Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje na minus

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Re: Paljenje na minus

Poruka od shakal_86 » sreda, 1. feb. 2012. u 17:02h

Meni se ukljucila ABS lampica i stalno svetli a abs kocnica radi perfektno bio sam kod majstora rekao mi je da moram da odem u neki servis da mi samo izbrisu gresku e sad pitanje je zasto i gde mi se upalila ta lampica da sam u nemackoj sigurno ne bi nego ovde u Kostolcu kada sam vozio po tom gradu(Grad Bare) :( tu mi se i ukljucila lampica.Auto mi je vise bio kao brod a ne auto. :(
Tako da kao sto sam i rekao putevi i gorivo su 40% krivci kvarova za automobile koji se voze ili u mom slucaju samo prolaze kroz Srbiju :mad:
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 1. feb. 2012. u 17:06h

Nisam mislio na lampicu ABS-a, već na grešku koju ti javlja prilikom testa samodijagnostike koji si uradio thumbsuph
Slika

shakal_86

Poruka od shakal_86 » sreda, 1. feb. 2012. u 17:14h

Postavio sam klip pod dtc kako mi je neko sa foruma rekao da treba da pise tamo pise dtc none kao sto se i vidi znaci da nema gresku.
A i ne kazem ja da su auta iz nemacke sada perfektni i bolji od srpskih pre nego sto sam ovaj kupio video sam 10 mondea koji su totalni krs ne bi ih uzeo ni da mi poklone.
E to su ti koji se prodaju u srbiju samo nasminkani.Pa drugar je uzeo dord focusa 2002 god u pancevu sa navodnih 90 tkm prethodni vlasnik ga je uvezao iz nemacke.
Posto je pocetnik automobila ne razume se uopste samo ga je onako uzeo na lepe oci jer je mislio da 90 tkm je tacna km.
Posle mesec dana kada ga je nesto auto zezao otiso kod majstora ovaj pogledao motor vizualno kad ono crveni silikon na motoru.Pa sta ce autu na 90 tkm crveni silikon???On nije prosao 90 tkm vec ako nije presao i 390 tkm realna km.
Drug se uplasio i prodao ga.

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 1. feb. 2012. u 17:24h

mbole je potpuno u pravu, tj. ja kada sam nekada i pomislio da uzmem diesela (jer sam ih i vozio) popricao sam sa covekom koji ima servis, svastar je ali je poprilicno upucen i inteligentan, on kad mi je izveo racunicu sta sve treba zameniti na oko 150 000 realnih km na HDI motoru konkretno, ja sma hteo u nesvest da padnem (izadje oko 1500 e, secam se), ali, ako hoces njime preci 500-600 hiljada bez otvaranja onda izvol'te, a ne posle ne radi ovo ne radi ono, odlicni su to motori, ali traze redovno i dosta skupo odrzavanje. Pa vozio sam ja nov c3 1.4 hdi, iso je kao mecava, nije mu falilo nikad nista, ali prodat na oko 150 k km i 5 god. staza.....

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. feb. 2012. u 21:12h

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 1. feb. 2012. u 21:32h

Problem je sto dosta stvari spada u redovno odrzavanje, a nama to nije jos uvek jasno. Posle nece da upali, lupa, vibrira i td.

bobanr
Poruka: 53
Član foruma od: četvrtak, 1. dec. 2011. u 22:08h

Poruka od bobanr » četvrtak, 2. feb. 2012. u 07:40h

Za sve zloće koji su protiv dizela.
Grejano jadanput i napolju je -11stepeni u upalio je odmah thumbsuph .
Pozdrav

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 2. feb. 2012. u 08:27h

Ja sam zloca protiv dizlo koji vozi dizlo. Problem je sto nam (meni i tebi) sad dobro pali masina, ali to je sad. Opet ce ostariti grejaci, opet ce pocrkati (u roku godinu-dve) i opet jebada. Jedini razlog sto vozim dizlo je jeftino gorivo. Sve ostalo je nuzno zlo.

