Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

broj motora necitak

Redovna održavanja, servisiranja, delovi.
Nije mesto za kvarove.

Moderator: Dragomir

Odgovori
bokins
Poruka: 29
Član foruma od: utorak, 24. jan. 2012. u 21:48h

broj motora necitak

Poruka od bokins » utorak, 24. jan. 2012. u 23:21h

Uzeh auto i vec jedan za sada mali problemcic, u carinskim papirima umsto broja motora stoji broj necitak. Jos uvek ga nisam registrovao pa me zanima koja je sada procedura i ako znate gde se nalazi na Focusu 1.8 benzin broj motora?

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: broj motora necitak

Poruka od macaneli » utorak, 24. jan. 2012. u 23:23h

nista kad odes na tehnicki oni ce te poslati na ukucavanje novih brojeva u sup i to je to.Nista strasno.Mada dosta puta carinici ne znaju da nadju broj ili da ga ocitaju pa napisu tako,mozda ce tehnicari na tehnickom uspeti da ga nadju
Poslednja izmena: macaneli, na dan utorak, 24. jan. 2012. u 23:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

bokins

Poruka od bokins » utorak, 24. jan. 2012. u 23:26h

Dobro je ako je tako, citao neka druga iskustva pa se spominje i oduzimanje auta i brdo problema... Iskreno po prvi put se srecem sa ovim problemom pa za svaki slucaj da proverim.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 24. jan. 2012. u 23:26h

Sluzbeno lice iz SUPa ce ti utisnuti PUS broj na motor. Nije neka cena (bila). To nije losa varijanta jer sutra ako ti motor "otkaci" mozes komotno kupiti stranca i prebaciti motor, prekucas brojeve i ciao bella.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 24. jan. 2012. u 23:27h

ma kakvo crno oduzimanje kola,ako je placena carina i porez,kad sam radio u agenciji dosta puta se to desavalo,uput za ukucavanje brojeva (PUS) i kraj,neke takse platis oni ti ukucaju nov broj i pici

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

darko darko
Poruka: 3890
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » utorak, 24. jan. 2012. u 23:29h

sta kaze prodavac....

bokins

Poruka od bokins » utorak, 24. jan. 2012. u 23:36h

Hvala puno na brzim odgovorima, verovatno je moja greska to sto nisam detaljno pregledao papire sa carine, a sve je uredno placeno cak je i priznanica tu. Tek sada seo kuci i lepo prelistao sve te papire sa carine. Prodavca cu zvati sutra jer kontam da covek sada spava pa ne bih da ga sada zovem...
Poslednja izmena: bokins, na dan utorak, 24. jan. 2012. u 23:37h. Ukupno izmenjeno 1 put.

mbole
Poruka: 14915
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 24. jan. 2012. u 23:36h

Najpre ce biti da mamlazi na carini nisu umeli da pronadju broj motora, pa su upisali da je necitak, i to je bolja varijanta. Losija je da su upisali neku glupost (ko shomy-ju), posto to da ispeglas....
Ovako podji lepo do nekog tehnickog pregleda, da ti ocitaju broj, a ako ni oni ne znaju da ga nadju, svratis lepo u Fordov servis da ti pokazu gde je, pa nazad na tehnicki.
Djak pesak :)

shakal_86
Poruka: 437
Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h

Poruka od shakal_86 » četvrtak, 26. jan. 2012. u 21:08h

Auto ne moze da se carini dok ne oteras auto na tehnicki pregled da ti isciaju/provere broj motora i broj sasije.Ja sam uvezo auto pre 2 nedelje i imao sam isti problem otisao na tehnickom i nisu mogli da mi ocitaju broj motora kao zbog korozije.Pa su tako i napisali izvestaj sa tim izvestajem se ode na carini i tako ga i upisu kao neutvdjen broj motora kada platis carinu treba da se prevede kupoprodajni ugovor i velika nemacka saobracajna tek onda ides ponovo na tehnicki i oni ti daju uput za ukucavanje broja kazu da kosta oko 40 evra mada nisam siguran posto meni tablice traju do 4 februara jos nisam otisao na tehnickom jer hocu tablice da uzmem da mi vaze od 5 taman da iskoristim nemacke tako da 1 februara idem na tehnicki pa me salju u AMSS tamo kucaju PUS platis zavrsis to i opet na tehnicki zbog novog broja motora.Zatim kada to sve zavrsis uzimas papire i u sup po tablice.Tako su mi rekli a tebi posto ne moze da se ocita nista se ne brini samo sto ce da te kosta to ukucavanje broja malo vise od planiranog.Samo ako ti prodavac nije rekao za ovo ides kod njega i trazis mu da ti plati sad ovo sranje jer je on sigurno znao za to.Ako ne tuzis ga.Nadji nekog svedoka.
a da nesto nije u redu sa motorom ne bi onaj mogao da ga carini.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''

bokins

Poruka od bokins » petak, 27. jan. 2012. u 18:43h

Resio sam dosta stvari, jedino sto im je procedura bas zanimljiva, svaki dan treba da se ide za po jedan papir ali dobro u ponedeljak dobijam i taj poslednji a to je uput za AMSS da ukucaju nove brojeve. Nista komplikovano ali bas se odugovlaci.

