Mora tako da se skida ali ja mislim da ce ti i samo ciscenje u mnogome znaciti sto se tice dima tj. garezi na auspuhu a verovatno ce ti i auto malo zivnuti, a sto se tice zatvaranja nema pojma ja sam ga samo cistio. I da, izbio kat.
nije moj auto, od gazde mog gde radim. Prekjuce smo se malo aktivirali i resili da ocistimo na fokusu EGR ventil i hladnjak kao i na mojoj fiesti, kod njega smo stali jer nisam znao dal se sve skida a i pretpostavljam da ima neki dihting kad se skine usis... a kod mene smo naisli na problem na ventilu jer je jedan sraf malo zaeban za odvijanje bez gedore koju nisam imao...
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi Phase Evolution Opus 500.1+Mac Audio Select 12withAlpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...
milan_gt piše:onda nastavi da peres tepihe.. jer ne razumem sta si time hteo da mi kazes
pa na Fiesti znam kako da zatvorim ali na fokusu mislim da ne moze istim principom ili mora na drugo mesto... ali i na fokusu ce da se zatvara samo da saznam kako
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi Phase Evolution Opus 500.1+Mac Audio Select 12withAlpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...
Da bi ocistio (kako treba), moras sve to da skines. Ja sam pokusavao, medjutim, nisam imao odgovarajuci alat, pa sam ostavio za drugi put.
Za zatvaranje nisam sad siguran. Da me ubijes ne mogu da se setim tacno kako izgleda taj deo.
Kod mene je TDCi motor, tako da je isto sve...
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
Ja licno zatvorio na mom Focusu TDCi,bez ikakvog skidanja icega. Rastavio one dve cevke kod EGR-a,ubacio seceni lim,identicnog oblika kao spoj te dve cevi,spojio i cao zdravo. Auto ide duplo bolje od tad,dimi 16x manje.
Da li moze neko da objasni funkciju ERG ventila(ko,sta,gde,kako i zbog cega) i koja je njegova svrha ako njegovim zatvaranjem auto ide bolje i manje dimi???
Kolko sam ja upucen,vraca prljave gasove na dodatno sagorevanje,zbog ekologije. Glupost....
@2277625- Moj auto je straobalno dimio pre zatvaranja. Nije hteo da vuce ispod 2500rpm. Preko toga je vukao,ali sam ga zbog toga razvlacio do 4,4 i po,i dimio je kao blesav kad pocne da vuce,gust crni dim. Oblak vidim u retrovizuoru. Pogusio sam sve motocikliste tog maja kad sam uzeo auto. Potrosnja mi je bila 10L!
Preporucili su mi da ga zatvorim,i kat da izbijem,ali nisam,samo sam EGR zatvorio,i sve je ok. Tad sam tek osetio 115ks.
EDIT: Zaboravih da napisem da smo pre zatvaranja probali da ocistimo EGR sprejem. Tad je izbacio dima kao ovaj lubenicar sa klipa. Ali nista nije pomoglo.
Porukaod mbole » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 04:22h
Problem je u tome sto nakon nekog vremena ventil prestaje da radi kako treba (zaglavljuje), pa pusta izduvne gasove nazad u usis i kad treba i kad ne treba i u neodgovarajucoj kolicini.
Uguras vise izduvnih gasova u usis = manjak kiseonika u cilindru = losije sagorevanje = dimi i slabije vuce.
2277625 piše:Mora tako da se skida ali ja mislim da ce ti i samo ciscenje u mnogome znaciti sto se tice dima tj. garezi na auspuhu a verovatno ce ti i auto malo zivnuti, a sto se tice zatvaranja nema pojma ja sam ga samo cistio. I da, izbio kat.
Kad smo kod izbijanja katalizatora, negde je neko rekao da to ne može da se uradi kod fokusa zbog druge lambda sonde
koja je tu negde...
Vidim već par ljudi kaže da su izbili katalizator, pa me zanima na kraju jel to može da se uradi ili ne
i jel ima neke posledice, kao npr paljenje chek engine sijalice na komandnoj tabli?
Porukaod m_peki » ponedeljak, 23. jan. 2012. u 09:18h
Ja sam to radio davno pa sam zaboravio. Nism siguran da li sam imao dve ili jednu sondu a focus je bio 2000 god. Uglavnom ja sam otisao kod majstora i rekao da hocu da izbijem kat i ocistim egr i on je rekao samo dodji za 3 sata i cao. Posle je sve bilo super i bez paljenja lampica. Manja potrosnja, malo bolje vuce i nema cadji na auspuhu.
E sad ovako ptanje ako skidam ovu usisnu granu i cistim ili zatvaram EGR jel moraju i dihtunzi da se stavljaju novi ili se samo vrati gde je bilo? Dal tu nece biti neke deformacije postoji li mogucnost da se nesto pocepa ili pokida kad se skida grana mislim na dihtung. I jos jedno pitanje pitao sam u jednoj prodavnici za sprej za ciscenje EGR ventila i covek mi preporuci neki Wutov sprej ca ciscenje kocnica nesto na bazi alkohola kaze ispari posle 3,4 min. jel bi smelo sa njim da se isprska dok je sve namontirano na motor bez skidanja grane i fucking ventila dal nece ona masnoca i garez i sami sastojci spreja da stete nesto motoru ili nedaj boze katalizatoru.
I ako moze okacite neke slike kako odprilike izgleda sve to iznutra.
Pozdrav
Da dodam granu sam probao da skinem ali je neizvodljivo skinuti samo usisnu rranu jer ne moze da se pristupi donjim srafovima od izduvne grane ili mozda moze meni se bar cini da je neizvodljivo bez skidanja izduva, ali je zato da se zatvori EGR je vrlo prosto i lako samo plocica i dva srafa i toplije vreme za sat vremena resena stvar.
Poslednja izmena: fapmasina, na dan subota, 4. feb. 2012. u 11:36h. Ukupno izmenjeno 1 put.