Prebacivanje motora ?
-
- Poruka: 60
- Član foruma od: subota, 7. maj 2011. u 11:21h
Prebacivanje motora ?
Imam u planu da kupim jednu ford fiestu mk3 XR2 1.8 benzinac , koja stoji kod komsije 3 god u garazi bukvalno u prasini i hoce da je proda ,vec sam spremio pare , limarija extra , pravo ocuvana , Samo mi je problem taj motor 1.8 benzinac , mislim jel ja mogu da ubacim 1.3benzinac koji imam i koji je ono bolji od tog 1.8 jer je radjen mali servis . Mislim 1.8 je sigurno brzi , ali ovaj 1.3 hocu da ubacim zbog male potrosnje i registracije , pa me interesuje da li to moze da se prepakuje ?? da li je to neki ogroman posao ???? i legalno da se odradi da u saobracajnoj pise 1.3 motor sve da bude po propisu 

- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Prebacivanje motora ?
sredis fiestu do bola, i ugradis seqvent plin. time si zavrsio dva posla jednim udarce. em vozis dobar auto em ti potrosnja prepolovljena.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Cela akcija bi te koštala isto kao i da ugradiš sequent na taj 1.8. Potrošnja biti bila ista, a razlika u tome kako ide ogromna. Od kad je "mali servis" merilo dobrog motora? Mali servis je održavanje koje mora da se uradi na svakom, potroši par hiljada dinara da uradiš mali servis na tom 1.8 i nemoj praviti problem u tome kad to nije problem.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ja bih isto rekao da ne skrnaviš XR2 sa tim 1.3, potrošićeš pare na prepakivanje i papire za koje bi mogao da ugradiš plin ako hoćeš da na gorivu uštediš mnogo više nego što je razlika u registraciji, a vrv i da odradiš servis na tom 1.8 (ako mu ništa krupno ne fali) i da ne razmišljaš puno o litru goriva na 100km ili koliko je već razlika u potrošnji na benzinu.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Auu ljudi sad sam u dilemi .
Sad imam jos pitanja kolika je registracija za tu fiestu 1.8 1994god???? posto je taj deda nije registrovao vec tri godine i kolika bi potrosnja bila od prilike sa sekvent plinom ??? iiiii kako da upalim auto bezbedno posto nije paljena 3 godine ?????

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21494
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
oko 11-12 lit plina bi ti trošila ta fiesta... 1.3 nije poznat uopšte kao mali potrošač.
U srbiji je osnovna registracija za tu fiestu oko 22k dinara (oko 8k din skuplje nego za 1.3... mislim da je smešna razlika na godišnjem nivou)... cifra ide na gore u zavisnosti da li idu nove tablice,saobraćajna,nalepnica.
Što se tiče paljenja... ja bih istočio staro ulje i nasuo novo ulje... pride zamenio i filter za ulje.
U srbiji je osnovna registracija za tu fiestu oko 22k dinara (oko 8k din skuplje nego za 1.3... mislim da je smešna razlika na godišnjem nivou)... cifra ide na gore u zavisnosti da li idu nove tablice,saobraćajna,nalepnica.
Što se tiče paljenja... ja bih istočio staro ulje i nasuo novo ulje... pride zamenio i filter za ulje.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- van
- VIP
- Poruka: 9040
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Скинеш свећице , сипаш па ркапи уља у сваки цилиндар , и онда тако верглаш док не угаси лапицу за уље . Вратиш свећице и онда пробаш да упалиш . Али 95 % процената да неће да упали јер су запекле дизне . Морају да се скину и очисте .
А да даш мени број телефона тог деде , а ти купиш неку 1.3 фијесту ?
А да даш мени број телефона тог деде , а ти купиш неку 1.3 фијесту ?
-
Znaci tolika bi bila potrosnja plina , malo bi me zezala registracija , ali nekako bih skupio za to . Taj deda neki namcor , po njegovoj prici on je prvi vlasnik sto potvrdjuju papiri iz 1994 i valjda mu se tesko rastati od ljubimca , ubjedjujem ga da mi proda i jos smo u pregovorima , . ipak ce ostati taj 1.8 motor samo je ostalo jos da ga kupim , deda zapeo kao da mu je auto rodjeni sin.
-
Eeee nema nista od kupovine fieste , sin od dede javio iz Francuske da ne prodaje auto , steta , ako je ikad iko kupi navozace se pravo , kupujem drugi auto. Hvala svima na postovima .
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
Piii,majku mu...pa jesi li mu bar prenio poruku od momaka?
-
hahahahhaa Gruja ludi aha Deda ne da broj neki lud , ja i nisam imao njegov broj deda zivi do mene a povremeno dodje iz francuske u Kraljevo , dodje mi da
odem u garzzu i uzmem auto , koji ce dedi sprcki auto .. 

-