Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Posledica zime

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
lanemi
Poruka: 4
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 15:22h

Posledica zime

Poruka od lanemi » ponedeljak, 20. feb. 2012. u 22:22h

Sa dolaskom proleća posle dve nedelje zime, pojavio mi se novi problemčić. Naime signalna lampica od airbag četiri puta zasvetli, pa pauza i sve tako. Auto sam za vreme "artičkih" nedelja slabo vozio, čak mi je i akumulator jedno vreme bio izvađen. Šta da pogledam, mora da je opet neki spoj nešto spalo ili slično?

riddick
Poruka: 364
Član foruma od: utorak, 30. mar. 2010. u 19:33h

Re: Posledica zime

Poruka od riddick » ponedeljak, 20. feb. 2012. u 23:57h

koje auto? Ili je kontakt negdje na citacu na tockovima ili pogledaj ispod siceva dzekove,i oni znaju zajebavati! Sa akumulatorom nema veze!
Endura DE

milan vranic
Poruka: 13
Član foruma od: sreda, 30. dec. 2009. u 21:51h

Poruka od milan vranic » utorak, 21. feb. 2012. u 00:11h

Hvala, vozim Eskorta VI, 1,6 l. Gde je taj čitač na točkovima?

m_peki
Poruka: 561
Član foruma od: nedelja, 6. sep. 2009. u 15:01h

Poruka od m_peki » utorak, 21. feb. 2012. u 10:16h

Eh taj google
Flashes four times there is a fault with the seat belt pretensioners.
Kaze greska sa zatezacima pojaseva u cemu je problem konkretno nemam pojma ali na googlu sigurno mozes naci.

riddick

Poruka od riddick » utorak, 21. feb. 2012. u 12:15h

problem je u tome sto se sjediste gura naprijed-nazad ili se naglo sjeda,pa dzekovi "rade" i izgube kontakt! Ispod sjedista oba sjedista imas po 2 dzeka,vidjeces jedan ide u pod,a jedan je na sicu na sredini,raskaci ih i naspricaj malo WD-a i vrati opet!
Endura DE

dimges
Poruka: 636
Član foruma od: subota, 22. maj 2010. u 10:50h

Poruka od dimges » sreda, 22. feb. 2012. u 20:13h

dok je bilo -10 nije bilo zime, sada kad je naglo zatoplilo javlja se neka vlaga i auto trese u vožnji...izvadio sam svječice, boja je dobra, ali sam na 3 primetio u muteru M4 koroziju ili produkt nagorevanja kablova ... još kad sam popravljao-menjao lulu na jednom od novih kablova u oktobru, majstor je primetio da ima nagorevanja i skratio ga malo... ovi kablovi (Lucas DKB324) su ugrađeni u septembru 2010, voženi su 10.000km..sumnjam i da nisu baš Lucas iako sam ih platio 30eur, to je sklapano negde u Rumunjskoj ili Bugarskoj...imaju otpor oko 4.8 om/m ...sad sam kupio neki turski Motorcraft, oznaka mi čudna, Motorcraft S8U6A, dao mi ih je za 16eur, majstor iz dućana koji se bavi samo prodajom i popravkama kablova...ne očekujem da će i ovi izdržati bog zna koliko, ali ne bi kupovao skuplje kad isto ne valja. Ovi turski Motorcraft bar imaju potpuno iste dužine , boju i lule kao originalni kablovi, kabel #4 je najduži

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » četvrtak, 23. feb. 2012. u 09:29h

Cekaj, pa zar morcraft nije iso u prvu ugradnju?

Ako je original naravno.

dimges

Poruka od dimges » četvrtak, 23. feb. 2012. u 19:42h

da, prva ugradnja je Motorcraft 097203 2F6 HE, ali te oznake nemože niko da nađe sada, t.j. i ako se nađe na netu to nisu takvi kablovi, jednostavno oznaka za PRVU ugradnju nije ista; ovlašćeni mi je tražio po 35-40eur za 1 kabel, a i nisu imali sve, treba čekati da naruče... ako naruče, a i oni ne garantuju da su kablovi isti kao fabrički nego su takvi kakve ford preporučuje.. ( a znaju da uvale ljudima i zamenske delove, ali po mnogo većoj ceni )... danas sam ugradio ovaj turski motorcraft, odmah je sve OK, e sad koliko će da traje neznam, ali sviđa mi se što su dužine i lule iste kao kod originalnog kabla...a možda mi nađu jedan kabel br.4 od 1000mm, pa da imam rezervni set, naime i originalni kablovi nisu toliko loši, samo taj br.4 je iskrio oko svečice... a ovi Lucas DKB 324 su promašaj... možda i nisu pravi Lucas ili pak ne odgovaraju za moj auto, nagorevaju

riddick

Poruka od riddick » petak, 24. feb. 2012. u 11:04h

sve je to u redu,nego kakve veze to ima sa covjekovom temom!?
Endura DE

dimges

Poruka od dimges » petak, 24. feb. 2012. u 19:21h

izvinjavam se ako mislite da spamam, misliom sam u vezi naslova, (da ne otvaram novu temu, zima, vlaga, kontakti)... a svakako da nema veze s njegovim problemom.. a meni na jednoj temi o kuplungu ubacili postove o vrstama motornog ulja

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“