Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 12:54h

Evo još bisera iz Doboja. Kada izlazim iz svoje sgrade na ulicu od prije par mjeseci je vlasnik ovog kombija za sebe našao zgodno mjesto...

Parkira ga uvjek tu, tako kad ja izlazim moram se izvući skoro do pola auta da bi vidio da li mi neko dolazi s lijeve strane.

Slika

Ovako vidim ako stanem normalno, tj. bez da mi prednji branik izlazi na ulicu u koju se uključujem.

Slika

Slika

Ima mjesta da se pomjeri dalje gdje ne bi smetao, ali neće.

I evo ona famozna raskrsnica, na slici se slabo vide linije koje su iscrtane ali mislim da se vide. Ovo je bila subota pa nema mnogo auta, ali radni dan, to je ako imaš sreću da se provučeš prošao si. Jer ako je neko parkiran i stanu dva auta u traku za lijevo (a uglavnom budu po dva i više) ugasio si ga. :.!.:

Slika
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 15:22h

[youtube][/youtube]
Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja
Poruka: 3350
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h

Poruka od RS_cabrio » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 15:30h

Da, ovo je uzasno iritirajuce sa parkiranjem do raskrsnice,ali osim vozača i sam grad vrlo često postavlja kontejnere tako da na isto dođe.
Što se tiče parkiranja u traci, poslendji sudar koji sam imao sam mogao da izbegnem da u traci levo nisu bili parkirani automobili onih koji su dosli u kafic. Naravno,razbezali su se par minuta posle udesa jer su znali da policija dolazi,ali su se ubrzo vratili. Nemoguce je da u kraju gde je pauk redovnija pojava nego gradski saobracaj, ovakve ne nose,nego imaju dil sa lokalnom murjom

mbole
Poruka: 14969
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 16:44h

Iskreno, ovaj kombi je parkiran potpuno po propisu (vidi se znak P mada ne mogu bas da procitam sta pise ispod njega).
Od njegovog zadnjeg kraja do ivice kolovoza poprecne ulice ima sigurno bar metar i po. Daklem ako ne vozis nesto sa haubom ko kod E type-a, ne vidim kako ne uspevas da vidis dal neko ide.
Ne kazem da je bas zgodno, moras malo i da se nagnes napred, ali...
Djak pesak :)

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 16:46h

To sto je neko stavio tu znak P ne znaci da tako treba da bude :)
Slozio bih se sa Iosisom, ovde je znak za parking morao da ide bar za 3-4m od raskrsnice, kao sto je to u BGu odradjeno na skoro svakoj manjoj raskrsnici, a na vecim ima i vise prostora.

Ja mrzim takvo parkiranje, ali i ogradu u vidu zida koja ide odmah do raskrsnice... Ali nazalost to se u Srbiji smatra za normalno.

Ovaj lik sa kombijem i tramvajem je pobedio.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » ponedeljak, 9. jan. 2012. u 19:32h

MA ok nije pogrješio, tu kada je auto parkiran vidi se kroz njegova stakla i može se izaći. Vidim od njega, ali ne može se izaći kao prije, nego moraš skoro skroz da staneš pa tek onda izlaziš. Plus što pješaci tuda često idu jer trotoar koji postoji je širine svega pola metra, a često se naće papan koji auto ne parkira do ivičnjaka nego ga natjera na trotoar. To ne bi tako smetalo da on nema mogućnosti da se pomjeri par mjesta dalje od skretanja i nikome ne bi smetao.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 10. jan. 2012. u 01:25h

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » petak, 13. jan. 2012. u 11:16h

