Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje na minus

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: Paljenje na minus

Poruka od totti » petak, 3. feb. 2012. u 14:29h

Naravno da nije nemoguće da neka stvar otkaže ili se pokvari dok je relativno nova, tj u garantnom roku. Dešava se i da potpuno nov uredjaj, tek raspakovan, ne funkcioniše. Ako iz nekog drugog razloga nije izvukao struju, onda je najverovatnije akumulator neispravan.
Slika

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » petak, 3. feb. 2012. u 17:44h

Videcemo sta ce biti sutra cu da ga odnesem na merenje da vidim da li je dobar ili ne.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » petak, 3. feb. 2012. u 18:14h

To sto je napolju -17 nema preterano veze i ne bi smelo da skodi akumulatoru ako je nov ili dobar. Kako Milan pali svog Mondea na manje od -20, a isto mu auto stoji napolju? Pritom nema problema sa akumulatorom, jer je ispravan.

smeta i te kako.s vecim minusom gubi kapacitet.a tebi se mozda akumulator slabo puni.to jest alternator ne daje dovoljan napon(desava se i kad je kais labav).ili ga mozda vozis na kratkim relacijama i ne stize da se dopuni . vremenom se skroz isprazni.a kad na kratke voznje dodas i ovaj minus eto problema ujutru.ovo s kaisem mi se 2x desilo.

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » petak, 3. feb. 2012. u 18:19h

Isto misljenje sam imao i ja.Pa da mi je akumulator slab ili da ne valja pa ne bi on na kratke relaciju juce oko 4 km bio skoro pun.Znam jos od pre kada mi je akumulator bio prazan pa sam ga u voznji kao punio nisam smeo auto da ugasim.Posle ne bi upalio nikako.A ovaj sam vozio nepunih kilometar kasnije kada sam ga ponovo palio kao da se nista nije ni desilo.
Tako da cvrsto verujem da mi je akumulator dobar.E sad ovi mrazevi jbg i drvece se smrzlo a kamoli neko sranje od elektronike.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

sinisam

Poruka od sinisam » petak, 3. feb. 2012. u 18:30h

:rotfl: proveri napon punjenja na klemnama kad radi auto,trebalo bi da bude preko 13,8v ako se dobro secam.a ako si ga iscrpeo kratkim relacijama a sad ga dopunio kako treba trebalo bi da ti radi kako treba par dana

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » petak, 3. feb. 2012. u 19:18h

sakale, nije problem sto se on napuni za paljenje odmah po gasenju nego nece da drzi struju..opet prvo proveri punjenje..
shakal_86 piše:Ali problem je bio sto su plusevi i minusi bili suprotne strane.Mucio se da ih stavim na kleme barem jedno 10 minuta.Nekako sam vukao i vukao kable okrecao akumulator samo da ih povezem sa klemama.
[youtube][/youtube]

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » petak, 3. feb. 2012. u 19:33h

sinisam piše:To sto je napolju -17 nema preterano veze i ne bi smelo da skodi akumulatoru ako je nov ili dobar. Kako Milan pali svog Mondea na manje od -20, a isto mu auto stoji napolju?
Nije isto
Spoiler
Show
Milan je gorstak sa Zlatibora lol

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » petak, 3. feb. 2012. u 19:37h

Kolega Šelbot to je izvorno napisao Dule a "sinisam" izgleda ne zna kako se citira mrgreen ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 3. feb. 2012. u 19:43h

@sinisam
Znam da aku gubi na snazi sto je manja temperatura, hteo sam samo da kazem ono sto si i ti implicirao, ako je dobar akumulator i dobro punjenje, ne bi smelo -30 da mu skodi a ne -17.
E sad sta je problem kod shakala ne znam, morace da proveri.

Btw meni je mondeo prosle zime (iako nije bio ovoliki minus) i posle voznje kratkih relacija palio isto i nije gubio na snazi (iako je palio tesko posto mi je vec tad aku bio pred kraj). Ja bih pre rekao da ili akumulator ne valja ili alternator ne puni kako treba. A mozda negde vuce struju, pa samim tim i da je ostalo (aku, alternator) ispravno, nista ne vredi.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » petak, 3. feb. 2012. u 19:49h

shale da ti ne izvlace struju oni senzori za parkiranje, jesi njih dobro povezao? :D

sinisam

Poruka od sinisam » petak, 3. feb. 2012. u 19:50h

cedo86 piše:Kolega Šelbot to je izvorno napisao Dule a "sinisam" izgleda ne zna kako se citira mrgreen ..
:D posle skontah :ozid: al me mrzilo da se ispravljam

sinisam

Poruka od sinisam » petak, 3. feb. 2012. u 19:58h

dule0911 piše:@sinisam
Znam da aku gubi na snazi sto je manja temperatura, hteo sam samo da kazem ono sto si i ti implicirao, ako je dobar akumulator i dobro punjenje, ne bi smelo -30 da mu skodi a ne -17.
E sad sta je problem kod shakala ne znam, morace da proveri.

Btw meni je mondeo prosle zime (iako nije bio ovoliki minus) i posle voznje kratkih relacija palio isto i nije gubio na snazi (iako je palio tesko posto mi je vec tad aku bio pred kraj). Ja bih pre rekao da ili akumulator ne valja ili alternator ne puni kako treba. A mozda negde vuce struju, pa samim tim i da je ostalo (aku, alternator) ispravno, nista ne vredi.

