Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Sierra 1.8 TD-crn dim

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
Stankovic Aleksa
Poruka: 42
Član foruma od: utorak, 3. jan. 2012. u 19:51h

Sierra 1.8 TD-crn dim

Poruka od Stankovic Aleksa » subota, 14. jan. 2012. u 19:07h

Kad se da pun gas i kad se auto ugusi na nekoj uzbrdici iz auspuha izlazi mnogo crnog dima,prava dimna zavesa.
Kaze majstor,turbina nije zato sto ne trosi ulje.
Da li je problem mozda u bos pumpi ili u diznama i koliko kosta da se to uradi???????

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Re: Sierra 1.8 TD-crn dim

Poruka od Pančevac » subota, 14. jan. 2012. u 19:13h

moze biti i da ti nije dobro podeseno zupcenje tj. lukas pumpa nije uskladjena sa motorom
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

sOmir
Poruka: 165
Član foruma od: subota, 8. okt. 2011. u 23:45h

Poruka od sOmir » nedelja, 15. jan. 2012. u 04:23h

Ja sam imao sličan problem, bila ravnica ili uzbrdica. Prvo skinem povadim sve iz katalizatora, auto prodiše i dimljenje se smanjilo dok nije sve izgorilo. Nakon toga, opet je dimio. Otišao mi solenoid na pumpi, zamijenim to i manje je dimio, naravno bilo bi i manje da sam stavio novi katalizator mrgreen , sada opet zadimi, ali ovaj put mi pušta gorivo na pumpi, tako da je i to jedan mogući razlog.

darko darko
Poruka: 3889
Član foruma od: petak, 8. jan. 2010. u 11:43h

Poruka od darko darko » nedelja, 15. jan. 2012. u 10:39h

Stankovic Aleksa piše:Kad se da pun gas i kad se auto ugusi na nekoj uzbrdici iz auspuha izlazi mnogo crnog dima,prava dimna zavesa.
Kaze majstor,turbina nije zato sto ne trosi ulje.
Da li je problem mozda u bos pumpi ili u diznama i koliko kosta da se to uradi???????
pazi, crni dim oznacava nesagorenje nafte, beli dim lose dizne i pumpa, verovatno los motor a dobra pumpa i dizne, ili ako je neko prilikom stelovanja pustio malo jace dizne da prskaju, tada bi trenao lepo da pali (koliko mu dozvoljava dobar motor), malo da trosi, ali da duva na merac, i da troskari ulje, takodje ako je velikaaaa, kolicina crnog dima, moze biti pumpa, (obicno gusto ulje ko sipa- neznam koje ti sipas), odlikuje se jako slabom vucom, ide kao prebijeno kuce, e sada nadji se ako mozes u ovome sto sam napisao, dali ti se to desilo prilikom nekog cackanja oko motora, to je moje miljenje.

Stankovic Aleksa
Poruka: 42
Član foruma od: utorak, 3. jan. 2012. u 19:51h

Poruka od Stankovic Aleksa » nedelja, 15. jan. 2012. u 22:47h

Auto ne trosi ulje,vuce odlicno (letos smo otac i ja slepali sumarski kombi tezak skoro 2,5 tone i vukao je kao magare),potrosnja na otvorenom 5,5-6 litara pri 100 km/h,u gradu nismo merili. Ali dosta pusi. Motor je radjen u oktobru 2010.,pisao sam o tome u temi za predstavljanje automobila,i auto je odlicno radio. Pre zime smo zamenili sve grejace i stavili akumulator od 97 ampera(jedva smo ga uglavili) i auto odlicno pali.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“