mondeo mk2 1.8 kvar na menjacu
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 47
- Član foruma od: ponedeljak, 8. feb. 2010. u 02:58h
mondeo mk2 1.8 kvar na menjacu
problem je sledeci...menjac lepo ubacuje u ove brzine sto su nazad...2,4 i rikverc ali zato 1,3 i 5 jako tesko ili nikako...kako kad...e sad imam osecaj kao da imam luft u rucici menjaca kao da ne moze da pogura lepo do kraja da ubaci u prvu ili trecu brzinu...sta bi moglo da bude 

-
- Poruka: 427
- Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h
Re: mondeo mk2 1.8 kvar na menjacu
snini oblogu rucice menjaca i pogledaj ona cetri srafa koji rucicu i sajle drze za patos vozila. imao sam slucaj dasu sva cetri bila odvijena i menjac uopste nij hteo da ide u 1.3.5 brzinu. i proveri dali su obe sajle biraca zakacene na menjacu.
-
upravo sam pogledao...rucica je lepo pritegnuta...obe sajle su lepo pricvrscene za rucicu...i po ovome sto sam mogao da vidim...luft je negde napred 

-
i proveri dali su obe sajle biraca zakacene na menjacu
-
to cu morati negde na dizalicu da podignem auto 

-
netrebati dizalica izvadi napolje kuciste od filtera za nazduh.
-
uspeo sam da nadjem kvar, cim sam podigao kuciste filtera video sam u cemu je problem...u pitanju je deo na koji je prikacena sajla koji se kaci direktno na polugu na menjacu...tu ima ogroman luft...ostalo je malo parce gumene caure koja je tu bila...malo sam improvizovao ugurao neku debelu gumu, dok ne nadjem taj deo odgovarajuci...sad menjac ubacuje super oseca se tacno kako lepo upada u prvu i trecu...hvala puno na pomoci...sam se nikad ne bi setio da skinem kuciste filtera