alekco
Poruka: 178
Član foruma od: ponedeljak, 7. sep. 2009. u 21:33h

Poruka od alekco » utorak, 17. jan. 2012. u 19:07h

Danas sam ja imao veoma nezgodnu situaciju. Srecom niko nije povredjen, a moglo je da bude svasta.
Naime, pravac, isprekidana linija. Ispred mene reno clio, a ispred njega postarski moped. Clio je propisno obisao motor koji se kretao sredinom desne trake. Ja sam krenuo u preticanje po propisu. Medjutim, motor je krenuo da skrece u levu ulicicu. Nalegao na sirenu. Nemam gde desno...kanal i betonske cuprije. A levo, bandera i pesacki trotoar. Nagazim kocnicu, i shvatim na nema sanse da stanem, a da ga ne udarim. Volan levo, na trotoar, izmedju bandere i motora. Bez kocenja sam prosao, jer sam bio svestan da bi me zabacilo. Nastavio tako 5-6 metara i pri silasku sa trotoara, ponovo sam zakacio podom automobila. Kocim, auto se zanosi i okrecem se za 180 stepeni.
Bilans, motorciklista ne povredjen, kao ni ja. Unisten karter, nosac filtera ulja.. Dosla policija, napravljen uvidjaj. Postar je kriv. Dosli i vatrogasci da neutralisu ulje na putu. Ma haos. Hvala Bogu da nisam udario coveka, ko zna sta bi se desilo sa njim. A sve se to desavalo pri brzini od 70-80. Motor nema nista od signalizacije, a postar nije dao znak rukom da hoce da skrene.
Definitivno treba voditi racuna.

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » utorak, 17. jan. 2012. u 19:10h

jbt, i ja sam video jednog danas a motorm..pa ko normalan vozi motor po snegu i kiši. dobro da nije bežao

alekco

Poruka od alekco » utorak, 17. jan. 2012. u 19:35h

Ma sta da rade mucenici, ne mogu pesaka da pokriju reon u Barajevu. Ne bas mi je zao tog lika, jbg

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 18. jan. 2012. u 12:23h

Ja sam bas malopre imao slicnu situaciju, ali sam zakocio maltene do stajanja. Kruzni put, isao sam oko 80-90 (80 ogranicenje). Krenuo da obilazim, a lik skrece, sreca pa je dao migavac i sto sam video na vreme pa sam krenuo da kocim, a video je i on mene i (iz meni nepoznatog) razloga krenuo da svira. Valjda misli da je u pravu sto na tzv magistralnom putu van naselja skrece levo :)
Tako je moj drug jednom imao udes, slicna situacija na smederevskom putu. Skretao levo, udario ga lik sa jugom koji ga je preticao. Imao srecu sto je lik bio maloletan i bez dozvole, inace bi on bio kriv.
Ali se kod nas ustalilo nepoznavanje propisa, kad sam drugu rekao da je trebao prvo da stane sa strane i propusti vozila iza sebe pa onda skrene, maltene krenuo da me psuje. A mene na polaganju zamalo da obore zbog slicne stvari :)
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. jan. 2012. u 13:15h

Ne sjećam se tog zakona, ali ne kažem da nije tako, nego samo onako razmišljam na ''glas'' šta je sa onin skretanjima gdje nemožeš stati sa strane da propustiš auta pa onda skreneš lijevo. Takvih skretanja ima dosta, znam kad idem kod babe u selo, skrećem na magistralnom putu lijevo, sa desne strane jedva da ima 30 cm bankine, šta tu da radim?

alekco

Poruka od alekco » sreda, 18. jan. 2012. u 13:26h

U mom slucaju, vozac motora je krv. Nema svetlosnu signalizaciju. On je propustio da ga pretekne auto koji je bio ispred mene, a mene nije video. Ok je sve, sve ce se resiti, kola ce da se poprave. Meni je samo vazno da se njemu nista nije desilo. Bio on kriv ili ne, nositi se sa cinjenicom da si ubio ili povredio nekog nije ni malo lako.
Voziti motor na spoljnoj temperaturi ispod nule...nema tu koncetracije.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » sreda, 18. jan. 2012. u 13:33h

Iosis piše: sa desne strane jedva da ima 30 cm bankine, šta tu da radim?
Produzis do sledeceg prosirenja i stanes/napravis polukruzno.
Znam da vecina nas (pa i ja ponekad) ne postujemo ovo, ali ako dodje do problema kriv si, jbg. To sto te mrzelo da stajes ili da se malo vise vozas, nije na kraju ni bitno.
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. jan. 2012. u 14:35h

Ma zakon nam je glup, umjesto da zabrane praviti svakakve priključne puteve na magistralni nego samo na mjestima i tu lijepo naprave proširenje za trakama za prestrojavanje, onda ne bi bilo haosa na putevima. Nego još malo će da prave i izlaz na magistralu iz vanjskog WC da bi došao do kuće.
Ne znam samo koji je ljudima đavo pa da prave kuću uz samo magistralu iako im je plac daleko veći i ne mora da bude uz magistralu, valjda vole buku, prašinu i smrad dima... lol

Nozzlezator
Poruka: 418
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:12h

Poruka od Nozzlezator » sreda, 18. jan. 2012. u 15:23h

@Iosis: Eh, nismo mi najgori - ima i gorih :D

Slika

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » sreda, 18. jan. 2012. u 20:04h

Beda je svakim danom sve veca....drugaru su pre neki dan u Strahinjića Blama obili BMW (serija 1) i ukrali protokomer, dizne i jos neke stvari.

