Focus karavan sa fabricki podignutim krovom?
Moderator: ace1
- oristic
- Poruka: 1035
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Focus karavan sa fabricki podignutim krovom?
Kao sto kaze naslov teme interesuje me cemu sluzi ovakav krov na Focus karaanu? Koja mu je uloga, prednost? Izgleda ruzno, po nisu sam vidjao neke takve! Da li je u pitanju samo nacin da se poveca tovarni prostor, ili su to bila vozila za neku spec. namenu?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Focus karavan sa fabricki podignutim krovom?
Daj neku sliku ako imaš... Nisam viđao takve, ali pada mi na pamet da su to možda bili saniteti ili tako neka vozila posebne namene...
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- oristic
Bio je jedan cak i na oglasima u Nisu, ali ga vise nema, vidjao sam jos po neki...Ne znam kako da nadjem po netu, ne ide mi... 

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
To sam viđao i na Golfovima karavanima i na još nekim autima, vjerovatno neka firma je radila te nadogradnje, jer nisam vidio da je Ford imao to u ponudi.
Koristi li ga vjerovatno ljudi kojima je karavan bio mali, a kombi bio velik i ne isplativ pa im to bio neki kompromis.
Koristi li ga vjerovatno ljudi kojima je karavan bio mali, a kombi bio velik i ne isplativ pa im to bio neki kompromis.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9924
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ako je to ono sto mislim,onda su to bili van-ovi koje su koristile firme,krov je malko povisen da kazemza par cantimetara u visinu
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- BojanM
- BOFH
To je ovo čudo?

Ne sećam se da sam ikada to video uživo, ali je verovatno kao i na slici, dostavno vozilo sa blago podignutim krovom, iz kojeg god već razloga... Nemam pojma da li je to fabrička opcija ili nadgradnja nekog trećeg karoseriste.

Ne sećam se da sam ikada to video uživo, ali je verovatno kao i na slici, dostavno vozilo sa blago podignutim krovom, iz kojeg god već razloga... Nemam pojma da li je to fabrička opcija ili nadgradnja nekog trećeg karoseriste.
pozdrav, Bojan

- oristic
e bas to, samo sto ja sto sam vidjao primerke imali su sva stakla i sva sedista i sve isto kao u drugim karavanima, verovatno mozda budzevina kasnija...Ali je kazu ljudi fabricki podignut, ne naknadno, tako i izgleda iznutra..
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9924
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
rekoh vam ja lepo,zaboravio sam da kazem samo da su uglavnom u holandiji takva kola,a to za stakla je najmanji problem,ugrade se i izvrsi atest,mada svi vanovi su sa staklima preko kojih je folija
ima se,moze se - nema se,mora se....
- BojanM
- BOFH
Nisam ni očekivao neku od francuskih mega-ambulantnih kreatura (troosovinski Citroen XM
na primer) ali iskreno, ne vidim šta su bitno dobili ovime... možda 10cm visine na sredini, ako i toliko.

pozdrav, Bojan