Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

problem sa vakuumom Focus 1.8 16V

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
balsaa
Poruka: 9
Član foruma od: utorak, 12. jul 2011. u 22:28h

problem sa vakuumom Focus 1.8 16V

Poruka od balsaa » utorak, 7. feb. 2012. u 09:39h

Zdravo,
problem sa ovim imam vec skoro godinu dana i nikako da ga resim. U pitanju je Focus 1.8 16V 1999 godiste. Na dijagnostici javlja gresku P0171 i to ne svaki put kada se nakaci na lap top. Radjeno je sledece : zamenjen motorcic ler gasa, sajla gasa, svi filteri, svecice, skidana je usisna grana i predihtovana je, ciscen je MAF, ociscen katalizator. Na kraju sam po forumu nasao da mozda negde vuce falh vazduh tj da ima problem sa vakumom. E sad, ni to nebi bio problem da ovde (Podgorica) ima majstora koji to umiju da otkriju a jos veci je problem sto je Dragomir daleko 500km :-).
Moje pitanje je da li neko imam neki metod da se otkrije gde vuce/gubi vazduh jer ja odokativno to nisam uspio. Inace, problem se ogleda u tome da je ler gas prilicno visok i varira od 1200 do 2000 rpm) i to u toku voznje (kada se izbaci iz brzine ler se bukvalno zaglavi). Kada stane na semafor ler se nekih 3-4 sekunde zadrzi na 1200 pa onda padne na normalnih 750.
Svaka pomoc je velika.
Hvala unapred!

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Re: problem sa vakuumom Focus 1.8 16V

Poruka od van » utorak, 7. feb. 2012. u 21:25h

Постоји манометар , који мери вакум . Нормално моотри држе одо -0.5 бара до -0.6 , зависно од конструкције мотора и штеловања .
Ако нема нико манометар , направи пену од сапунице и стави на све спојеве где сумњаш да пушта . Мени делије да има да је енко црево прсло или спало ....

balsaa

Poruka od balsaa » sreda, 8. feb. 2012. u 09:05h

Gledao sam sva creva koja sam mogao da primetim. Ni jedno nije spalo, sto ne iskljucuje neko naprsluce ali ajme. Jedino mi izaziva sumnju crevo od tvrde plastike koje iz kocionog sistema ide u dno usisne grane. Ono uopste nije fiksirano nekom shelnom ili navojem vec je prosto ubaceno u granu i moze se ladno izvuci bez po muke. Mada, kada sam o tome razmisljao, pomislih da bi mi se to odrazilo na same kocnice, tako da je i ta opcija ispala. To sa pjenom sa probao ali fora je u tome sto, ako je vakum u pitanju, on vuce vazduh unutra pa tako ne moze da stori eventualne baloncice od pjene koju sam naneo...

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 8. feb. 2012. u 09:23h

Црева под притиском теже да спадну а под вакумом да се сама навуку , тако да се не секирај око црева за серво . Пена може да покаже да се увалчи ваздух , тако што се ту смањује пена , јер пролази ваздух .
А та рупица да скочи лер на 2000 обртаја мора да је бар 3 са 3 милиметара . Манометар еј једини меродаван да каже да ли је вакум добар или је смањен , због увлачења фалш ваздуха

sinisam
Poruka: 126
Član foruma od: nedelja, 18. dec. 2011. u 19:11h

Poruka od sinisam » sreda, 8. feb. 2012. u 11:08h

van piše:Црева под притиском теже да спадну а под вакумом да се сама навуку , тако да се не секирај око црева за серво . Пена може да покаже да се увалчи ваздух , тако што се ту смањује пена , јер пролази ваздух .
А та рупица да скочи лер на 2000 обртаја мора да је бар 3 са 3 милиметара . Манометар еј једини меродаван да каже да ли је вакум добар или је смањен , због увлачења фалш ваздуха
Možeš šakom zapušiti usis,pa ce ti sigurno pokazati gde vuče fals vazduh.A ako namažeš penom biće jos lakše

dukioo7
Poruka: 52
Član foruma od: utorak, 3. maj 2011. u 20:16h

Poruka od dukioo7 » sreda, 15. feb. 2012. u 07:28h

imao sam slican problem,kod istog auta i u pitanju je bio regulator ler gasa, i dragomir to zamenio za nekih 10 min i sad je sve o.k ali ipak proveri dobro sva creva probaj sa dimom i ako negde pusta dim se lako primeti pozzz

balsaa

Poruka od balsaa » sreda, 15. feb. 2012. u 13:11h

Probao je majstor i sa tim i nije to problem. Ako ces verovati, vec sam se dobro oladio sto se tice ovog problema i ako ga ne resim ovdje necu nigde. Koliko sam para do sada dao, mogao sam napuniti rezervoar i spucati do Dragomira da mi to fino rijesi. Nego ajde sad...Pokusacu jos da vidim sve oko tih creva kada se snijeg otopi jer je sada nemoguce.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“