Sent using Tapatalk
sto se tice kratkih relacija, imam taj problem .do posla 2 km do roditelja 1km i desava mi se po ovim jacim minusima da aku oslabi.jedan noc punjenja i opet normalno neko vreme.sve zavisi od toga koliko cesto vozim tako i koliko je hladno.+ rekoh vec za labav kais.ne cvili , al preklizava.i tad puni s 13,2-3 v i to je problem kad moram voziti s upaljenim svetlima grejanje itd , a rel kratka.pa i da je duza opet nebi napunio kako valja.drugar je imao problem s "curenjem" struje na eskortu , koji nikad nije resio , tako ga i prodao.ali ako je to , onda se to desava nebitno koji aku da stavis.

e sad ako mogu korisnici mondea i fokusa benzinaca 2001-2004 da kazu svoje misljenje o tim modelima ovde

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 70&t=11160
mozda mi i pomogne u nekom izboru
Poslednja izmena: sinisam, na dan petak, 3. feb. 2012. u 20:01h. Ukupno izmenjeno 1 put.

totti

Poruka od totti » petak, 3. feb. 2012. u 21:02h

Ni ja nemam problema sa akumulatorom zbog kratkih relacija (zadnjih 8 meseci su mi 95% takve), iako mi je akumulator dosta mator, čak mi je prodavac kad sam kupovao auto rekao da je pred riknjavanjem.
Sve ove gore navedene stvari su moguće kao potencialni uzročnik problema, ali ne treba isključivati mogućnost da je aku loš, bez obzira što je skoro nov i što je kupljen u Nemačkoj.

@milan
Gde nadje ˝zapaliću sve˝ hahahaha
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. feb. 2012. u 03:30h

slikano sad, nesto pre 3:00 ujutru :D

Slika

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » četvrtak, 9. feb. 2012. u 06:51h

Nocas oko 3h, ovde kod nas, izmereno -28.9°C, mislim da danas nece biti guzve po gradu, prirodna selekcija ce odraditi svoje :D ..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

sOmir
Poruka: 165
Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h

Poruka od sOmir » četvrtak, 9. feb. 2012. u 07:01h

Evo i ovdje je u jednom trenutku bilo -24, grijanje sam stavio na dvicu, ali džaba, izgleda da se ja nisam utoplio dovoljno. Zima mi u rukavicama unutra, mogu mislit kako je bilo ljudima koji autobus čekaju :/, još sebi nisam došao mrgreen

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 9. feb. 2012. u 07:43h

[youtube][/youtube]

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 9. feb. 2012. u 09:29h

-22C (možda i niže), kresnu kabrio kao da su ga za Sibir pravili, mjkumu. :bravo:
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

totti

Poruka od totti » četvrtak, 9. feb. 2012. u 09:31h

:bravo: thumbsuph
Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » četvrtak, 9. feb. 2012. u 09:33h

Bogme, ja danas planirao busem da idem za grad, ali razmislicu po ovoj ladnoci dal mi se isplati bus lol
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » četvrtak, 9. feb. 2012. u 12:06h

ja sam mondea na tih izmerenih -25 upalio bez grejanja (bez cekanja da se ugasi lampica) dakle kontakt i upali odmah jer mi je saputnici i meni mnogo bilo hladno kad smo usli..:D
cedo86 piše:mislim da danas nece biti guzve po gradu, prirodna selekcija ce odraditi svoje :D ..
:D

sent from white land..

bobanr
Poruka: 53
Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2011. u 22:08h

Poruka od bobanr » četvrtak, 9. feb. 2012. u 14:36h

popovicvl piše:[youtube][/youtube]
I posle kažu da ne valjaju dizeli za zimu.
Alaj ga je Pera opravio,svaka čast thumbsuph .
Meni je jutros upalio bez ikakvih problema(nemam garazu)
Pozdrav

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » četvrtak, 9. feb. 2012. u 17:58h

Kresno i ja skorpiju iz prve (parkirana na promaji vec 10-ak dana)
ali dzabe kad ulica koja mi treba nije ociscena za dvosmerni saobracaj.
Slika

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » četvrtak, 9. feb. 2012. u 19:01h

ja sam mondea na tih izmerenih -25 upalio bez grejanja (bez cekanja da se ugasi lampica) dakle kontakt i upali odmah jer mi je saputnici i meni mnogo bilo hladno kad smo usli..
Slika
Pa ocigledno nije prvo jutarnje paljenje. Vidim da ti termometar za rashladnu tekucinu pokazuje da je voda na 80C. Ili imas grijace vode na struju? Meni temperatura vode nece da se makne sa 60C kada je vani minus barem 15 minuta voznje.

Inace jutros ga palio oko 11 sati na -13 i pet sest puta sam verglao dok nije upalio. Upali pa se odmah ugasi ali me to ne cudi s obzirom koliko sam muka imao sa smrznutom naftom i prljavim filterom. Sve sam to promijenio ali ne pali kao ranije, mada eto upalio je ali iz petog ili sestog pokusaja. Mada su i dizne vjerovatno pri kraju i ne bi me cudilo da se ove godine budu morale promijeniti.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » četvrtak, 9. feb. 2012. u 19:04h

ma da bre upalio ga jos letos na 40 c :haha:

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“