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » sreda, 18. jan. 2012. u 20:55h

Uz svo dužno poštovanje, ali krađa protokomera i dizni BMW 1 i beda teško da imaju veze jedno s drugim lol
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

RS_cabrio
Ljubitelj životinja

Poruka od RS_cabrio » četvrtak, 19. jan. 2012. u 00:03h

mislim da te ne razumem. LJudi kradu da bi prodali da imaju pare za nesto sto nemogu da zarade.
Na isti nacin kao sto su pre neko vece ukrali 20 ak akumulatora (koje prodaju na kilo).

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:14h

dule0911 piše:Skretao levo, udario ga lik sa jugom koji ga je preticao. Imao srecu sto je lik bio maloletan i bez dozvole, inace bi on bio kriv.
On je i bio kriv (ako je bio kriv, posto ne nadjoh taj propis).
To sto klinac nije imao dozvolu je prekrsaj koji je klinac napravio, ali to nije uzrok udesa.

Kao sto onaj ko je pijan nije uvek kriv za udes (kriv je zato sto je pijan, ali ne mora da bude kriv i za udes).
Ako pijan stoji na semaforu dok mu je crveno svetlo i neko ga udari, on nikako nije kriv za udes, pa sve da ne moze da izadje iz auta koliko se nacugao.

Al, valjda ljudi ne umeju da se brane pred sudom posto ne poznaju zakon/nemaju pare za advokata, pandurima je lakse da zveknu "aha, ovaj je bez dozvole/pijan... znaci kriv" nego da stvarno razmisljaju o tome zasto je doslo do udesa... i tu smo gde smo.
dule0911 piše:Ali se kod nas ustalilo nepoznavanje propisa, kad sam drugu rekao da je trebao prvo da stane sa strane i propusti vozila iza sebe pa onda skrene, maltene krenuo da me psuje. A mene na polaganju zamalo da obore zbog slicne stvari
Sad pregledah ceo zakon (i stari i novi), i nigde ne nadjoh nesto ovakvo. Zasto bi neko morao da stane sa strane ako hoce da skrene levo?
Cak ne vidim u novom zakonu da uopste postoji magistralni put kao posebna vrsta (u starom postoji, ali nisam nasao nikakvu posebnu odredbu koja bi nesto ovakvo odredjivala).
Poslednja izmena: mbole, na dan četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:35h. Ukupno izmenjeno 1 put.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:33h

Ma naravno, slazem se sa tobom.
Samo znas koja je to situacija bila (posto sam isao na lice mesta). Dosao cale od klinca i kuka da ne zove ortak pandure, nudio mu kes odmah za popravku. Ortak nije bio ni svestan svoje nesvesti tj da je bio kriv i da ni njemu ne odgovara izlazak pandura :)
Fiesta!!

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:36h

Izeditovah prethodnu poruku u medjuvremenu, pogledaj ovo dodato pri kraju.

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 19. jan. 2012. u 02:57h

Gde je to u zakonu ne znam, ali mi je sasvim logicno. Drug koji je zavrsio saobracajni fax je isto to potvrdio tad kad je ovaj drugi imao cukanje.

Moguce da u novom zakonu nema, ne znam. Ali je meni sasvim logicno, pogotovo na prometnijem putu na kom je vece ogranicenje. Ibarska magistrala je sasvim dovoljan primer. Mnogo je lakse zaobici auto koji hoce da se skloni sa desne strane nego da taj isti stane u traci da bi skrenuo negde (sto mi se desilo X puta bas na toj ibarskoj). Nimalo prijatan osecaj kad gledas u retrovizoru i mislis se dokle ce da udje sa autom u tebe.
Fiesta!!

mbole

Poruka od mbole » četvrtak, 19. jan. 2012. u 03:02h

Logicno... verovatno. Ovako na brzinu, ne mogu da smislim sve moguce situacije.
Al ne broji se logika, broji se zakon.
A ko sto napisah, pregledao sam i stari i novi. Nigde nista slicno.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“