Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fokus 1.6 problem

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Nitro
Poruka: 3
Član foruma od: sreda, 22. feb. 2012. u 20:27h

Fokus 1.6 problem

Poruka od Nitro » sreda, 22. feb. 2012. u 21:13h

Zdravo svima, nedavno sam postao vlasnik fokusa 1.6se 99god. i imam neka pitanja, auto ima oko 150.000km. i imam problem pri palenjem. kad dam kontakt cuje se nesto (mislim da ja benzinska pumpa) koja vrti dosta dugo nego kod drugih fokusa, (otprilike 7-8sek) i kada startujem motor treba drzati dosta vreme kako bi zapalio. Stavio sam nove svecice (original za fokus) ali problem i dalje nastaje, sumnjam na filter goriva ili benzinsku pumpu. Ako je iko imao ovakav problem molim za savet

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: Fokus 1.6 problem

Poruka od van » četvrtak, 23. feb. 2012. u 15:56h

Филтер горива је сасвим нормални сервисни део , који се мења када се мења и уље и остатак филтера . Пумпа се проверава тако што се накачи маномер на магистралу горива , и проверава се притисак.
Могу дизне да зезају , тј. да треба да се очисте .

Mite
Poruka: 42
Član foruma od: petak, 24. feb. 2012. u 15:15h

Re: Fokus 1.6 problem

Poruka od Mite » subota, 25. feb. 2012. u 16:25h

imam totalno isti problem. isti auto ista kilometraza (160000). Kad sam kupio auto stavio nove karike, ventile, zategaci, kaisi, filtri, vodna pumpa i nova bobina. Problem je ostao. Kako je potrosnja kod tebe? Kod mene gradska ide 11-13 a na autoputu 7-8.2 Ja sam proverio pritisak pumpe i tamo nije problem. Mislim da je neki senzor. Moram na dijagnostiku pa javljam rezultate

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“