Da nam ovi zlotvori i krvopije daju da se registruje veca kubikaza po povoljnijim cenama, odavno bih vozio neki 3.0V6, pa makar i na plin.

vucki
Poruka: 2146
Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h

Poruka od vucki » četvrtak, 2. feb. 2012. u 08:43h

Malo mi slabije palio dizloje na ovom mrazu,odem do majstora a meni vrisnula sva cetiri grejaca... :suicide:
Krstili se kako sam ga uopste i palio,jutros ko gospodin covek,upali na sekund verglanja :bravo: naravno zamenio sva cetiri ...

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 2. feb. 2012. u 16:26h

Malopre, po RHMZ u Beogradu -8, sa efektom vetra -13 (a u Nici-Bataj-Nici je uvek malo hladnije).
Matori mondeo Mk2, star 13 godina, presao 400.000, stajao nepaljen 5 dana (jer je vrisnuo kamaljator), vergl, vergl, vergl, bruuummmmm :)

Grejaci su na njemu promenjeni pre oko 7 godina (mozda i jedna vise), dizne pre 200.000Km, i u sred leta pali sa malom zadrskom, ali sa zimom nema problema.

Inace akumulator se vec neko vreme "ponasao", u ponedeljak da upalim, a on gnjak...
Jutros se naljutim (bio sam u nekoj guzvi proteklih dana, pa nisam stizao), odem kupim ispravljac (3000 din), otvorim mu celije kad one, sve sa manjkom elektrolita, na jednoj cak za milimetar provirile ploce. Dolijem destilisane, punio se negde od 10 do malopre, i jos nije skroz pun, al mene mrzelo da cekam.
Djak pesak :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 2. feb. 2012. u 16:29h

koliki je normalan nivo kiseline u akumulatoru, mislio sam da je ok dok celije ne provire ali bole sad rece drugacije..

bobanr

Poruka od bobanr » četvrtak, 2. feb. 2012. u 17:07h

popovicvl piše:Ja sam zloca protiv dizlo koji vozi dizlo. Problem je sto nam (meni i tebi) sad dobro pali masina, ali to je sad. Opet ce ostariti grejaci, opet ce pocrkati (u roku godinu-dve) i opet jebada.
I Sta onda?
Daćemo oko 4000din za grejace i teraj dalje!
Ne vidim nikakav problem oko toga.Više bi me nerviralo da nemam ler gas kad upailim auto ili da mi auto puca itd itd.
Pozdrav

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 2. feb. 2012. u 17:24h

pa sada sa km kojom mi prelazimo (oko 15-20k km godisnje) da kupimo nov dizel i da smo mirni 10-15god uz redovno odrzavanje....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

bobanr

Poruka od bobanr » četvrtak, 2. feb. 2012. u 17:28h

Ako si normalan kao vozac,potrajace i duze. :)

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » četvrtak, 2. feb. 2012. u 19:49h

Da se ubijem da 15godina vozim isti auto...

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » četvrtak, 2. feb. 2012. u 19:52h

hahahaha thumbsuph

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 2. feb. 2012. u 20:57h

Jutros sam upalio službeni kamion Turbo zetu, koja je stajala preko mesec ipo dana na parkingu uz dva grejanja. Kamion je parkiran u Košunjaku gde je hladnije bar 2 stepena od centra grada. Kamion je još jesenas pripremljen za zimu.
Svog Mondišu svako jutro palim najnormalnije (isto Košutnjak u pitanju).
Ako se auto pre zime proveri i spremi paliće bez ikakvih problema po bilo kom mrazu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 2. feb. 2012. u 22:02h

milan_gt piše:koliki je normalan nivo kiseline u akumulatoru, mislio sam da je ok dok celije ne provire ali bole sad rece drugacije..
Ranije su akumulatori imali na samim mestima za uliv, jednu "polutku" koja je bila nesto duza i jednu koja je bila nesto kraca. Nivo je trebao da bude izmedju njih, sto je bilo otprilike santimetar-dva iznad celija.

Evo sad gledam sta pisu Somborci:
Po potrebi doliti akumulator isključivo destilovanom vodom približno: 10 do 15 mm iznad gornje ivice ploča važi za akumulatore iznad 100Ah 15 do 20 mm iznad gornje ivice ploča važi za akumulatore do 100AH.

