Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zaključan Mondeo

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

mirilovic
Poruka: 8
Član foruma od: petak, 30. dec. 2011. u 12:07h

Zaključan Mondeo

Poruka od mirilovic » nedelja, 19. feb. 2012. u 18:29h

Imam Mondea '96 godište. Zaključao sam ga i ključevi su mi ostali UNUTRA! Nepitajte kako, neću da pričam bruku, da mi se svi smejete. Mondeo je sa centralnom bravom.Sve mi je ostalo unutra, i novčanik i dokumenta.

Šta da radim, imate li predlog?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Zaključan Mondeo

Poruka od milan_gt » nedelja, 19. feb. 2012. u 18:33h

[youtube][/youtube]

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » nedelja, 19. feb. 2012. u 18:35h

Brusilica uruke i resi problem. Samo nemoj da kupujes neke kineske ploce. Uzmi slovenacke ;)

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Zaključan Mondeo

Poruka od Daniel » nedelja, 19. feb. 2012. u 18:38h

Necemo se smejati. Jbg moze se svakome to desiti cak i ako je interesantno kako bi to uspeo.
Jedan od opcija je razbijanje nekog od prozora na kolima ( proveris prvo koje je najjeftinije za zamenu npr. Nazoves neki otpad i pitas za cenu polovnog) drugo da nadjes nekog elektricara ili nekoga ko zna da obija kola. Mislim da sam negde imao pdf kako se to radi na mondea ali nazalost crko mi comp pa nemam pristup istim podacima.

Sent via Tapatalk
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 19. feb. 2012. u 18:41h

ja sam ga otljucavao 100 puta, meni je redovno dobijao neku ludi kontakt kada zatvorim vrata i samo zakljuca se, zicu trojku savi na kraju kukicu, i gurni polako kroz keder prozora na vratima koji je prozor najlabaviji, probaj malo i prstima da svuces prozor, par puta jace gore dole i spasce malo, obizno krene par mm taman da provuces zicu, obizno zadnji posto nemaju podizace kod mene, napravi kukicu i lepo dohvati bravu vrata sa unutrasnje strane preko puta prozora kog guras zicu, pazi kada doirne bravu kada dodje do momenta da uhvatis, napravi malu krivinu gde drzis malo dalje od stakla, da bih lakse manervisao sa zicom, ja bi ti to ovorio za 2 min
e da, nemoj srafcigere ili tako nesto da guras pored stakla mozes da ga zagrebes, ili ako vec provuces (kao ja np, da bih odmah pored laske manervisao zicim , napravio mesta na gumi kedera da nije napnuta, pazi kako radis, i sto tanji kao glinerica ) samo zica i prstima prozor, mozda i par ruku pre ce da spusti prozor par mm, mozes i zicu malo da podmazes uljem da lakse udje,kukica oko 2 cm preko malo preko 90 stepeni savijena ili 90
[youtube][/youtube]
nemoras ovakvu kuketinu, oni imaju tanku zicu, samo trojka samo pod uglom 90 stepeni 2 cm savijeno, i kroz keder, ford se otkljucava tako sto puvuces bravu i nemoras da pritiskas dugme nikakvo

mbole
Poruka: 14984
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 19. feb. 2012. u 19:42h

Niti si prvi niti poslednji kome se to desilo (cisto sumnjam da nekome nije), tako da nema nikakvog razloga za smeh. Ja sam kljuceve ostavljao u gepeku i zatvarao ga (naravno auto je bio zakljucan) najmanje 5 puta.

E sad, meni je jedan rezervni kljuc uvek kod zene, a drugi uvek kuci. Padne malo cimanja da dobacim do zene ili kuce (sta je blize), al barem sam siguran da imam jednostavno i bezbolno resenje.

Resenje za tvoj problem je ocigledno malo komplikovanije. Treba ti ili dobar lopov ili dobar bravar. Nisi napisao odakle si pa da ti preporucimo nekog iz ove dve kategorije. Naravno ostaju i "uradi sam" varijante koje su ti vec predlozili.

PS
Dobronameran savet: narezi rezervni kljuc, zatrebace kad tad ponovo.
Djak pesak :)

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 19. feb. 2012. u 19:49h

sopot, otvori to zicom, lopovi koji rade forda nepostoe u srbiji, bar nika nisam cuo da je ukraden osim neka krsina da se cisto provozaju, to neracunam, i svi idu na ostecenje kola kada kradu, postoji mogucnost odozgore kod kedera na vrata vozaca ispod stakla ali to neznas gde da zakacis tako da ti je lakse kroz keder...

Daniel
Kontakt:

Zaključan Mondeo

Poruka od Daniel » nedelja, 19. feb. 2012. u 19:53h

Nista lose ali kako je upste moguce to uraditi. Mislimnema mi nikakve logike.

Sent via Tapatalk

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:10h

pa kazem otvarao sam ga sto puta, i mondea i eskorta, samo zica najbolje 3 debljine, ili je debela i nemoze da prodje ili tanka nemozes da pogodis nikada, trojka je vrh, ona zidarska, lepo povuces prozor prsima na dole, jedna strana se uvek malo vise otvori, imas i onako onaj gumu keder sa gornje strane koji je dovoljno mekan da turis zicu, i samo napipas polako drugu bravicu, dovoljno je samo malo da povuce i auto se otkljuca, znas kako se sa unutrasnje strane otljucava ford, jos se baravica uvuce unutra tako da lase zapne, nespadda kukica
...

