Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Paljenje na minus

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Paljenje na minus

Poruka od milan_gt » sreda, 1. feb. 2012. u 12:09h

ne moze sekvent da ide dobro dok se dobro ne osafi plin tako da ne moze da trosi 10l, 15l je realnije..

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 1. feb. 2012. u 12:19h

Šta da se odšrafi na sequentu? Nema tu zavrtanja i odvrtanja, vozi se kao na benzin, sipaš i ne misliš, a sav posao plinadžije i štelovanja radi sama elektronika.
15 litara bi trošio u zimskim uslovima u pravoj beogradskoj vožnji, u svim ostalim varijantama par litara manje, u njegovoj mešovitoj proseka oko 10.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. feb. 2012. u 12:21h

I to bi sve radio bez turbo rupe... ;)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 1. feb. 2012. u 12:23h

Garantujem da smo jedini Ford forum na svetu na kom su dizeli i sve oko njih tema no.1 :D
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. feb. 2012. u 12:26h

Pa to je zato sto na forumu uglavnom pricamo o kvarovima i popravkama.. hahahaha

EDIT: I dodje covek koji Fiestu dizel okrece pod rucnom.. hahahaha

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 1. feb. 2012. u 12:36h

ja sam morao da 'cipujem' sekvent preko njegove dijagnostike da bi auto isao onako kako sam navikao, trosio je mozda 30% vise nego na benzin..

sent from white land..

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » sreda, 1. feb. 2012. u 12:44h

Trulex edition sa crknutim 1.8 pintom i venturi plindzom na -10 upalio bez problema :P
Poslednji dizel koji sam posedovao je Belarus MTZ8204x4 hahahaha

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 1. feb. 2012. u 12:46h

Sta se koji djavo raspravljate kad nema poente, oduvek postoje ljudi koji vole dizel i oni koji ne vole i to je to... :)
Svi znamo prednosti i mane dizela/benzina/plina, na osnovu toga donosimo subjetivnu odluku sta nama najvise odgovara :)

A inace se trenutno najvise posle metana isplati stara fiesta 1.6 ili 1.8d na loz ulje, ako gledamo striktno cenu po predjenom kilometru :D
Fiesta!!

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » sreda, 1. feb. 2012. u 12:48h

darko darko piše: nazalost loz nece da zamrzne d2 pod obavezno
rece drug darko :D

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. feb. 2012. u 12:53h

Ne raspravljamo se Dule,nego eto doslo nase vreme da vas malo nerviramo.. Neko ide na skijanje neko menja grejace... lol

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 1. feb. 2012. u 12:57h

milan_gt piše:ja sam morao da 'cipujem' sekvent preko njegove dijagnostike da bi auto isao onako kako sam navikao, trosio je mozda 30% vise nego na benzin..

sent from white land..
Druga je stvar ako nije ugradjen i podešen uredjaj adekvatno.

dule0911 piše: A inace se trenutno najvise posle metana isplati stara fiesta 1.6 ili 1.8d na loz ulje, ako gledamo striktno cenu po predjenom kilometru :D
Ma jok, 1.0 na plin :)
Ford weist den Weg.

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » sreda, 1. feb. 2012. u 13:03h

Dusan64 piše:Neko ide na skijanje neko menja grejace... lol
Neko ni jedno ni drugo :'(
911s [SK] piše:Ma jok, 1.0 na plin :)
Ajd sad ozbiljno bez zajebancije me interesuje, koliko predjes sa 1000din? Ortak vozi Fiestu 1.8d sa polu-mrtvim motorom i prelazi preko 200km sa 1000din loz ulja. Ne znam kolika je sad cena loz ulja, mogao bih tacno i da izracunam za moju staru fiestu koliko bih prelazio.
Fiesta!!

Dusan64

Poruka od Dusan64 » sreda, 1. feb. 2012. u 13:14h

Ja sa 42l plina prelazim 450km. Znaci 450km za 2800-3000din,trenutno. Na leto za 2000din 500km... mrgreen Ali to uopste nije poenta price.. :P

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 1. feb. 2012. u 13:22h

ma meni je svaki auto rastelovan i sta znam pa trosi toliko.. :D

sent from white land..

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 1. feb. 2012. u 13:28h

dule0911 piše:
911s [SK] piše:Ma jok, 1.0 na plin :)
Mislio sam na Fiestu 1.0 na plin. :D
Ajd sad ozbiljno bez zajebancije me interesuje, koliko predjes sa 1000din? Ortak vozi Fiestu 1.8d sa polu-mrtvim motorom i prelazi preko 200km sa 1000din loz ulja. Ne znam kolika je sad cena loz ulja, mogao bih tacno i da izracunam za moju staru fiestu koliko bih prelazio.
Vidi, cela priča oko potrošnje najmanje u obzir uzima to ko kako i gde u kojim uslovima vozi i na kraju gde se sipa gorivo. Potrošnja mi dosta varira u ovim danima, ne znam da li je to zbog kvaliteta samog plina ili nešto drugo, mada uvek vozim u principu iste ture, često kratke dok je hladan. Poslednje sipanje dole na Bubnju za 1000 dinara sam prešao 90 km :blink: inače pre toga za 1000 kinti izmedju 150 i 180 km. Jutros na LUK-u u bocu od 60 litara su mi sipali 62 litre i to jer sam zatražio da stane sa sipanje, a ko zna koliko bio brojač još merio i "točio" :) Očekujem da potrošnja padne i stabilizuje se kad otopli, šta drugo da kažem.
Ford weist den Weg.

