motor na sierri
Moderator: ace1
-
- Poruka: 13
- Član foruma od: nedelja, 22. jan. 2012. u 16:15h
motor na sierri
kupio sam nedavno sierru i imam problem identifikacije motora.sta me interesuje?dali postoji 1600 kubika efi.trazio sam po netu i u programima fordovim ali taj tip motora nisam nasao.postoji od 2000 i navise a od 1600 ga nema.dali postoji neki nacin da saznam.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: motor na sierri
Postoji 1.6i i to je 1.6 cvh motor sa singlepoint ubrizgavanjem.
Daj sliku motora i uslikaj VIN pločicu na veznom limu da se lepo vide slova i brojevi.
Daj sliku motora i uslikaj VIN pločicu na veznom limu da se lepo vide slova i brojevi.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
I poslikaj motor.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
evo slika

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Masni pinto 2.0 sa lose ugradjenim plinom.. 

-
jel moze neko bolje objasnjenje.unapred hvala
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
U sierru mk1 se ugradjivao 1.6 efi pinto, imao sam takav auto.
Pogledaj ispod broja motora na bloku sa desne strane sta ti pise, 165, 185, 205, 16 itd.
Pogledaj ispod broja motora na bloku sa desne strane sta ti pise, 165, 185, 205, 16 itd.
-
sutra cu pogledati brojeve a sta mi mozete reci za taj 1600 efi pinto motor posto mi je limaria dobra motor potrosi na5000 1l ulja i sta na slici nevalja sa gasom
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21532
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nikako se nije ugrađivao 1.6 efi pinto... možda je neko na 1.6 blok zbudžio glavu i komplet ubrizgavanje od 2.0 pinto ali 1.6 sa bosch L-jetronic kao na slici,fabrički... nikakoDeckonja piše:U sierru mk1 se ugradjivao 1.6 efi pinto, imao sam takav auto.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dusan64
Uveden je na pogresnom mestu,sto je prouzrokovalo ko zna koliko eksplozija,99.99% mrtav protokomer..dakija piše:slici nevalja sa gasom
- Deckonja
- Sierra junkie
- Poruka: 1773
- Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h
Sve je moguce, mada ovaj je bio u originalnom stanju i nista nije ukazivalo na dodatno budzenje ubrizgavanja.Markedjani piše:Nikako se nije ugrađivao 1.6 efi pinto... možda je neko na 1.6 blok zbudžio glavu i komplet ubrizgavanje od 2.0 pinto ali 1.6 sa bosch L-jetronic kao na slici,fabrički... nikakoDeckonja piše:U sierru mk1 se ugradjivao 1.6 efi pinto, imao sam takav auto.
Negde sam imao prospekt u kom je prikazan bas taj 1.6 sa fabrickim efi usisom i nekih 80 ak konja, naveden je bas bosh L-jetronic.
Inace ovaj moj je bio 85-o u 3vrata izvedbi sa dosta zanimljive opreme u koloritu is modela.
Ako nadjem negde broj sasije razgonetnucemo misteriju.
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
НА блоку испод издувне гране има велик аизливена ознака 165 , 185 205 која говори која је кубикажа блока а оно 5 ознашава да је убризгавање . Ако блок није за убризгавање стоји само 16 или 18 или 20 . Тако ћеш одредити кубикажу . Да ли је мотор оригиналан , провери да ли је број мотора исти као и последњи део на броју шасије . Онда занш да је блок оригинална од те шасије .
Литар уља на 5000 километара није никакав апоторшња за тако матор ауто . Верујем када би заменио гумице и предихтовао мотор тамо где је масан , смањио би поторошњу још за пола литра .
А по тој поторшњи мотор мешанички није лош , а ако му фали нешто то је због штеловања
Литар уља на 5000 километара није никакав апоторшња за тако матор ауто . Верујем када би заменио гумице и предихтовао мотор тамо где је масан , смањио би поторошњу још за пола литра .
А по тој поторшњи мотор мешанички није лош , а ако му фали нешто то је због штеловања
- Dusan64
Pa nesto i ne verujem da moze da smanji mnogo potrosnju ulja.. Drug na pintu 2.0 predihtovao ceo motor,zamenio semeringe sve i motor je masan opet posle par hiljada mozda...
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da je tako onda bi i nov motor iz fabrike bio masan
Tvoj drug je kupovao najjeftinije (što znači najnekvalitetnije) dihtunge i semeringe, jedino se takvi i mogu kupiti kod nas (Tanasić, Alo Ford itd). Imaš set dihtunga od 60 evra a imaš i od preko 100.

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Dusan64
Nije bas tako,motor iz fabrike ne duva na sve strane...
Jbg,nije on kupovao nista,dao majstoru,oni kao sve uradili,a zapravo nisu nista uradili... U vojvode stepe je inace servis,moracu da ga pitam kako se zove bese...
Jbg,nije on kupovao nista,dao majstoru,oni kao sve uradili,a zapravo nisu nista uradili... U vojvode stepe je inace servis,moracu da ga pitam kako se zove bese...
-
e ovako zadnji brojevi sa srasije i broja motora se ne poklapaju a na bloku ispod broja motora je broj 205
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
205 je definitvno 2.0.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
ma to je 2.0 pinto zavedena na 1.6.....tako se i moja prosla sierra vodila,redovna pojava skidanja kubikaze 

-
hvala na iscrpnim odgovorima znaci 2.0 je motor i jos jedno pitanje sta treba uraditi sa gasom.unapred zahvalan
- van
- VIP
- Poruka: 9042
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Није лепо предихтовао . Веома предантно треба да се приступи склапању мотора да не би пуштао уље .Dusan64 piše:Pa nesto i ne verujem da moze da smanji mnogo potrosnju ulja.. Drug na pintu 2.0 predihtovao ceo motor,zamenio semeringe sve i motor je masan opet posle par hiljada mozda...
За власника теме :
Ако само возиш на гас , онда стави карбуратор или угради ламда контроли смеше .на свој постојечи систем