzmes Corollu.
- totti
- milan_gt
bravo popovicu.. 
sent from white land..

sent from white land..
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
korola ima daleko bolji motor nego focus... sve ostalo mi je na strani focusa.
Samo korola isto ko i focus ne voli plin... tako da ako se planira plinić... gledajte neka druga kola
Samo korola isto ko i focus ne voli plin... tako da ako se planira plinić... gledajte neka druga kola

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- oristic
Ovako, Focus po meni ima mnogo lepsi dizajn i enterijera i exterijera (mada o ukusima ne treba previse razglabati), i MK1, a i 2, Corola jeste poprilicno klasicna. Medjutim, reko bih da je u odnosu na MK1 dosta bolja u svemu (lepotu ne bih dirao), paket opreme, motor je ozbiljniji i sa dosta manje "mana" od cuvenog zetec Se koji i ja imam, jednostavno auto po malo treba i da sluzi svrsi, a nije za izlozbe i sajmove.
Focus MK2 je po prilicno robusniji auto i na izgled atraktivniji od Corole - meni se vise doapda (izaso dosta kasnije, cini mi se 2005/06), e sad posto ne vozim Mk2 niti sam ikad ne znam kako se pokazao njegov benzinac, ako je slicna situacija kao sa predhodnikom onda pobeda ipak ide Toyoti. Jednostavno kako ubediti coveka da je normalno da mu auto sa predjenih 150 K Km trosi ulje i da je to tako normalno. Kolega vozi npr. Oktaviju kojoj menja neko ulje na 15 K Km u servisu (2002. god.), a koja drzi svih 15 000 km ulje na MAX (presla oko 160 K Km). Ja imam pouzdanu info da MK2 1.4 Focus trosi poprilicno ulja kad se "razradi"...
Studiracemo i na dalje pa se javljamo sta smo napravili....
Focus MK2 je po prilicno robusniji auto i na izgled atraktivniji od Corole - meni se vise doapda (izaso dosta kasnije, cini mi se 2005/06), e sad posto ne vozim Mk2 niti sam ikad ne znam kako se pokazao njegov benzinac, ako je slicna situacija kao sa predhodnikom onda pobeda ipak ide Toyoti. Jednostavno kako ubediti coveka da je normalno da mu auto sa predjenih 150 K Km trosi ulje i da je to tako normalno. Kolega vozi npr. Oktaviju kojoj menja neko ulje na 15 K Km u servisu (2002. god.), a koja drzi svih 15 000 km ulje na MAX (presla oko 160 K Km). Ja imam pouzdanu info da MK2 1.4 Focus trosi poprilicno ulja kad se "razradi"...
Studiracemo i na dalje pa se javljamo sta smo napravili....