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 1. feb. 2012. u 13:31h

ajde da pogledamo malo u statistiku : radim u "preduzecu" da ne imenujem gde ima oko 80-90 zaposljenih, kako udari ovaj minus 90% njih koji voze diesela raznih godista, a ima tu i novih masina i to sve euro diesel, imaju probleme, greju garaze, menjaju filtere, vuku se, trokiraju, mozgaju oko grejaca, paljenje mu dodje kao cista filozofija...dok se na benznca ne pozali niko, ako je dobar akumulator onda je paljenje identicno i na -20 i na +20, a ovamo kuku majko! Dobro, ima tu i 10% onih koji lagano pale i golfa 2 1.6 diesela! Znaci govorim o statistickim brojkama, a ne o tome kako je benzinac bolji auto...ili gori, da zaobidjemo performanse ovaj put....

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 1. feb. 2012. u 13:45h

Lpg je podlozan stisljivosti. Na nizim temperaturama moze imati vecu gustinu, pa moze da se naspe vise. Greska je sto ne mere na Kg, to bi bila prava jedinica mere za sve fluide.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » sreda, 1. feb. 2012. u 14:12h

@ oristic
sada to je nasa tuga sto mi vozimo kola stara 15god sa 300k km na satu pa ona nece da pale (a do tada pitaj boga kada je radjen mali servis, a i kada ga sada rade)... a sada ovo bi islo u nedogle sta je bolje itd...
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

milan_gt

Poruka od milan_gt » sreda, 1. feb. 2012. u 14:19h

ovaj mondeo tdci je neverovatan, ni jedan dizel nije prosao da bar jednom zimi nesto zeza, ovaj sa fabrickim grejacima i fabrickim akumulatorom na preko -20 ovih dana kao u sred leta.. :D

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » sreda, 1. feb. 2012. u 14:19h

da, ja sam i rekao da se bavim statistickim podacima, jbg! Takodje statisticki gledano mi i ne bi bili ovde u tom broju gde jesmo na ovom forumu kada bi vozili nove automobile pa ih prodavali kad napune 5 godina, kad im istekne garancija, a u medjuvremenu ih servisirali u ovlascenim servisima, koji nisu u srbiji hahahaha , to je sto je!

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » sreda, 1. feb. 2012. u 14:56h

Ajde i ja da se umesam.Ja nikako nisam voleo diesel ne zbog paljenja nego zbog zvuka(nervira me zvuk traktora).
Benzinac mi je i dalje u srcu ovo mi je prvi diesel hteo sam benzinca pa da mu u srbiji ubacim sekvent ali stavio sam na papir sta mi je jeftinije i bolje.Naravno da sam uzeo benzinca morao bih da ubacim sekvent dodatni trosak 500 eura i jos srpski plin kao plin je sranje.Pa posle jedno 6 meseca morao bi nesto da mi sjebe pa nepotrebne popravke ventili i tako to sranje zavisi sta bi sve sjebalo nas LPG to mi je neisplativo(da je nemacki LPG pa ajde nekako a ovako se ne isplati).Zato sam uzeo diesel nema nepotrebnih 500 evra za sekvent i plus atestiranje auto na minuse pali bolje nego sekvent,mali je potrosac a zvuk sam resio tako sto odvalim muziku i ne cuje se :) :)
Tako da sam za sada zadovoljan dieselom i sledeci auto razmisljam samo o dieselu.E sad sto neki noviji dieseli nece da pale niko im nije kriv sto kupuju auta u Srbiji (NASMINKANE) sa 90 000 predjenih na satu a on presao 490 000 diablo: pa se posle zale nece grejaci nece ovo nece ono.
Tako da za mene je sad diesel zakon.
Sledeci auto opet uzimam diesel :woohoo: mrgreen redbullw
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 1. feb. 2012. u 15:06h

Paaa... gomila postova o "da li sipati ovo ili ono u dizel" znaci da postoji izbor koji benzinci nemaju :)

NIsta manje nije onih koji se zale na instalaciju paljenja koja nije perfektna a mora da bude takva da bi auto radio na plin, nego sto je onih koji se zale na grejace.

I jedno i drugo je posledica nase "pameti" i neodrzavanja auta po sistemu: "teraj dok ne stane" a nema nikakve veze sa tim da li auto ide na dizel, benzin, plin ili na kisele mačiće.

Kolko njih znate da su na klasicnom dizelu promeni dizne nakon 150.000, ako nesto nije zezalo? A to im je period za zamenu. Koliko njh kontrolise grejace dok auto ne prestane da pali? Isto onoliko koliko kontrolise i svecice, zazor na njima... Vozimo kola sa predjenih 300, 400 iljada kilometara, ne odrzavamo ih i onda "ma to ne valja".
Djak pesak :)

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » sreda, 1. feb. 2012. u 15:38h

Svaka cast na postu thumbsuph u srbiji se vozi dok se ne stane.Jbg ok nema se razume se to ali ako hoces da vozis mora i da se ulaze.
Ali isto tako dobro gorivo i dobri putevi daju barem 40% duzi vek autima ali jbg u ovoj banani drzavi se sve moze tako da su su se strana auta navikla na srpski zivot :( :(
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

Deckonja
Sierra junkie

Poruka od Deckonja » sreda, 1. feb. 2012. u 15:43h

Cenim da si dobro upucen u sve i svasta sto se dogadja u nasoj maloj parohiji :)

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » sreda, 1. feb. 2012. u 16:20h

Plus, koliko vidim, i tebi se javljaju neke greške vezane za dizne (ne razumem baš šta to znači, ali daj bože da je nešto bezazleno) iako je auto iz savršene Nemačke...
Ne trči pred rudu thumbsuph
Slika

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“