Hm ne znam bas sta reci za tuzbu, nije to toliko puno (oko 50e) pa necu da se bakcem sa sudovima, popricacu normalno sa prodavcem da podelimo troskove ako hoce jer ipak mi je to precutao, ali i sam sam kriv jer mi je taj detalj promakao kad sam kupovao auto...

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 27. jan. 2012. u 21:44h

cuti i idi dalje,bitno je da i si zavrsio,ako te bas boli tih 50e pitaj prodavca da podelite troskove i vozi misko :bravo:

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 28. jan. 2012. u 06:37h

Da napomenem i da platis sam tih 50 evra kao sto cu i ja da platim auto vise vredi sa Pusom nego obican motor tako da kada budes prodavao auto kostace barem 200 evra vise.Tako da ce da ti se kasnije isplatiti.

bokins

Poruka od bokins » subota, 28. jan. 2012. u 07:35h

ma da, ipak sam auto uzeo dosta ispod cene od ostalih u oglasima pa imam lufta za ulaganje a necu propasti za 50 evrica.

a zasto mislis da ce auto vredeti vise?

shakal_86

Poruka od shakal_86 » subota, 28. jan. 2012. u 09:35h

poslao sam ti na pp odgovor.

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 28. jan. 2012. u 10:05h

shale podeli to sa nama.. :D

sent from white land..

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » subota, 28. jan. 2012. u 10:12h

shakal_86 piše: auto vise vredi sa Pusom nego obican motor
Nekad se od PUS-a bežalo kao djavo od krsta, ne znam šta se to u medjuvremenu promenilo, pa da sad više vredi :wtf:
Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 28. jan. 2012. u 10:43h

Realno ne vredi ništa više. "Vredi" samo muljatorima i onima koji u startu imaju neku prevaru u nameri. Nit će taj auto da promeni xy vlasnika posle toga, niti će da promeni još 300 motora niti će tu išta da traje večno. Automobili koji su pusovani su mahom krševi stari 20-30 godina, vrednosti par stotina evara i pritom im ta vrednost konstantno otpada jer je sve truliji i neispravniji, tako da ušteda od 13 dinara na motor bez papira u truloj školjci ima smisla koliko? Sva ta priča je iz vremena kada je Golf dvojka vredeo 4000 evra (a istovremeno u Švabiji max 1000), pa je bilo lufta da se zaradi na muljanju.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

bokins

Poruka od bokins » ponedeljak, 30. jan. 2012. u 21:26h

E tako, najzad danas sve odradjeno i Focus registrovan, najzad vozim ko covek :D Nista strasno, jedino sto je procedura takva da treba min 3 radna dana da se zavrsi posao. Ukucali PUS broj u AMSS i onda registracija normalno tekla... Cela zezancija kosta 5500 dindzi, mogu samo da pohvalim prodavca jer je izasao u susret i kao sto sam mu predlozio platio je pola troskova :)

shakal_86

Poruka od shakal_86 » utorak, 31. jan. 2012. u 07:40h

Ja sam juce kucao pus i nisam cekao resenje od supa ni jedan dan zavrsili mi resenje za sat vremena(zbog veze) :)
Koliko si ti cekao i koliko ti naplatili znaci tehnicki,taksa i kucanje ako nije tajna???
E sad samo cekam da mi prodju nemacke tablice pa idem na registraciju redbullw

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 8. apr. 2012. u 02:13h

boki, to je nista u odnosu sta meni uradili... broj motora pocinje F6JB... a oni na carini ocitali nesto jbm li ga sta, tj broj odlivka motora sa 21 slovom... i ja ti tako registrujem kola 2 godine i trecu godinu mi oduzmu auto jer sam navodno kucao motor... da bi na kraju kriminalisticari, zaplenili auto (znaju ljudi da sam na avalu dosao sa Pezoom na okupljanje), pa su izasli na uvidjaj gledali jedno 45min i dosli do zakljucka da je motor fabricki, da odgovara sasiji, da mu je kilometraza za to godiste odgovarajuca, da motor nije diran od maja 2004 kad je i proizveden i tako ti ja provedem ravno 100sati u SUP-u... a sto? eto trazili na tehnickom u carini hladno pivo a ja za inat nisam hteo da kupim (drugo je kad te ja castim a drugo kad ti trazis da te castim)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

shakal_86

Poruka od shakal_86 » nedelja, 8. apr. 2012. u 04:17h

jbg kad ne ides na teh.kod svog coveka.Spediteri i carinarnici samo traze pare.
Meni na granici trazio carinarnik pare.Tj spediter mi rekao on ce da ti gleda auto pa posle mu daj nesto.I ja spremio 5 € a u drugom dzepu 50 din.
Carinarnik mi je zavrsio sve i nesto promumlao.Nisam ga cuo i pitao sta??(A drzao sam ruke u dzep gde su mi bile 5€ i bio sam spreman da mu dam)
On ponovio daj nesto za caj,kafu.
Ja u sebi e sad si se zajebo sto si rekao za caj i gurnem ruku u drugi dzep i dam mu 50 din. hahahaha :rotfl:
I pitam ga jel dovoljno on cak 2 x reko dovoljno .Ali ne ono kao ma malo u picku materinu nego zaista kao da mu je dovoljno bilo tih 50 din. :doh:
I na kraju svi srecni i zadovljni Happy End :bravo: :woohoo: mrgreen

Odgovori

Povratak na „Održavanje i servisi“