Daniel
Kontakt:

Zaključan Mondeo

Poruka od Daniel » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:16h

Mislio sam zakljucati sca vrata bez kluca/daljinca :)

Sent via Tapatalk

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:18h

darko darko piše:lopovi koji rade forda nepostoe u srbiji
...
i svi idu na ostecenje kola kada kradu
Reko bih da ne zivis u Zemunu 8)
Poslednja izmena: mbole, na dan nedelja, 19. feb. 2012. u 20:22h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mirilovic

Poruka od mirilovic » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:18h

Ispraznio mi se akumulator. Napunio sam ga i hteo da ga vratim. Čim sam stavio kleme na njega, alarm je sva vrata automatski zaključao. A jakna sa ključem i REZERVNIM ključem je ostala u kabini. Do sada sam nekoliko puta skidao akumulator i nisam primetio da se vrata zaključaju pri vraćanju akumulatora.

Neko je pitao, iz Sopota sam.

Nemam pri ruci žicu od 3mm, pa ću probati sutra. Suvozačeva vrata su malo labavija oko kedera sa gornje strane. mislim da može tu da prođe.

Hvala darko darko!

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:26h

eskorti 6 i mondei mk2 mogu da se odkljucaju tudjim kljucevima :D
provereno vise puta :D

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:31h

nemoze, mosez da zakljucas svaki za fordovim kljucem ali ne da otkljucas, tako je napravljen

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:37h

sinisam piše:eskorti 6 i mondei mk2 mogu da se odkljucaju tudjim kljucevima :D
provereno vise puta :D
Jedino ako su im cilindri propali.
Inace svaki moze da se zakljuca bilo kojim drugim fordovim kljucem, cak i sa matorih eskorta.

dule0911

 
Poruka: 13649
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:41h

@Mirilovic
Mozda si mogao da nadjes koji je osigurac za centralno pa tako nekako da ga otkljucas, znam da je jedan decko iz Rijeke na Focusu ST resio problem, isto tako ostavio kljuceve u kolima i jedino je haubu mogao da otvori (ne secam se sad tacno price). Uglavnom posle par meseci stajanja, dosao neki majstor koji je nesto oko osiguraca petljao i otvorio sva vrata.

@danijel
Na Mondeu je to veoma lako za uraditi, npr ovo sto je Bole napisao. Zakljucas auto, setis se da nisi nesto uzeo iz gepeka, otvoris gepek preko kljuca (dakle ne otkljucas sva vrata nego samo otvoris gepek), da bi podigao stvari spustis kljuc unutra, zatvoris gepek. I prc, zakljucao si kljuceve unutra :)

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

Daniel
Kontakt:

Zaključan Mondeo

Poruka od Daniel » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:52h

Pa dobro u gepeku da i kad otkljucavas gepek daljincem. Ali ovo za akumulator nisam znao :).

Sent via Tapatalk

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:53h

To je "feature" mnogih alarma. Kao i glupavo samozakljucavanje nakon nekog vremena.

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 19. feb. 2012. u 20:58h

na snimku je lepo objasnjeno sta u stvari treba da uradis..u stvari uzmi savciger i oblepi izolir trakom..kad nategnes vrata ubacis nesto (parce plastike ili deblji casopis ili usko drvce sta god da ne grebe a da drzi odvojeno..pa onda gurni zicu i odkljucaj..

sent from white land..

darko darko

Poruka od darko darko » nedelja, 19. feb. 2012. u 21:17h

meni se stalno zakljucavao jer je alarm imao neku funkciju kada upalis auto posle minut se samozakljuca, valjda da ti neotmu auto na ulici, ali za dizela, koji treba da se zagreje ujutru je vrh, pogotovo ako palis kola da bi isao negde a on se zakljuca :D

DULEmajstor
Poruka: 206
Član foruma od: ponedeljak, 21. nov. 2011. u 08:37h

Poruka od DULEmajstor » nedelja, 19. feb. 2012. u 22:16h

Kao prvo, nisam se smejao nicijem problemu, vec sam se malo nasalio. Moj post ne bi ni matora baba shvatila ozbiljno. . .

Druga stvar, mislim da ne postoji niko kome se ovo nije desilo pa makar jednom.
I meni se ovo desilo, ali nisam imao centralnu pa mi je gepek ostao otkljucan. Usao sam kroz njega i otkljucao vrata. . .
Priznajem da mi nikad ne bi palo na pamet da razmaknem vrata i provucem zicu. . .
Svaka cast darko za ideju. . .

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 19. feb. 2012. u 22:38h

Polupaj prozor i dovuci se do Jajinaca,ja te castim staklom thumbsuph

mirilovic

Poruka od mirilovic » nedelja, 19. feb. 2012. u 22:44h

E ovako... ušao sam u auto :)

Poslušao sam Darka i malo spustio prozor. Međutim, nisam uspeo rukama, pa sam se poslužio šrafcigerom i spustio ga 3-4mm. Međutim, nisam uspeo da nađem neku tvrdu žicu, već sam imao neku mekšu, pa mi je bio problem mali otvor. Nekako bih uspeo i sa tako malim otvorom, samo bih se namučio. Pa sam, pošto sam relativno lako spustio prozor, pokušao šrafcigerom da ga spustim još malo. I tada mi se prozor razbio. I onda sam u auto ušao bez problema ;)

Jel' znate neki auto otpad koji prodaje jeftino prozore? Treba mi prozor iza vozača? Po mogućstvu da isporučuju brzom poštom?

Fala na pomoći, bilo je za malo :)

mirilovic

Poruka od mirilovic » nedelja, 19. feb. 2012. u 22:45h

vucki piše:Polupaj prozor i dovuci se do Jajinaca,ja te castim staklom thumbsuph
A ja častim pivo!

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » nedelja, 19. feb. 2012. u 22:51h

Cekaj reci mi jel imas limuzinu ili karavana???

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“