Focus Benzin ili Dizel
- milanbil
- Poruka: 779
- Član foruma od: utorak, 2. nov. 2010. u 08:20h
Re: Focus Benzin ili Dizel
Toti je u pravu.
Mnogo toga zavisi od očekivanja onog ko kupuje auto.
Meni lično, dobar je i ovaj motor, mada sam vozio tddi i mogu reći da bolje povlači od zeteca pri manim obrtajima.
Mada se nikad ne bih menjao jer je taj tddi bio kud i kamo bučniji i ofucaniji primerak od mog.
Inače, tek posle 2000 obrtaja može se govoriti o boljem povlačenju motora.
Za održavanje je zakon, jer zaista nema skupih kvarova. Jedino ta bobina, ali to su smešne 4000 hiljade.
Mnogo toga zavisi od očekivanja onog ko kupuje auto.
Meni lično, dobar je i ovaj motor, mada sam vozio tddi i mogu reći da bolje povlači od zeteca pri manim obrtajima.
Mada se nikad ne bih menjao jer je taj tddi bio kud i kamo bučniji i ofucaniji primerak od mog.
Inače, tek posle 2000 obrtaja može se govoriti o boljem povlačenju motora.
Za održavanje je zakon, jer zaista nema skupih kvarova. Jedino ta bobina, ali to su smešne 4000 hiljade.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kao bivsi vlasnik Focusa 1.6 i sadasnji vlasnik focusa TDDI90 isticem da je TDDI dosta brzi, tj. ima bolju dinamiku voznje. I to primetno. Zetec ima bolji start, ali u voznji zaostaje. TDDI je nagurao 190 km/h, dok 1.6 Zetec jedva 180 km/h.
Buka je ista u kabini, s'tim sto je simfonija Zeteca lepsa uhu. Potrosnju ne moramo uporedjivati. Generalno bio sam zadovoljan Zetecom, ali iskreno ocekivao sam vise od tog motora. Ipak on nije toliko ispunio sva moja ocekivanja, a posebno po pitanju trajnosti.
Buka je ista u kabini, s'tim sto je simfonija Zeteca lepsa uhu. Potrosnju ne moramo uporedjivati. Generalno bio sam zadovoljan Zetecom, ali iskreno ocekivao sam vise od tog motora. Ipak on nije toliko ispunio sva moja ocekivanja, a posebno po pitanju trajnosti.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Nemoguce da je ista buka,TDDI je bucan pa nema gde vise
Videcemo aj da cekam neki 1.8 zetec,ima jedan u Subotici al nema felne i pomalo je ofucan,a i mnogo mi je daleko,samo troskovi transporta bi mi izasli na 200e
Da li ima razlike osim estetike,pre i posle restajlinga? Ima dosta jeftinih primerka u Ghija opremi pre restajlinga,svidjaju mi se sedista kod Ghije

Da li ima razlike osim estetike,pre i posle restajlinga? Ima dosta jeftinih primerka u Ghija opremi pre restajlinga,svidjaju mi se sedista kod Ghije
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dusan64
- Poruka: 5283
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
A od Mondea si odustao zbog..?
- Neša
- VIP
Ako je tako onda odustajem od 1.6 zetec SE. Trazim nesto jos brze i tise od TDDI motora u Focusu mada imam sve pohvale za taj motor
Od Mondea sam odustao zato sto nemam para za restajling,on mi je estetski prihvatljiv,a hteo sam 2.0 duratec benzinac ali Dragomir mi ne da kupim Mondeo sa tim motorom...

Od Mondea sam odustao zato sto nemam para za restajling,on mi je estetski prihvatljiv,a hteo sam 2.0 duratec benzinac ali Dragomir mi ne da kupim Mondeo sa tim motorom...
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dusan64
Mondeo je ipak za klasu bolji od Fokusa.. A trenutno ima da se nadje Mondeo za cenu Fokusa,barem koliko ja vidim.. Ne znam,ja ne bih ni pogledao Fokusa pored Mondea...
- Neša
- VIP
Kazem da mi se bas i ne svidja Mondeo mk3 pre restajlinga,a i sami kazete da ima mane koje su resene tek posle restajlinga. Mada ako opet naidje kao onaj bukvalno nov u Ghia opremi,uzecu ga. Ima tddi Mondea ali cini mi se da su malo skupi,svi su iznad 3500e
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dusan64
Samo bez zurbe... Uvek iskoci neki extra primerak po super ceni...