Daklem 15 do 20mm iznad gornje ivice ploca za akumulatore koje mi trosimo na kolima (do 100Ah).

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » četvrtak, 2. feb. 2012. u 22:11h

pa jbg sto ljudi sto ....

ali ako vec imas para da menjas kola na svakih 1god, sto se debatuje o plinu benzinu nafti itd, onda nije problem sta i kako, nego kupis ispravan auto sipas gorivo koje je fabrka propisala (ne za sporete i za grejanje kuce) nego pravo i miran si....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » petak, 3. feb. 2012. u 00:29h

I još nismo saznali ko se to ovde još pali na minus mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 3. feb. 2012. u 03:15h

Mene juce moj akumulator izdao.Trebao sam auto da odvezem na tehnicki ali me zajebo akumulator.
Posto sam od ranijih auta imao akumulator ganz nov koristio sam ga mozda samo jedan put ali je od 55 zato sto sam vozio benzinca resio da probam da ga upalim.Ali problem je bio sto su plusevi i minusi bili suprotne strane.Mucio se da ih stavim na kleme barem jedno 10 minuta.Nekako sam vukao i vukao kable okrecao akumulator samo da ih povezem sa klemama.Nekako sam uspeo okrenuo kljuc i upalio nakon 1 sekunde verglanja na -15 :bravo: .
Izvadio taj akumulator naravno auto nisam gasio vec sam ga pustio da radi stavio akumulator koji me je izdao i otisao na tehnicki.Posle toga je akumulator palio najnormalnije,ali za svaki slucaj sam ga izvadio i stavio da se puni.
Jbm ti ove minuse kada i dobre akumulatore sjebu.(Da nije dobar ne bi palio kasnije).
E sad imam jedno pitanje sta raditi kada je plus i minus na akumulatoru sa suprotne strane???

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 3. feb. 2012. u 04:20h

Nista, kupis odgovarajuci akumulator. A to sto je palio posle ne mora da znaci uopste da je dobar, zato nemoj da cekas da te izda opet vec kupi nov.

A ako si mislio da iskoristis taj od 55ah, pa zato pitas za okrenute polove... Nije ti to pametno, taj od 55ah ce ti dosta kratko trajati i izdace te kad se najmanje nadas, posto je neodgovarajuci (slab) za dizela. Nisu za dzabe fabricki akumulatori od 72-80ah.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

shakal_86

Poruka od shakal_86 » petak, 3. feb. 2012. u 08:40h

Ma znam to da je on slab za diesele nisam ni mislio njega da stavim nego ovako za rezervu kada me ovaj izda samo da ga upalim kao juce sto sam uradeo ali me jebu ti polovi.
Ma meni je akumulator dobar kupljen je prosle godine nov imam i garanciju na njemu lik od koga sam kupio auto dao mi je sve racune i papire i kupljen je u nemackoj original je tako da je akumulator 100% dobar.
Ali ovi nezapamceni minusi nisu normalni. :(
Pa i grejalica bi se smrzla da je ceo dan i noc na -17

mbole

Poruka od mbole » petak, 3. feb. 2012. u 11:47h

Pa nemoj da za nuzdu ubacujes taj kontra akumulator na njegovo mesto. Spoj ga preko kablova za paljenje (za pozajmicu sa drugog auta). Samo napravi neku kutijicu, da mozes plus klemu da ubacis u nju kako ne bi slucajno dodirnula negde na masu.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 3. feb. 2012. u 14:14h

Ja i dalje mislim da je taj akumulator sto ti je u autu los.
Cak i da do sada nije bio, posle jednog takvog praznjenja ce trajati mnogo krace, ovo pricam iz iskustva, isto sa relativno novim akumulatorom (starim 6 meseci). Ako imas garanciju kad se budes vracao za DE ponesi ga pa ga zameni, ne znam sta drugo da ti preporucim :)

To sto je napolju -17 nema preterano veze i ne bi smelo da skodi akumulatoru ako je nov ili dobar. Kako Milan pali svog Mondea na manje od -20, a isto mu auto stoji napolju? Pritom nema problema sa akumulatorom, jer je ispravan.

Sent using Tapatalk
Fiesta!!

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“