Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mondeo mk3 problem

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
n e d o
Poruka: 54
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:33h

Mondeo mk3 problem

Poruka od n e d o » subota, 25. jul 2009. u 15:04h

pozdrav, imam mondeo mk3 2002 godinu, naime problem je sljedeci...kada pritisnem kvacilo cuje se neko malo lupkanje,pa me zanima sta je...? da li je moguce da je druk lezaj pri kraju ili...? :)
hvala

Goran Mond
Poruka: 287
Član foruma od: nedelja, 21. dec. 2008. u 13:30h
Kontakt:

Re: Mondeo mk3 problem

Poruka od Goran Mond » subota, 25. jul 2009. u 15:41h

Lupkalo i meni tako kad pritisnem kvacilo,al najvise je lupkalo posle po novcaniku,bio je samo zamajac,al kako knjige i serviseri kazu bolje zameniti sve tj. i set kvacila i hidrodruk lager,pa je prilicno kostalo

n e d o

Poruka od n e d o » subota, 25. jul 2009. u 19:09h

hahhahha dobar odgovor hehhehe nasmijao si me hehhe....znaci to je vjerovatno druk lezaj...u ponedeljak cu se naruciti u fordovom servisu na pregled pa da mi oni to pregledaju,mislim to mi je najjeftinije znacu sta je...znaci ipak je preporucljivo mjenjati set kvacila i druk lezaj??? i jedno pitanje sta je zamajac? vjerovatno se jos nekako drugacije pa mi je taj naziv nepoznat....

Goran Mond
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » subota, 25. jul 2009. u 19:20h

Zamajac je kod tvog auta bitniji od seta kvacila,lamela ti nema opruge,pa svo ublazavenje pri kretanju i vibracije ublazava zamajac.Zato i strada relativno brzo,u zavisnosti od uslova voznje traje od 50 - 150 000 km
Slika

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 25. jul 2009. u 20:34h

Goran Mond piše:Zamajac je kod tvog auta bitniji od seta kvacila,lamela ti nema opruge,pa svo ublazavenje pri kretanju i vibracije ublazava zamajac.Zato i strada relativno brzo,u zavisnosti od uslova voznje traje od 50 - 150 000 km
Slika
Moras malo vise da se raspitas o tome cemu sluzi zamajac
n e d o piše:pozdrav, imam mondeo mk3 2002 godinu, naime problem je sljedeci...kada pritisnem kvacilo cuje se neko malo lupkanje,pa me zanima sta je...? da li je moguce da je druk lezaj pri kraju ili...? :)
hvala
U pavu je gospodin trgovac zamajac je u pitanju ali posto sam ''malkice'' vise zamenuo moj savet ti je da zamenes i set kvacila i druk lager.
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

n e d o

Poruka od n e d o » subota, 25. jul 2009. u 21:45h

e hvala.....znaci moram mjenjati to sve....hmmm taman ostavio pare za mora....znaci popravak mi je oko 700EUR....hvala jos jednom

Goran Mond
Kontakt:

Poruka od Goran Mond » subota, 25. jul 2009. u 23:58h

Trgovac je od 5 godine sa caletom u garazi pa onako malo zna vise od klasicnog trgovca :D,postujem da maistori znaju vise,pa se nadovezi,pozdrav

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“